Financieel Adviseur

Wil jij graag de dienstverlening van onze gemeente versterken? Deze functie geeft je de kans om vorm te geven aan de organisatie die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Ben jij een financiële allrounder met gemeentelijke ervaring die toe is aan de volgende stap in zijn/haar carrière en wil jij met veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid dicht bij de business zitten?

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Bij Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die z’n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het team Financiën speelt hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door er elke dag voor te zorgen dat onze collega’s hun werk goed kunnen doen. Ook zijn onze specialisten betrokken bij allerlei projecten. Omdat we energie blijven stoppen in de dienstverlening van onze organisatie zoekt het team Financien een adviseur financien.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

De week begint met een korte weekstart, waarin we met de teamleden de lopende zaken kort doornemen en concrete afspraken maken over de voortgang. Daarna staat er een afspraak met een budgethouder in de agenda, waarin jullie de stand van zaken doornemen en naar de prognose van deze periode kijken.

Voor een groot project heb je contact met de projectleider om de financiële aspecten van het project door te nemen en de projectleider te adviseren rondom de financiële afwikkeling.

In samenwerking met een financieel medewerker worden budgetoverzichten opgesteld en wekelijks heb je contact met teamleiders en budgethouders om te adviseren over de voortgang en mogelijke bijsturing op de budgetten.

Voor een nieuw voorstel van een van je budgethouders onderzoeken jullie samen de financiële aspecten en jij vertaalt deze in een financiële paragraaf in het voorstel dat binnenkort in de gemeenteraad besproken wordt.

Wat ga je doen:

Samen met collega's werk je aan de kwaliteit en het maken van onze P&C documenten, zoals de voorjaarsnota, begroting, najaarsnota, jaarrekening en de kwartaalrapportages.

Je helpt proactief het bestuur, de directie en medewerkers met je financiële kennis bij het maken van voorstellen en beleid. Je ziet het als een uitdaging om bij ingewikkelde beleidsvraagstukken als spin in het web (financiële) mogelijkheden te bedenken en levert een stevige bijdrage in de ontwikkeling van ons strategisch beleid. Verder ondersteun je de budgethouders in de P&C cyclus. Je levert proactief een bijdrage aan projecten en reguliere werkzaamheden van het team Financiën. Je voornaamste aandachtsgebied is het sociaal domein.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken we iemand die open, ondernemend en proactief is met een dienstverlenende houding. Je bent in staat de verbinding te zoeken en samenhang te overzien en te bewaken. Verder ben je sterk in creativiteit bij het meedenken in mogelijkheden bij financiële vraagstukken binnen onze gemeente. Je werkt samen met andere adviseurs en collega’s om te komen tot een compleet advies. Je geeft proactief advies aan de directie/ teamleiders/budgethouders. Je kijkt over je eigen vakgebied heen, bent stressbestendig en resultaatgericht. Daarnaast word je graag gevraagd naar je mening en ben je in staat om mee te denken in oplossingen.

Verder vragen we:

  • Hbo-opleiding op financieel/bedrijfseconomisch gebied;
  • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving gemeentefinanciën (o.a. BBV) en ervaring in de uitvoering hiervan
  • Gevoel voor politieke- en bestuurlijke verhoudingen;

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt uitdaging

Je gaat aan de slag in een gemeente die zich blijft ontwikkelen en waar er allerlei projecten op jouw pad komen.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO Gemeenten Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je bij ons volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij er toe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid worden de interne kandidaten met voorrang uitgenodigd.

Competenties

  • Verantwoordelijkheid
  • Analytisch vermogen
  • Mondelinge communicatie
  • Omgevingsbewustzijn
  • Samenwerken
  • Schriftelijke communicatie
  • Nauwkeurigheid
Solliciteer nu