Civieltechnisch werkvoorbereider / toezichthouder en directievoerder

Het team Bedrijfsbureau IBOR zoekt een

Civieltechnisch werkvoorbereider/toezichthouder en directievoerder
voor 36 uren per week voor onbepaalde tijd m.i.v. 1-1-2020

Gemeente Midden-Groningen is een jonge gemeente, ontstaan uit de fusie tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Wij zijn volop aan het (op)bouwen en zoeken geregeld nieuwe collega’s die zin hebben om de schouders eronder te zetten en samen te werken in onze gemeente die zich als bondgenoot opstelt. Bouw jij mee aan Midden-Groningen?

IBOR bestaat uit een aantal uitvoerende teams en een team Bedrijfsbureau. Deze teams zorgen samen voor het integrale beheer en onderhoud van de openbare ruimte en de afvalinzameling. We werken dagelijks aan de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van de buitenruimte voor civiele zaken (zoals wegenonderhoud, onderhoud bruggen, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, ondergrondse kabels en leidingen), groenvoorziening, riolering en afvalinzameling. Daarnaast verzorgen wij een 24-uurs storingsdienst, beheren we begraafplaatsen en composteerterreinen en verzorgen de gladheidsbestrijding.

Het Bedrijfsbureau IBOR draagt zorg voor de taken die thuishoren bij een ‘ingenieursbureau’. Wij bereiden voor en geven advies over de aanleg en het onderhoud van infrastructuur in de openbare ruimte van Midden-Groningen. Ook zorgen wij voor de projectleiding, directievoering en toezicht op infrastructurele projecten, verzorgen aanbestedingen en het contractbeheer. Ook het formuleren van beleid en beheerplannen voor de openbare ruimte is een taak van het bedrijfsbureau. Dit doen we in overleg met bewoners en wijkverenigingen. Daarnaast verzorgen wij de administratieve zaken en uitvoerende taken voor de afvalinzameling en de andere domeinen zoals civiel, groen (waaronder speeltoestellen) en riolering. Het onderhoud en de vervanging van de de IBOR tractie behoort ook bij ons. Hiermee zijn wij ondersteunend naar de uitvoerende IBOR teams. Binnen het team streven we naar een open cultuur.

Als gevolg van natuurlijk verloop zijn wij op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van civieltechnisch werkvoorbereider/toezichthouder en directievoerder.

De belangrijkste taken van deze functie zijn:

  • Het voorbereiden en ontwerpen van en adviseren over (de uitvoering van) civieltechnische werken in de meest brede zin. Bijvoorbeeld het opstellen van bestekken volgens de RAW systematiek en het opstellen van benodigde technische tekeningen. 
  • Het verzorgen van de directievoering op, de uitvoering van en het toezicht op civieltechnische werken.
  • Het samenwerken met veel verschillende (markt) partijen.

Het team zoekt iemand:

  • Met een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau in de civiele techniek;
  • Met ruime ervaring met het tekenprogramma AutoCad of MicroStation (is een pré);
  • Met minimaal 3 jaar relevante civieltechnische werkervaring:
  • Die een positieve en dienstverlenende instelling en een zelfstandige werkhouding heeft;
  • Die goed kan samenwerken en goede communicatieve vaardigheden heeft.

Salaris, informatie en solliciteren:

Voor deze functie geldt functieschaal 9. Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Nathalie Folkers, teamleider Bedrijfsbureau IBOR, telefoonnummer 0598-425593 of via de mail . Informatie over de procedure kun je inwinnen bij Margo Wesseling, HR-adviseur, telefoonnummer 0598-373876 of via de mail . Stuur je sollicitatie voorzien van motivatie en CV vóór 23 oktober 2019 naar