Senior Inkoopadviseur

Bij Gemeente Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die z’n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Team Inkoop speelt hierin een belangrijke rol. Wil jij graag de kwaliteit en kracht van onze inkooporganisatie versterken? De functie van Senior Inkoopadviseur geeft je de kans om verder vorm te geven aan ons team Inkoop. Bouw jij met ons mee?

Wie is team Inkoop?

Van het leveren van software tot leerlingenvervoer. Van het realiseren van sportvoorzieningen en bouwen van wegen en bruggen tot het inhuren van uitzendkrachten en architecten. De diensten en producten die we bij team Inkoop zoeken en de werken die worden gerealiseerd zijn divers. Wij helpen de organisatie om al deze producten en diensten – en meer - goed en rechtmatig in te kopen. Hierbij stellen we, naast een optimale prijs/kwaliteitsverhouding, zichtbare verbeteringen van de kwaliteit van opdrachten en de monitoring ervan centraal.

Ben jij een ervaren en gedreven inkoopprofessional op zoek naar een nieuwe uitdaging? En wil jij jouw expertise inzetten om de inkoopprocessen binnen onze gemeente naar een hoger niveau te tillen en samen verder te bouwen aan een team met gemotiveerde mensen? Dan zoeken we jou!

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

In deze dynamische rol ben jij het aanspreekpunt voor de organisatie op het gebied van aanbesteden en inkoop. Je adviseert, ondersteunt en coördineert de uit te voeren aanbestedingen. Daarnaast ben je een belangrijke schakel tussen de afdeling inkoop en de verschillende teams. Je adviseert over inkoopstrategieën en zorgt ervoor dat deze worden uitgevoerd. Om dat te realiseren ziet je werkweek er divers uit: van het opstellen en bewaken van de aanbestedingskalender, het maken van strategische inkoopkeuzes, tot aan het begeleiden van inkoopadviseurs. Jij bent aan zet!

Met al deze ontwikkelingen zijn we al een eind op weg, maar we willen graag verder. Je werkt nauw samen met de strateeg van het team Juridische Zaken en Inkoop en je waakt over de strategische doelstellingen binnen inkoop. Complexe aanbestedingen neem jij (eerst) voor je rekening waarbij het opleiden/coachen van collega’s een vanzelfsprekendheid is!

Met wie werk jij samen?

Samenwerken is in deze functie cruciaal. Natuurlijk met de organisatie, maar ook met het eigen team! Als Senior Inkoopadviseur werk je nauw samen met de collega’s van het team Juridische Zaken en je directe collega’s van team Inkoop. We hebben een leuk, gedreven en gezellig team met een grote variëteit en diversiteit in leeftijd en ervaring. Gezamenlijk bepalen jullie de te volgen koers met en in de organisatie. Het team zit in een bouwfase waarin er veel ruimte is voor jouw inbreng en ontwikkeling waardoor je veel van jouw waarde kan toevoegen. Zowel aan het team, als aan de inkoopdienstverlening. Je zult in de projecten ook veel samenwerken met collega’s uit andere delen van onze organisatie. Je zit geregeld met teamleiders van andere teams om tafel om te adviseren bij het opstellen en bewaken van (complexe) inkooptrajecten. Ook heb je contact met externe partijen binnen jouw vakgebied.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken we iemand met ‘het totaalpakket’. Je bent een expert op je vakgebied, een prettige collega met een opgeruimd karakter en bent bereid om zo nu en dan dat stapje extra te geven. Je hebt dan ook meerdere jaren ervaring op het gebied van overheidsaanbestedingen en inkopen. Het liefst heb je die ervaring opgedaan binnen een overheidsorganisatie. Je bent sterk in het plannen en organiseren van werkzaamheden en je hebt de overtuigingskracht om de doorontwikkeling van Inkoop verder neer te zetten. Je brengt ruime vakkennis en vaardigheden op het gebied van inkoop- en contractmanagementprocessen mee en je hebt kennis van inkoopmodellen- en strategieën en de toepassing ervan. Je bent in staat om vanuit jouw vakgebied mee te denken over de strategische doelstellingen die de organisatie wil bereiken en adviseert de interne klant hierover. Tot slot breng je excellente kennis van aanbestedingsprocessen en beoordelingsmethodieken mee.

Verder vragen we:

  • HBO+ werk- en denkniveau, bijvoorbeeld richting inkoopmanagement.
  • Minimaal 3-5 jaar ervaring als inkoopadviseur.
  • HBO+/Nevi2 of gelijkwaardig en CATS CM strekt tot de aanbeveling.

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Jij bent verantwoordelijk voor inkoop(processen) waarmee je zichtbaar bijdraagt aan de klantgerichtheid en innovatiekracht van onze gemeente.

Je wilt het anders doen

Je gaat aan de slag in een organisatie waar ruimte is voor nieuwe ideeën en plannen.

Je hecht veel waarde aan plezier in je werk

Humor bevordert creativiteit en innovatie en een grapje op zijn tijd houdt de werksfeer luchtig. Wees welkom in ons team waar werken in een positieve en ontspannen sfeer voorop staat.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingeschaald in schaal 11 van de Cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan door middel van workshops, trainingen en ons eigen studie-platform. Natuurlijk krijg jij goede kantoorvoorzieningen voor thuis, een mobiele telefoon en laptop. Je kunt deels thuiswerken, maar we bieden je ook een plekje in ons mooie Huis van Cultuur en Bestuur. Een gemeentehuis, theater, bibliotheek en grand café in één! Bovendien beschikken wij over voldoende gratis parkeergelegenheden rondom de werklocaties.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang en overtuig ons van jouw enthousiasme en geschiktheid voor deze mooie functie! Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de vaardigheden en competenties die jij meebrengt.