Senior Adviseur Communicatie

Wil jij meewerken aan een investeringsprogramma van rond 100 miljoen euro? Zoek jij een functie waarin je alleen maar goed nieuws mag uitdragen? Help jij onze gemeente en ons imago een behoorlijke impuls te geven? Wij zoeken een

Senior Adviseur Communicatie (0,5 fte)

Over Midden-Groningen

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, monumentale boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek. Met 36 teams willen wij onze inwoners, ondernemers en organisaties zo goed mogelijk ondersteunen en bouwen wij aan een duurzame toekomst. Dit doen wij in een organisatie die dichtbij mensen staat en werkt volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid. 

De uitdaging

Via het Nationaal Programma Groningen (NPG) wordt volop geïnvesteerd in onze gemeente. Om hieraan invulling te geven hebben wij ‘Hart voor Midden-Groningen’ opgesteld. Met 45 projecten en een investeringsbudget van rond de 100 miljoen euro in 10 jaar tijd willen wij onze gemeente een geweldige impuls geven. We investeren forse bedragen in onze jeugd, in mensen, gebieden en plekken die dit het hardst nodig hebben. We zoeken iemand die vanuit het team communicatie de uitvoering van het lokale programma begeleid.

Wat ga jij doen?

Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie voor het programma “Hart voor Midden-Groningen”. Hier sta je niet alleen voor maar werkt nauw samen met de collega’s van team communicatie. Je adviseert de programmadirecteur, portefeuillehouder en projectleiders op communicatiegebied, zowel intern als extern. Je zorgt voor het opstellen en doorontwikkeling van de communicatiestrategie, vertaalt deze naar heldere plannen en maakt de daarbij passende middelen en content. Je plant en bewaakt de financiën en zorgt voor goede samenwerking en afstemming met partijen met wie we in dit dossier samenwerken. Je werkt nauw samen met de adviseur participatie – het programma willen we namelijk niet voor maar vooral samen met onze inwoners vorm geven.

Wat breng jij mee?

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als senior communicatieadviseur. Je kunt directie, college van B&W, projectleiders en collega’s op verschillende lagen en niveaus op ooghoogte adviseren. Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke en maatschappelijke vraagstukken en bent in staat je snel in te werken in een complexe materie. Je overziet zowel de impact van projecten als ook het grote geheel binnen onze gemeente en daarbuiten. Je bent strategisch scherp maar beleeft net zo veel plezier aan de uitvoering van plannen en het maken van middelen en content. Je hebt een resultaatgerichte instelling, bent daadkrachtig, accuraat en werkt graag samen met anderen. Idealiter heb je ervaring op gebied van democratisering en participatie. Ben jij die energieke en inspirerende collega die goed kan samenwerken dan verwelkomen we je graag in team communicatie – want dat is je thuisbasis.

Wat bieden we jou

Een uitdagende baan met volop ruimte voor invulling en doorontwikkeling. Wij bieden je een arbeidsovereenkomst van 18 uur per week voor in eerste instantie een jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Je krijgt een salaris op basis van functieschaal 11. Daarnaast bieden wij je een Individueel Keuze Budget ter grootte van 18,25% van je salaris.

Solliciteren

Ben jij de energieke, inspirerende collega die goed kan samenwerken, dan is dit je thuisbasis! 

Reageer voor 25 april 2021 via ons platform Werkenbij.midden-groningen.nl  op de vacature voorzien met een motivatiebrief en CV. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 17 mei 2021 in de ochtend.