Werkcoach

BWRI, Bedrijf voor werk, re-integratie en inkomen is uitvoerder van de Participatiewet en de Wet Inburgering 2021 voor Midden-Groningen.

‘Iedereen is van waarde en heeft waarde’

BWRI ondersteunt burgers om werk te vinden en te behouden. Als werk niet tot de mogelijkheden behoort, is participatie het doel. Aan burgers, die niet in staat zijn om zelfstandig in hun inkomen te voorzien, bieden we (tijdelijk) inkomensondersteuning. BWRI staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt en iedereen van waarde is voor de gemeenschap. We laten niemand aan de kant staan en iedereen werkt naar vermogen. Het team Re-integratie begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar en in werk. Voor mensen waarvoor dit niet direct mogelijk is wordt een individueel maatwerk traject afgesproken.

Waarom wij op zoek zijn naar jou?

Het team Re-integratie gaat starten met het Project ‘Weer in beeld’. In het project willen we de komende twee jaar opnieuw in contact komen met inwoners die geen actief re-integratietraject hebben. De doelgroep is zeer gevarieerd. Het gaat om mensen waarbij tijdelijk, op een gegeven moment, geen ontwikkelmogelijkheden waren. Deze ruimte ontbrak om verschillende redenen, bijvoorbeeld verslavingsproblematiek, gezondheidsproblematiek of sociale problemen. Wij willen met dit project een beter beeld krijgen van de ontwikkelmogelijkheden van deze inwoners. Hierdoor kunnen wij beter bepalen welke ondersteuning gericht op meedoen in de samenleving het meest passend is voor deze mensen.

Vanwege de tijdelijkheid van het project zijn wij voor de duur van twee jaar op zoek naar twee werkcoaches.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Je begeleidt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt en gaat het ontwikkelpotentieel in kaart brengen. Je geeft ondersteuning bij het behouden of uitbreiden van werk of participatie. Het is belangrijk dat de inwoner weet welke regelingen er bestaan en jij hebt een informerende en adviserende rol in deze. Indien nodig verwijs je door naar dagbesteding, zorg, scholing of maatschappelijke activering. Je legt alle informatie vast in het klantvolgsysteem, maakt beschikkingen en draagt zorg voor de correspondentie. Tot slot is het voor het project van belang dat je alle resultaten gaat vastleggen en monitoren.

Met wie werk jij samen?

Als werkcoach werk je nauw samen met je collega’s van BWRI, Kredietbank, sociale teams en overige hulpverleners/betrokkenen van de inwoner.

Wat breng jij mee?

Wij zoeken een collega die affiniteit heeft met mensen met een grote ondersteuningsbehoefte. Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden en hebt aantoonbare ervaring in het begeleiden en coachen van mensen. Je hebt inzicht, analytisch vermogen en toont initiatief bij het inschatten en ondersteunen van uiteenlopende problemen van deze groep inwoners op de diverse leefgebieden. Je bent een collega met de nodige dosis humor, die flexibel is, en verantwoordelijkheid toont. Je werkt ontwikkelingsgericht en durft buiten de lijnen te denken. Verder ben je iemand die positie durft in te nemen en mensen weet te enthousiasmeren voor nieuwe, eigentijdse of creatieve inzichten.

Verder vragen we:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld richting HRM of Social Work;
 • Kennis van wet- en regelgeving in het vakgebied;
 • Kennis van de arbeidsmarkt en de sociale kaart;
 • Vaardigheden in het werken met geautomatiseerde systemen en bestanden.

Waarom je deze functie niet wil mislopen?

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Je draagt bij aan projecten waarmee je zichtbaar bijdraagt aan de klantgerichtheid van onze gemeente.

Je wilt anderen verder helpen

In deze functie heb je direct contact met de inwoners van onze gemeente. Jouw inbreng is van betekenis voor hun omgeving en welzijn.

Wat bieden we jou?

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week voor de duur van een jaar met een mogelijkheid tot verlenging van een jaar en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 9 van de CAO Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan middels workshops, trainingen en ons eigen studie-platform.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Zelfstandigheid
 • Analytisch vermogen
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Inlevingsvermogen
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
Solliciteer nu