Toezichthouder Rechtmatigheid WMO en Jeugd

Aan de slag in een gemeente waar grote sociale uitdagingen liggen? Waar jouw onderzoekende instelling en rechtvaardigheidsgevoel meer dan welkom zijn? Dan zijn we op zoek naar jou!

Dit is waarom we jou nodig hebben

Midden-Groningen is een gemeente met een groot sociaal hart. En dit is nodig. Armoede, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, gezinnen waarin meerdere problemen spelen... Hoewel het met veel inwoners goed gaat, staan er ook mensen op achterstand. Met een vernieuwende aanpak bouwen wij aan een sterke samenleving. Het team Sociale Uitvoering backoffice speelt hierin een belangrijke rol. Zo willen wij de inwoners van Midden-Groningen de beste zorg en ondersteuning bieden die zij nodig hebben.

In het team Sociale uitvoering backoffice werken administratief medewerkers, administrateurs, maatwerkspecialisten, kwaliteitsmedewerkers en de toezichthouders. Het team voert diverse werkzaamheden uit binnen het sociaal domein, vooral t.b.v. de Jeugdzorg, Wet maatschappelijke ondersteuning, subsidies en leerlingenvervoer. Het team telt ongeveer 20 medewerkers. Binnen de functie van Toezichthouder Rechtmatigheid WMO en Jeugd ligt de focus op rechtmatigheidsonderzoeken.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Als Toezichthouder Rechtmatigheid WMO en Jeugd ben je verantwoordelijk voor het achterhalen en onderzoeken van onrechtmatig gebruik van zorggelden. In dat kader beheer en beoordeel je binnengekomen signalen. Je stelt onderzoeksplannen op waarin zowel strategie als planning aan bod komen. Je verricht financieel-economisch onderzoek naar jaarrekeningen. Om zorgfraude op te sporen analyseer je daarnaast bedrijfsadministraties, zorgplannen, urenverantwoordingen, geldstromen en organisatiestructuren. Je interviewt cliënten, medewerkers of bestuurders. Op basis van al jouw onderzoek trek je conclusies die je vastlegt in een rapport met advies voor maatregelen. Je adviseert meerdere collega’s vanuit jouw werkgebied op casus- en beleidsniveau. Kwaliteit en groei is een constante factor. Daarom neem je deel aan verschillende regionale en landelijke platforms.

Met wie werk jij samen?

Het team Sociale uitvoering backoffice telt ongeveer 20 medewerkers. Als toezichthouder werk je nauw samen met jouw collega’s binnen het sociaal domein zoals contractmanagers, kwaliteitsmedewerkers en casemanagers. Daarnaast heb je contact met externe partijen binnen het terrein van jouw team. Denk aan RIGG, zorgverzekeraars en andere gemeenten.

Wat breng jij mee?

Je bent integer, zelfstandig, daadkrachtig en benaderbaar. Je hebt aantoonbare analytische en resultaatgerichte vaardigheden. Daarnaast voel je je thuis in een politiek- bestuurlijke omgeving. Je bent stressbestendig, weet wanneer iets gevoelig ligt en kan daarop handelen. Je kunt goed op de inhoud doorvragen en bent besluitvaardig. Je weet een uitgebreid onderzoek tot de kern te brengen en begrijpelijk uit te leggen aan meerdere doelgroepen.

Verder vragen we:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Relevante werkervaring. Die kan je ook hebben opgedaan in andere rollen waarin opsporen van fraude of onregelmatigheden centraal staat.
 • Kennis van WMO en/of de Jeugdwet.
 • Ervaring met OSINT is een pré.

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Als toezichthouder werk je aan een sociaal sterke samenleving.

Je wilt afwisseling

Als toezichthouder werk je aan meerdere onderzoeken en opgaves tegelijkertijd. Geen werkdag is hetzelfde.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sociale en sterke gemeente. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst 24-36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 9 van de CAO Gemeenten. Op basis van relevante kennis en ervaring kan er een arbeidsmarkttoelage worden toegepast. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Op basis van relevante kennis en ervaring kan er een arbeidsmarkttoelage worden toegepast.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Analytisch vermogen
 • Oordeelsvorming
 • Conflicthantering
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Schriftelijke communicatie
 • Besluitvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Incasseringsvermogen
Solliciteer nu