Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

LINK_VACANCIES_INTERNATIONALS
"
Uitgebreid zoeken
Gemeente Midden-Groningen

Adviseur Openbare Orde en Veiligheid

Vanaf 23-09-2022 Tot 26-10-2022

Ben je enthousiast, heb je doorzettingsvermogen, ben je in staat om een stevige rol te pakken? Dan zoeken wij jou!

Gemeente Midden-Groningen

Help jij mee om Midden-Groningen net iets mooier, veiliger en duurzamer te maken? Deze functie biedt jou de kans om samen vorm te geven aan de toekomstbestendige gemeente die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Gemeente Midden-Groningen wil een gemeente zijn waar iedereen goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Als organisatie wil de gemeente dicht bij de mensen staan en werken vanuit vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid. Midden-Groningen is een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede, ontwikkeling van wijken en dorpen en de aardbevingsproblematiek.

Als team Veiligheid & Vergunningen voeren we taken uit op het gebied van openbare orde en veiligheid, APV & bijzondere wetten en toezicht & handhaving. Dit doen we met een energiek team bestaande uit BOA’s, vergunningverleners en adviseurs Openbare orde en Veiligheid.

Verder werken we aan een gemeente waar ondernemers en inwoners (oud & jong) veilig zijn, veilig handelen en zich veilig voelen. Momenteel bestaat het team zo’n 15 collega’s. We zijn een team in opbouw met aandacht voor individuele ontwikkeling.

Op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid hebben we te maken met grootstedelijke problemen waarbij ondermijnende criminaliteit (ook door jongeren) een stevige uitdaging is.

De adviseurs Openbare Orde en Veiligheid bestrijken gezamenlijk alle inhoudelijke thema’s van het team V&V. We werken daarbij met aandachtsgebieden. Jouw aandachtsgebied is Jeugd & Veiligheid en Zorg &Veiligheid. De gemeente Midden-Groningen heeft hierop stevige ambities geformuleerd in het Integraal Veiligheidsbeleid. Van jou verwachten we dat je, samen met je collega’s, maar ook zeker met de externe partners, deze thema’s stevig op de kaart gaat zetten. Ervaring op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid is zeker een pré maar als je aantoonbaar in staat bent je dit snel eigen te maken en als je ervaring hebt met jeugd dan wel zorg, dan kan dat ook voldoende zijn.

Daarom zoeken wij een adviseur Openbare orde en veiligheid die ons helpt om hierin de volgende stap te zetten.

Wat ga je doen?

Net zoals je collega adviseurs OOV ben je verantwoordelijk voor of draag je bij aan het opstellen en implementeren van beleid. Hierbij ligt je focus op Jeugd en Veiligheid. Aandachtspunten daarbij zijn: aanpak problematische jeugdgroepen, jeugdcriminaliteit, cybercriminaliteit, radicalisering, persoonsgebonden aanpak en (complexe) casuïstiek.

Je bent in staat om te schakelen tussen beleid en uitvoering. Je legt verbindingen tussen het team en je collega’s van Jeugd en Veiligheid. Je zorgt er daarmee voor dat veiligheid, openbare orde, jeugdproblematiek en sociale problematiek in de gemeente goed in balans is.

Je draait bij toerbeurt piket.

Met wie werk jij samen?

Als adviseur OOV werk je nauw samen met jouw collega's van het team Veiligheid en Vergunningen en het bestuur. Je bent een volwaardige gesprekspartner voor bestuurders, uitvoerders en de betrokken samenwerkingspartners. Daarnaast heb je contact met externe partijen binnen het terrein van jouw team en bouw je een goed netwerk op met externe ketenpartners zoals politie, Openbare Ministerie, jongerenwerk en het Zorg- en Veiligheidshuis. Je adviseert het college en in het bijzonder de burgemeester op de genoemde thema's.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken we iemand die resultaatgerichte instelling heeft. Je bent in staat om zelfstandig en multidisciplinair samen te werken en je hebt een goed inzicht in onze maatschappelijke opgaven en bestuurlijk verhoudingen. Verder ben je sterk in oplossingsgericht handelen met een ‘hands on’ mentaliteit. Je hebt affiniteit met het gebied van openbare orde en veiligheid.

Verder vragen we:

 • Relevante werkervaring binnen OOV en/of binnen het sociaal domein op het raakvlak jeugd en veiligheid en/of zorg en veiligheid.
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau en een voor deze functie relevante opleiding

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Jij werkt aan het duurzaam veiliger maken van onze gemeente.

Je wilt afwisseling

Als adviseur openbare orde en veiligheid werk je aan meerdere opdrachten tegelijkertijd: geen werkdag is hetzelfde.

Wat bieden wij jou

Samen bouwen we aan een toekomstbestendige gemeente. Dat is niet alleen mooi en belangrijk werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 10 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan opdrachten die ertoe doen; in een organisatie waar jij er toe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Zelfstandigheid
 • Conflicthantering
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Resultaatgerichtheid
 • Incasseringsvermogen
Solliciteer nu
Functietype
Beleid / Staf / Advies / Onderzoek / Consultancy
Onderwijsniveau
HBO
Werkterrein
Orde / vrede / veiligheid
Aantal uren per week
36
Standplaats
Gorecht-Oost 157
9603 AE
Hoogezand
Reageren voor
26-10-2022
Over de organisatie