Innovatiebegeleider Tijd voor Toekomst

Aan de slag in een gemeente waar grote sociale uitdagingen liggen? Waar jouw creatieve ideeën meer dan welkom zijn? Deze functie biedt jou de kans om mee te bouwen aan de sterke samenleving die wij voor ogen hebben.

Dit is waarom we jou nodig hebben

Midden-Groningen is een gemeente met een groot sociaal hart. En dit is nodig. Armoede, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, gezinnen waarin meerdere problemen spelen... Hoewel het met veel inwoners goed gaat, staan er ook mensen op achterstand. Met een vernieuwende aanpak bouwen wij aan een sterke samenleving.. Zo willen wij inwoners van Midden-Groningen de beste zorg en ondersteuning bieden die zij nodig hebben. Daarom zoeken wij een Innovatiebegeleider Tijd voor Toekomst die ons helpt om hierin de volgende stap te zetten. Tijd voor Toekomst is een programma dat vanuit het Nationaal Programma Groningen mogelijk wordt gemaakt.

Hoe ziet jouw werkweek er uit?

Je werkt als coach en sparringpartner van de directie en het schoolteam. Dit doe je samen met de andere Innovatiebegeleiders, de onderzoekers van de Hanzehogeschool en de projectleider.

Je hebt gesprekken met directie en schoolteams over het ontwikkelen en uitvoeren van een verrijkte schooldag. Je gaat op zoek naar aanbieders die de scholen hierbij kunnen helpen. Je neemt deel aan regionale en provinciale overleggen met andere professionals die met Tijd voor Toekomst bezig zijn. Je houdt vinger aan de pols bij de uitvoering en helpt het schoolteam om plannen tussentijds te evalueren en bij te sturen.

Met wie werk jij samen?

Als Innovatiebegeleider Tijd voor Toekomst werk je nauw samen met andere innovatiebegeleiders, schoolteams, projectleider van de gemeente en de onderzoekers van de Hanzehogeschool.

Wat breng jij mee?

Als innovatiebegeleider heb je een onafhankelijke rol als coach en sparringpartner van directie en schoolteam. Samen met de andere innovatiebegeleider, de onderzoekers van de Hanzehogeschool en de projectleider vorm je het kernteam van Tijd voor Toekomst. Voor het uitvoeren van deze functie heb je verstand van recente ontwikkelingen in het onderwijsveld, verrijkte schooldag, aanbod en de dagelijkse praktijk binnen een school. Je kunt de verbinding leggen tussen de leefwereld van het kind, het onderwijs, het onderzoek van de Hanzehogeschool en de partijen die aanbod leveren. Samen met de medewerkers van de scholen bereik je dat kinderen zich ontwikkelen door een verrijkte schooldag en dat ouders betrokken zijn. Je denkt niet in problemen, maar in mogelijkheden. Zeker als het om kinderen gaat. Je hebt een innovatieve functie waarbij de focus ligt op ontwikkeling binnen het onderwijs, motiveren van ouders, schoolteam en kinderen. Daarnaast zorg je er met de onderzoeker van de Hanzehogeschool en projectleider voor dat effecten zichtbaar worden. Je brengt in ieder geval de volgende competenties mee: communicatief sterk, oplossingsgericht, daadkracht, verbindend, overtuigingskracht, strategisch inzicht en coachend.

Je vindt het leuk om te pionieren in een nieuwe functie en hieraan vorm en invulling te geven binnen een brede organisatie.

Verder vragen we:

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau met een achtergrond in onderwijs
  • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring met onderwijsinnovatie
  • Je kunt snel relaties en netwerken opbouwen in en om de school
  • Je kunt goed strategisch denken en dit omzetten naar concrete plannen

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt impact maken

Als Innovatiebeleider Tijd voor Toekomst werk je aan projecten en programma’s waarmee je zichtbaar bijdraagt aan een sociaal sterke samenleving.

Je wilt het anders doen

Je gaat aan de slag in een gemeente waar ruimte is voor nieuwe ideeën en plannen.

Je wilt uitdaging

Je gaat aan de slag in een gemeente waarin uitdagende projecten op jouw pad komen.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sociale en sterke gemeente. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 24 uur per week (uitbreidingsmogelijk tot 32 uur per week) en een modern voorwaardenpakket. De innovatiebegeleider wordt daarom aangesteld voor schooljaar 2022/2023 met uitzicht op mogelijke verlenging. De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

De eerste gespreksronde vindt plaats op maandag 10 oktober (ochtend) in Hoogezand.

Competenties

  • Creativiteit
  • Netwerken
  • Schriftelijke communicatie
  • Besluitvaardigheid
Solliciteer nu