Directeur Dienstverlening & Participatie

Op zoek naar een uitdagende functie waarin je het verschil kunt maken? In een gemeente die dienstverlening en participatie hoog in het vaandel heeft staan; waar betrokkenheid van inwoners en bedrijven vanzelfsprekend is; waar we als gemeente staan voor een betrouwbare overheid en waar jouw ideeën, kennis en energie meer dan welkom zijn? Deze functie biedt jou de kans om te werken aan de toekomstbestendige organisatie die wij voor ogen hebben.

Door het vertrek van onze huidige directeur Dienstverlening en Participatie zijn wij op zoek naar een nieuwe directeur.

Dit is waarom wij jou nodig hebben

Midden-Groningen is een gemeente volop in ontwikkeling, neem het Nationaal Programma Groningen (NPG) dat kansen biedt om onze gemeente veiliger, mooier en socialer te maken. Binnen het gemeentehuis gebeurt ook veel, waarbij we vanuit vier domeinen bouwen aan een organisatie die de belangen van inwoners en ondernemers maximaal ondersteunt.

Wat ga je doen?

Je geeft leiding aan het domein Dienstverlening & Participatie, dat bestaat uit verschillende teams zoals bijvoorbeeld de teams Contactplein (burgerzaken), Facilitair, Sport & Bewegen en Vluchtelingenopvang. Als eindregisseur van het domein zorg je met samen jouw teams voor een goede afstemming binnen de opgaven waarvoor onze gemeente de komende periode staat. Belangrijke opdrachten voor het domein zijn o.a. de uitvoering van het onlangs vastgestelde Participatiebeleid, de aanpak gebiedsgericht werken en de integrale afstemming over de interne en externe dienstverlening met de andere domeinen.

Met wie werk je samen?

Als Directeur Dienstverlening & Participatie werk je samen met de gemeentesecretaris/algemeen directeur en de directeuren van de domeinen Bedrijfsvoering, Sociaal en Leefomgeving. Samen vormen jullie het directieteam van gemeente Midden-Groningen. Ook werk je nauw samen met het college en raad, uitvoerende teams en andere stakeholders. Daarbij richt je je dus niet alleen op de externe dienstverlening maar ook op de interne dienstverlening binnen het Huis van Cultuur en bestuur en op de andere gemeentelijke locaties.

Wat breng jij mee?

Wij zijn op zoek naar een inspirerende, oplossingsgerichte en daadkrachtige Directeur die, vanuit een fundament van vertrouwen, verbinding en ambtelijk vakmanschap, een cruciale rol zal spelen in de doorontwikkeling van onze dienstverlening. In deze functie zijn vele ogen op jou gericht. Intern gezien ben jij degene die vormgeeft aan de doorontwikkeling van het domein. Met jouw kennis en ervaring straal je rust uit en zorg je voor een duidelijke koers. Je weet de juiste prioriteiten te stellen en houdt grip en overzicht. Uiteraard stuur je op resultaten, financiën en planning maar je hebt ook aandacht voor werkplezier en een goede samenwerking. Hierdoor ben je in staat om teams, programma’s en projecten naar duurzame resultaten te leiden of te sturen. De ontwikkelgebieden zijn in grote mate domein overstijgend. Jij draagt hier nadrukkelijk bij aan de samenwerking met en de verbinding tussen de overige drie domeinen. Naar buiten toe ben jij degene die Midden-Groningen en haar belangen uitdraagt. Je bent iemand die makkelijk contacten legt, kansen ziet en ons netwerk uitbouwt.

Verder vragen we:

  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Kennis van bedrijfskundige processen en ervaring/affiniteit met de thema’s uit het domein.
  • Sterk in resultaatsturing en projectmatig werken.
  • Je bent bereid tot het meedraaien in bereikbaarheidsdiensten voor de crisisorganisatie.

Waarom je deze functie niet wilt mislopen

Je wilt van betekenis zijn

Jij geeft leiding aan een domein dat volop in ontwikkeling is en dat van grote waarde is voor de toekomst van Midden-Groningen en haar inwoners.

Je wilt verantwoordelijkheid

Jij bent eindverantwoordelijk voor meerdere teams en programma’s en medeverantwoordelijk voor de verdere doorontwikkeling van onze organisatie.

Jij wilt het verschil maken

Je krijgt bij ons de kans om samen een toekomstbestendige organisatie neer te zetten.

Wat bieden we jou?

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 15 (max € 8779,- bruto op basis van 36 uur, salaristabel 1-1-2024) van de Cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij ons krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Dat kan door middel van workshops, trainingen en ons eigen studie-platform. Natuurlijk krijg jij goede kantoorvoorzieningen voor thuis, een mobiele telefoon en laptop. Je kunt deels thuiswerken, maar we bieden je ook een plek in ons mooie Huis van Cultuur en Bestuur. Een gemeentehuis, theater, bibliotheek en grand café in één! Bovendien beschikken wij over voldoende gratis parkeergelegenheden rondom de werklocaties.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.