Systeembeheerder II

Wil jij graag de kwaliteit van onze gemeente versterken? Deze functie geeft je de kans om vorm te geven aan de organisatie die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Bij Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die zijn zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het team Automatisering speelt hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door er elke dag voor te zorgen dat onze collega’s hun werk goed kunnen doen. Het team automatisering is onderdeel van het domein Bedrijfsvoering. We adviseren en faciliteren alle organisatieonderdelen. Binnen het team onderscheiden we twee sub-teams: systeembeheer en helpdesk. We leveren als team een belangrijke bijdrage aan de bedrijfsvoering. Ook zijn wij betrokken bij een toenemend aantal projecten. Om die reden zijn we op zoek naar een ervaren Systeembeheerder.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Als systeembeheerder-II beheer je samen met de andere systeembeheerders de gemeentelijke technische infrastructuur en zorg je ervoor dat deze goed functioneert. Je geeft 2e en 3e lijns ondersteuning aan de Servicedesk en aan applicatiebeheer. Je spoort oorzaken van problemen op en draagt bij aan passende oplossingen. Je voert nieuwe releases/patches door op onze systemen en documenteert de wijzigingen en incidenten. Je biedt collega’s ondersteuning vanuit je vakkennis. Je onderhoudt operationele contacten met interne klanten en externe leveranciers van wie wij ICT-diensten afnemen. Je bent daarbij in staat om dagelijks prioriteiten te stellen, rekening houdend met de klant en stakeholders. Je verliest ondanks de soms operationele hectiek het einddoel niet uit het oog. Daarin ben je proactief en communicatief vaardig.

Met wie werk jij samen?

In deze brede, afwisselende functie met geregeld lastige vraagstukken, werk je nauw samen met collega’s vanuit een ‘can do’ instelling.

Je maakt deel uit van het team Automatisering en bent veelvuldig in contact met het team Informatisering. Het team Automatisering is een hecht team van 8 collega’s. Het team bestaat uit Systeembeheer-I (Technisch beheer & advisering), Systeembeheer-II (Technisch beheer), Tiso (Security & advisering), de Servicedesk (1e lijns ondersteuning). We weten elkaar te vinden, helpen elkaar, nemen de tijd om te sparren en werken onderling nauw samen om de organisatie goed en efficiënt te ondersteunen met digitale middelen.

Wat breng jij mee?

Je hebt naast een relevante opleiding, ruime ervaring opgedaan binnen het vakgebied. Je beweegt graag mee met alle vak gerelateerde ontwikkelingen en bent dus op de hoogte van de laatste trends op je vakgebied. Het is belangrijk dat je kennis hebt van het werk in het gemeentelijke domein en dat je de complexiteit binnen dit domein doorgrondt. Jij bent initiatiefrijk en weet je weg te vinden in een omgeving die in ontwikkeling is. Je bent communicatief vaardig, overtuigend en integer. Daarnaast weet je jouw klantvriendelijkheid en goede communicatieve kwaliteiten in te zetten bij een systeembeheer issue.

Verder vragen we:

 • Minimaal 5 jaar ervaring met beheren van, inzicht in en kennis van ICT-infrastructuur;
 • Dat je in bezit bent van een MBO-niveau 4 / HBO ICT gerelateerd diploma;
 • Goede technische basiskennis (Windows server, M365, Virtualisatie), certificering is een pré;
 • Inzicht in Microsoft infrastructuren (ADFS, Azure, Intune), certificering is een pré.
 • Ervaring in minimaal een aantal van de volgende werkvelden: Server en Desktop virtualisatie (VMWare vSphere, Citrix & Xencenter), Microsoft (Server)omgeving (Azure, M365, AD, Policies)
 • Algemene kennis van netwerkcomponenten.
 • Dat je bekend bent met het werken volgens ITIL.
 • Een goede beheersing van de Engelse taal.
 • Bereidheid om zo nodig buiten kantoortijd te werken.
 • Ervaring met technisch applicatiebeheer (is een pré).

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt uitdaging

Je gaat aan de slag in een gemeente die zich blijft ontwikkelen en waar er allerlei projecten op jouw pad komen.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Allereerst een warm welkom van enthousiaste collega’s en een ontspannen en informele werksfeer. Met een baan waarmee je impact hebt op de gemeente Midden-Groningen. Een gemeente waar oog is voor een goede werk- en privébalans en de mogelijkheid van hybride werken. Samen bouwen we aan een sterke ICT-organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in de functieschaal 9 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan middels workshops, trainingen en onze eigen studie-platform.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Integriteit
 • Verantwoordelijkheid
 • Zelfstandigheid
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Overtuigingskracht
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
Solliciteer nu