Gebiedsregisseur

INTERNE /EXTERNE VACATURE


De gemeente Midden-Groningen zoekt een


Ervaren Gebiedsregisseur       

(voor 36 uur)

We gaan uit van de kracht van de samenleving. Maar soms is het voor de samenleving handig om iemand te hebben die weet waar Abraham de mosterd haalt. Wij investeren daarom in een breed netwerk met uiteenlopende partijen en vervullen een verbindende rol tussen inwoners, (vrijwilligers)organisaties en onderdelen van de gemeentelijke organisatie.


Per 1 januari 2018 vormen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Onze gemeente is jong en wordt gevormd door dorpen en wijken van verschillende omvang, inclusief een stedelijke kern die met zijn regionale voorzieningen een streekfunctie vervult. De bewonerssamenstelling en de mate van zelfredzaamheid binnen de dorpen en wijken verschilt. Ons doel is om wijken en dorpen met haar inwoners vitaal en leefbaar te houden; een plek om met
plezier te wonen en te leven.


Ben jij in staat om het bewonersinitiatief in Kolham te ondersteunen in hun zoektocht naar hoe zij zelfstandig een woonvorm voor ouderen kunnen ontwikkelen en runnen in hun dorp?
Of samen met de bewoners van het Margrietpark of Foxhol een beweegtuin te realiseren en het gebruik hiervan te stimuleren om zo een bijdrage te leveren aan de gezondheid en daarmee het
welzijn van de bewoners? 
Kun jij samen met de bewoners een planproces vorm geven in de wijkvernieuwing Gorecht-West om de betrokkenheid bij en verantwoordelijkheid voor hun leefomgeving te vergroten? En minstens zo belangrijk: Zie je het zitten om jouw kennis van dorpen en wijken in te zetten om samen met je collega’s beleid en plannen te maken die de leefwereld van de inwoners in Midden-Groningen raken? Om samen de (door) ontwikkeling te maken richting gebiedsgericht werken?   


De functie:

We zoeken een gebiedsregisseur met aantoonbare ervaring en kennis van leefbaarheid en bewonersbetrokkenheid.


De belangrijkste taken van deze functie op een rij. Je:

 • treedt op als verbindend en organiserend contactpersoon voor een aantal dorpen/wijken en de gemeente;
 • faciliteert/ondersteunt groepen inwoners/organisaties/verenigingen die ideeën aanreiken, zowel in de initiatieffase als bij de  realisatie ervan;
 • initieert en bevordert samenwerking met organisaties/partijen;
 • draagt zorg voor contacten/ informatievoorziening tussen dorpen en wijken onderling;
 • neemt beslissingen in het belang van de dorpen en wijken; daarbij staat het verbeteren van de leefomgeving van de bewoners hoog in het vaandel;
 • schakelt daar waar nodig je intern netwerk in en stemt regelmatig af met het college van B&W.       


Wie zoeken wij?

 • Je hebt een ruime werkervaring in het verbinden van bewoners, organisaties en overheden en het dorps- en wijkgericht werken.
 • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau.
 • Je bent een actief netwerker en voortdurend gericht op (het faciliteren van het proces van) samenwerking. Je denkt out-of-the-box. Als persoon zoeken we een innovatieve, energieke en ondernemende collega.
 • Je bent flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Je bent bereid dingen aan te pakken die op je weg komen en bent pragmatisch.
 • Je werkwijze is gericht op samenwerken en op het bereiken van resultaten.
 • Je kunt vraagstukken op een projectmatige wijze organiseren en bent in staat budgetten te beheren en doelmatig aan te wenden.
 • Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden en kun je, indien nodig, ‘een helder nee formuleren’.     


Salaris, solliciteren en informatie:

Deze functie is ingeschaald in schaal 10, max €4.494 bruto op basis van een volledige werkweek

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. De interne kandidaten worden met voorrang uitgenodigd. 

Wil je meer weten over de functie? Of heb je belangstelling? Bel dan met Dirk Keegstra, gebiedsregisseur tel 0598-373854 of emailadres dirk.keegstra@midden-groningen.nl. Je kunt  t/m 7 december 2020 via onze platform werkenbij.midden-groningen reageren op de vacature.

Informatie over Midden-Groningen


Belangrijke bouwstenen voor de nieuwe gemeente zijn het Kompas “Samen kom je verder” als strategische visie, de organisatiefilosofie en het dienstverleningsconcept. Deze en andere relevante
documenten voor de bouw van de nieuwe organisatie vind je op intranet of op de website 
www.midden-groningen.nl.