Begeleider/medewerker KGA-depot

Het team afvalverzameling zoekt een 

Begeleider/medewerker KGA-depot

voor 36 uur per week

Gemeente Midden-Groningen is een jonge gemeente, ontstaan uit de fusie tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Wij zijn volop aan het (op)bouwen en zoeken geregeld nieuwe collega’s die zin hebben om de schouders eronder te zetten en samen te werken in onze gemeente die zich als bondgenoot opstelt. Bouw jij mee aan Midden-Groningen?

IBOR bestaat uit een aantal uitvoerende teams, een team afvalinzameling en een team bedrijfsbureau IBOR. Deze teams zorgen samen voor het beheer en onderhoud van de integrale openbare ruimte, inclusief de afvalinzameling. We werken dagelijks aan de toegankelijkheid en aantrekkelijkheid van de buitenruimte voor civiele zaken (zoals wegenonderhoud, onderhoud bruggen, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, ondergrondse kabels en leidingen), groenvoorziening, riolering en afvalinzameling. Daarnaast verzorgen wij een 24-uurs storingsdienst, beheren we begraafplaatsen en composteerterreinen en verzorgen de gladheidsbestrijding.

Het team afvalinzameling voert de taken uit die thuishoren bij het inzamelen en vervoeren van afval- en grondstoffen. Jij bent vooral verantwoordelijk voor de begeleiding van de inleenmedewerkers en het KGA depot. Je verricht de planning, de administratie en je onderhoudt contacten met externen.

Onze inleenmedewerkers huren we in via een uitzendbureau en diverse sociale werkbedrijven. Samen met de voormannen plan jij de medewerkers in en bepaal jij wanneer inhuur nodig is. Je bent veel op de werkvloer aanwezig, verricht de dagelijkse aansturing en voert periodiek de voortgangs- en veiligheidsgesprekken. Hiervoor beschik je over een toegankelijke houding en computervaardigheden om gegevens te kunnen verwerken.

Ons klein chemisch en gevaarlijk afvaldepot wordt door jou en andere collega’s bemenst. Jij bent voor de collega’s het eerste aanspreekpunt en ziet toe op de veiligheidsaspecten. Hiervoor beschik je over het certificaat depothouder KGA of bent in staat deze te halen. 

Naast deze werkzaamheden kun je ingezet worden in de overige voorkomende werkzaamheden.

De belangrijkste taken van deze functie zijn:

 • Dagelijkse begeleiding van inleenmedewerkers;
 • Planningstaken en het afhandelen van de administratie;
 • Toezien op Arbo middelen en veiligheidsbesprekingen organiseren;
 • Zelfstandig werken in het KGA depot;
 • Verantwoordelijkheid voor het toepassen van veiligheidsmaatregelen;
 • Deelnemen aan de gladheidsbestrijding en/of de storingsdienst.

Het team zoekt iemand met:

 • Rijbewijs B en bij voorkeur C1E;
 • Een coachende manier van begeleiding;
 • Een stressbestendige houding waarbij je snel kunt schakelen;
 • Een actieve houding om een bijdrage te leveren aan de gewenste cultuur van het team;
 • Een hoog verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een servicegerichte en vriendelijke houding en goede communicatieve vaardigheden.

Salaris, informatie en solliciteren:

Voor deze functie geldt schaal 5, met een maximum brutosalaris van  € 2.765,00 per maand. Het salaris op jaarbasis wordt vermeerderd met 18,25% opgebouwd uit onder andere vakantietoeslag, eindejaarsuitkering en verlof. Het dienstverband is eerst voor een jaar, met de intentie tot een vast dienstverband voor onbepaalde tijd, dit is afhankelijk van het persoonlijk functioneren.

Informatie over de procedure kun je inwinnen bij Margo Wesseling op telefoonnummer 0598-373876 of via de mail margo.wesseling@midden-groningen.nl.

We zien je reactie graag  tegemoet voor 16 maart 2021 via ons platform Werkenbij.midden-groningen.nl voorzien van een motivatiebrief en CV.