Adviseur Ruimtelijke plannen B

Onze team Ruimtelijke Ontwikkeling zoekt een 

Adviseur Ruimtelijke plannen B

(1 fte)

Gemeente Midden-Groningen is een jonge gemeente, ontstaan uit de fusie tussen de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Wij zijn volop aan het (op)bouwen en zoeken geregeld nieuwe collega’s die zin hebben om de schouders eronder te zetten en samen te werken in onze gemeente die zich als bondgenoot opstelt. Bouw jij mee aan Midden-Groningen?

De ambtelijke organisatie van de gemeente Midden-Groningen bestaat uit 39 teams. Eén van die teams is het team ruimtelijke ontwikkeling. 

In het team ruimtelijke ontwikkeling wordt beleid, uitvoering en dienstverlening gecombineerd uitgevoerd. Het team werkt aan ruimtelijk beleid in brede zin. Van omgevingsplan tot beleidsregels en bestemmingsplannen. Daarnaast worden individuele verzoeken en initiatieven behandeld. Vanuit het team vindt interactie plaats met rijk en provincie, wordt landelijk en provinciaal beleid vertaald op lokaal niveau.

Recentelijk is de gemeentelijke uitwerking van Nationaal Programma Groningen (NPG) opgesteld en over ruim een jaar treedt de Omgevingswet in werking. Allemaal ontwikkelingen waar jij als adviseur onderdeel van bent en jouw inbreng nodig is.

In voorbereiding op de Omgevingswet werken we sinds kort met een Initiatievenloket, waarin alle inkomende verzoeken integraal worden beoordeeld.

In 2021 worden de eerste projecten vanuit de NPG opgestart. Een groot deel van de projecten hebben betrekking op de fysieke leefomgeving. De aanpak van verpaupering en herstructurering zijn hier onderdeel van. Dit zijn grote projecten waarin de adviseur Ruimtelijke plannen samen met de collega’s uit andere teams mee aan de slag gaat. Het doel is om de gemeente Midden Groningen leefbaar te maken voor de toekomst.

Durf jij te denken in mogelijkheden? Kun je goed communiceren met collega’s, burgers en klanten? Vind je het leuk om samen te werken? Kun je een bestemmingsplan en ruimtelijke onderbouwing opstellen? Weet je een procedure goed te doorlopen? Wil jij vooroverleg hebben over initiatieven? Dan vragen we jou om bij ons te solliciteren en mee te doen aan deze uitdagende werkzaamheden!

De belangrijkste taken van deze functie zijn:

  • Opstellen ruimtelijke onderbouwingen
  • Initiatieven vanuit het loket beoordelen
  • Bestemmingsplannen opstellen
  • Uitvoeren van planologische procedures

Het team zoekt iemand met:

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Heb je ervaring met bestemmingsplannen op bedrijventerreinen en geluidszones dan heb je een pre.

Verder beschik je over de volgende competenties:

  • Communicatief
  • Samenwerken, collegiaal
  • Organisatie/politiekgevoelig
  • Hands on mentaliteit

Salaris, informatie en solliciteren:

Voor deze functie geldt functieschaal 10 plus 18,25% IKB.

Informatie over de procedure kun je inwinnen bij Simon Springer. Op telefoonnummer 0598-425524 of via de mail simon.springer@midden-groningen.nl .

Je kunt via ons nieuwe platform werkenbij.midden-groningen.nl reageren op ons vacatures.