Programmasecretaris

Standplaats: Hoogezand

Over Midden-Groningen

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Pittoreske dorpen, stoere boerderijen, schitterende natuur en een kloppend stadshart – nog geen kwartier rijden van de bruisende stad Groningen. In 2018 samengevoegd uit Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen. Denk aan sociale achterstanden, armoede en aardbevingsproblematiek. Wij willen onze inwoners, ondernemers en organisaties zo goed mogelijk ondersteunen en bouwen aan een duurzame toekomst. Dit doen wij in een organisatie die dichtbij mensen staat en werkt volgens het principe: vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid.

NPG

Via het Nationaal Programma Groningen (NPG) wordt volop geïnvesteerd in de gemeente. Om hieraan invulling te geven is het integraal programmaplan ‘Hart voor Midden-Groningen’ opgesteld. Met 45 projecten en een investeringsbudget van rond de 100 miljoen euro in 10 jaar krijgt de gemeente een geweldige impuls.

Forse bedragen worden geïnvesteerd in de jeugd, in mensen, gebieden en plekken die dit het hardst nodig hebben. De projecten staan niet los van elkaar maar hangen nauw met elkaar samen. Dit programma gaat de komende jaren bepalend zijn voor de inwoners én de organisatie.

Drie redenen om voor deze functie te kiezen:

1. Je wilt van betekenis zijn.

Jij draagt bij aan een programma dat van grote betekenis gaat zijn voor

Midden-Groningen en haar inwoners.

2. Je wilt verantwoordelijkheid.

Die krijg je zeker als keyplayer in dit beeldbepalende programma van

hoogwaardige projecten.

3. Jij wilt impact maken.

Je gaat aan de slag in een organisatie die klaar staat om met jou aan de

toekomst van Midden-Groningen te bouwen. Enthousiast én ambitieus.

Een team waarin je een spil bent en waarmee jij het verschil kunt maken.

Plaats in de organisatie

Het programmabureau NPG maakt geen integraal onderdeel uit van de gemeentelijke organisatie van gemeente Midden-Groningen. Dit programmabureau bevindt zich in de opstartfase en moet inhoudelijk nog verder vorm krijgen. Het bureau bestaat verder uit een programmadirecteur, controller en meerdere projectleiders. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de ambtelijke organisatie in de uitvoering en borging van projecten.

Je rapporteert aan de programmadirecteur.

De uitdaging

Je draagt bij aan een goede programmaorganisatie overall. Je levert een bijdrage aan de samenstelling van het integrale programmaplan inclusief doelen, resultaten, financiën, planning en voorwaarden. Je zorgt voor een tijdige uitvraag bij projectleiders wat betreft de jaarplannen, de periodieke verantwoording richting NPG en de jaarverantwoording NPG.

Je ondersteunt bij en bewaakt de aanlevering en verwerking van tijdige en volledige

programma- en projectdocumentatie en helpt mee bij de jaarlijkse evaluatie van het programma. Hierin werk je nauw samen met de programmadirecteur, de projectcontroller en de financieel strateeg. Je bewaakt de inzet en het gebruik van projectmanagement ten behoeve van het programma en de voortgang in de onderliggende projecten.

Profiel

 • Je hebt ervaring als programmasecretaris in bestuurlijk en ambtelijk complexe programma’s. Je ondersteunt de programmadirecteur en geeft daar proactief invulling aan.
 • Je bent in staat om te schakelen naar zowel de diverse inhoudelijke vakgebieden als richting bedrijfsvoering.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht. Je hebt van nature een punctuele instelling, je beschikt over lef, standvastigheid en creativiteit.
 • Je bent communicatief een sterke speler. Je weet op een plezierige, zakelijke wijze te communiceren met de programmadirecteur, projectleiders en – leden. Je weet om te gaan met tegengestelde belangen, spanningen en gaat indien nodig confrontatie niet uit de weg, maar blijft in staat om goede werkverhouding-en in stand te houden en zo nodig te herstellen.
 • Je beschikt minimaal over een HBO -werk- en denkniveau met kennis van programma- en projectmatig werken.

Gemeente Midden-Groningen biedt jou:

Een uitdagende baan met volop ruimte voor invulling en doorontwikkeling. Je krijgt een arbeidsovereenkomst (36 uur per week) voor onbepaalde tijd aangeboden. Je krijgt een salaris conform Cao Gemeenten. Daarnaast kent de cao een IKB van 18,25 % van je salaris. Verder investeren we via opleidingen in jouw loopbaan.

Solliciteren:

De werving en selectieprocedure voor deze vacature verloopt via Beljon Westerterp.

Ben je geinteresseerd in deze vacature? Reageren kun je via de website van B eljon Westerterp onder vermelding van Ref.nr. R2815 of via de link.

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Zelfstandigheid
 • Creativiteit
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid