Content Specialist Team Online

Wil jij graag de online dienstverlening van onze gemeente versterken? Deze functie geeft je de kans om vorm te geven aan de organisatie die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Bij Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die z’n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het Online Team speelt hierin een belangrijke rol. Elke dag zorgen we ervoor dat we Midden-Groningers goed kunnen bedienen via onze online kanalen. Momenteel zoeken we een Content Specialist die gedurende een jaar Team Online komt versterken.

Hoe ziet jouw werkweek er uit?

Jij bent verantwoordelijk voor de content op al onze online kanalen. Dat betekent dat je nieuwe content schrijft, maar ook bestaande content optimaliseert. Van landingspagina’s tot social media: jij weet hoe je onze inwoners het beste kunt bereiken. Je sluit aan bij de Newsroom, houdt de contentkalender bij, beantwoordt vragen van collega’s. Maar vooral weet jij telkens de juiste boodschap over te brengen. Jij wordt blij als de online dienstverlening aantoonbaar beter is geworden.

Met wie werk jij samen?

Als Content Specialist werk je nauw samen met jouw collega’s van Team Online. Maar je zult ook vaak samenwerken met collega’s uit andere delen van onze organisatie omdat je andere afdelingen waar nodig adviseert en ondersteunt over de inzet van online media.

Wat breng jij mee?

Je bent een content expert in hart en nieren. Klantgerichte communicatie heeft voor jou geen geheimen. Je bent een kei in je vak en hebt ervaring met social media, webcare, eindredactie, intranet, toegankelijkheid, SEO en usability. Op technisch vlak heb je gewerkt met meerdere cms’en en heb je een nieuw systeem snel onder de knie. Je bent communicatief en organisatorisch sterk en houdt van innovatieve, slimme oplossingen. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. Je bent een aanpakker en houdt van samenwerken. Je werkt zorgvuldig, gestructureerd en hebt oog voor opmaak. Jij wordt blij als de online dienstverlening aantoonbaar beter geworden is.

Verder vragen we:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Kennis van Drupal (pré).
 • Kennis van SiteImprove (pré).

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Je draagt bij aan projecten waarmee je zichtbaar bijdraagt aan de klantgerichtheid van onze gemeente.

Je wilt groeien

Jij draagt bij aan een project waarmee je zichtbaar bijdraagt aan de klantgerichtheid van onze gemeente.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 8 van de CAO Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je bij ons volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die er toe doen; in een organisatie waar jij er toe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Zelfstandigheid
 • Creativiteit
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Netwerken
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
 • Plannen en organiseren
Solliciteer nu