Programmasecretaris

Impact en verantwoordelijkheid

Over Midden-Groningen

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, stoere boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde.

Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek.

Gemeente Midden-Groningen heeft een stevige en serieuze ambitie: een gemeente zijn waar iedereen heel goed kan wonen, leven, ondernemen en werken. Samen met bewoners, bedrijven en organisaties wil ze initiatieven ondersteunen en zaken mogelijk maken waardoor de gemeente een mooie plek is om te wonen, te werken of te bezoeken. Door als organisatie dichtbij de mensen te staan en te werken volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

NPG

Via het Nationaal Programma Groningen (NPG) wordt volop geinvesteerd in de gemeente. Om hieraan invulling te geven is het integraal programmaplan 'Hart voor Midden-Groningen' opgesteld. Met 45 projecten en een investeringsbudget van rond de 100 miljoen euro in 10 jaar krijgt de gemeente een geweldige impuls. Forse bedragen worden geinvesteerd in de jeugd, in mensen, gebieden en plekken die dit het hardst nodig hebben. De projecten staan niet los van elkaar maar hangen nauw met elkaar samen. Dit programma gaat de komende jaren bepalend zijn voor de inwoners én de organisatie.

Naar de website: https://www.midden-groningen.nl     werkenbij.midden-groningen.nl

Drie redenen om voor deze functie te kiezen:

1.            Je wilt van betekenis zijn.

Jij draagt bij aan een programma dat van grote betekenis gaat zijn voor Midden-Groningen en haar inwoners.

2.            Je wilt verantwoordelijkheid.

Die krijg je zeker als keyplayer in dit beeldbepalende programma van hoogwaardige projecten.

3.            Jij wilt impact maken

Je gaat aan de slag in een organisatie die klaar staat om met jou aan de toekomst van Midden-Groningen te bouwen. Enthousiast én ambitieus. Een team waarin je een spil bent en waarmee jij het verschil kunt maken.

Plaats in de organisatie

Het programmabureau NPG maakt geen integraal onderdeel uit van de gemeentelijke organisatie van gemeente Midden-Groningen. Dit programmabureau bevindt zich in de opstartfase en moet inhoudelijk nog verder vorm krijgen. Het bureau bestaat verder uit een programmadirecteur, controller en meerdere projectleiders. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de ambtelijke organisatie in de uitvoering en borging van projecten. Je rapporteert aan de programmadirecteur.

De uitdaging

Je draagt bij aan een goede programmaorganisatie overall. Je levert een bijdrage aan de samenstelling van het integrale programmaplan inclusief doelen, resultaten, financiën, planning en voorwaarden. Je zorgt voor een tijdige uitvraag bij projectleiders wat betreft de jaarplannen, de periodieke verantwoording richting NPG en de jaarverantwoording NPG.

Je ondersteunt bij en bewaakt de aanlevering en verwerking van tijdige en volledige

programma- en projectdocumentatie en helpt mee bij de jaarlijkse evaluatie van het programma. Hierin werk je nauw samen met de programmadirecteur, de projectcontroller en de financieel strateeg. Je bewaakt de inzet en het gebruik van projectmanagement ten behoeve van het programma en de voortgang in de onderliggende projecten.

Profiel

 • Je hebt ervaring als programmasecretaris in bestuurlijk en ambtelijk complexe programma’s. Je ondersteunt de programmadirecteur en geeft daar proactief invulling aan.
 • Je bent in staat om te schakelen naar zowel de diverse inhoudelijke vakgebieden als richting bedrijfsvoering.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht. Je hebt van nature een punctuele instelling, je beschikt over lef, standvastigheid en creativiteit.
 • Je bent communicatief een sterke speler. Je weet op een plezierige, zakelijke wijze te communiceren met de programmadirecteur, projectleiders en – leden. Je weet om te gaan met        tegengestelde belangen, spanningen en gaat indien nodig confrontatie niet uit de weg, maar blijft in staat om goede werkverhoudingen in stand te houden en zo nodig te herstellen.
 • Je beschikt minimaal over een HBO -werk- en denkniveau met kennis van programma- en projectmatig werken.

Competenties en persoonlijke kwaliteiten

 • Resultaatgericht.
 • Oplossingsgericht.
 • Politiek en bestuurlijk sensitief.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Samenwerkingsgericht.
 • Relativeringsvermogen.

Gemeente Midden-Groningen biedt jou:

Een uitdagende baan met volop ruimte voor invulling en doorontwikkeling. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor onbepaalde tijd aangeboden. Je krijgt een salaris op basis van schaal 11 cao Gemeenten (€ 3.561 tot € 5.169 bruto per maand). Daarnaast kent de cao een IKB van 18,5 % van je salaris. Verder investeren we via opleidingen in jouw loopbaan.

Solliciteren:

De werving en selectieprocedure voor deze vacature verloopt via Beljon Westerterp. Ben je geinteresseerd in deze vacature? Reageren kun je via deze link of via de website van Beljon Westerterp onder vermelding van ref.nr. R2815.