Toezichthouder Kwaliteit WMO en Jeugd

Aan de slag in een gemeente waar grote sociale uitdagingen liggen? Waar jouw onderzoekende instelling en rechtvaardigheidsgevoel meer dan welkom zijn? Deze functie biedt jou de kans om mee te bouwen aan de sterke samenleving die wij voor ogen hebben. Daarom zoeken wij een toezichthouder WMO en Jeugdwet met de focus op kwaliteitsonderzoeken die ons helpt om hierin de volgende stap te zetten.

Dit is waarom we jou nodig hebben

Midden-Groningen is een gemeente met een groot sociaal hart. En dit is nodig. Armoede, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, gezinnen waarin meerdere problemen spelen... Hoewel het met veel inwoners goed gaat, staan er ook mensen op achterstand. Met een vernieuwende aanpak bouwen wij aan een sterke samenleving. Het team Sociale Uitvoering Backoffice speelt hierin een belangrijke rol. Zo willen wij de inwoners van Midden-Groningen de beste zorg en ondersteuning bieden die zij nodig hebben.

In het team werken administratief medewerkers, administrateurs, maatwerkspecialisten, kwaliteitsmedewerkers en toezichthouders. Het team voert diverse werkzaamheden uit binnen het sociaal domein, vooral t.b.v. de Jeugdzorg, Wet maatschappelijke ondersteuning, subsidies en leerlingenvervoer. Het team telt ongeveer 23 medewerkers. Het toezicht besteden we nu deels nog uit aan een extern bureau, maar gaan we zelf uitvoeren. Daarom zoeken we een Toezichthouder Kwaliteit. Voor de kwaliteitsonderzoeken zoeken we iemand die 24 uur inzetbaar is. Ben je qua competenties en ervaring ook inzetbaar op rechtmatigheidsonderzoeken dan kun je 36 uur werken.

Hoe ziet jouw werk eruit?

Geen dag is hetzelfde. Samen met een collega die zich vooral richt op rechtmatigheid doe je meerdere onderzoeken tegelijkertijd. Voor het ene onderzoek moet je nog een onderzoeksplan opstellen, voor het andere interview je cliënten over hun ervaringen met de ondersteuning die ze ontvangen. De volgende dag zit je met het management van een zorgorganisatie om tafel om de resultaten te bespreken. Tussendoor word je gebeld door een collega van het sociaal team die graag advies wil over de aanpak van een bepaalde casus. En dat rapport moet ondertussen ook nog afgerond worden. Je werkt ook veel samen met de kwaliteits-, beleidsmedewerkers. Want dat wat je tegenkomt in de praktijk vraagt soms om een andere aanpak, daar adviseer je dus over.

Met wie werk jij samen?

Het toezicht zal in eerste instantie worden uitgevoerd met twee toezichthouders. Jouw collega toezichthouder is dus je belangrijkste samenwerkingspartner. Daarnaast heb je veel contact met de collega’s van het externe bureau. Zij zijn betrokken bij het inwerken en werken samen met je in de casussen. Als toezichthouder werk je nauw samen met jouw collega’s binnen het sociaal domein zoals contractmanagers, kwaliteitsmedewerkers en casemanagers. Daarnaast heb je contact met externe partijen binnen het terrein van jouw team. Denk aan RIGG, zorgverzekeraars en andere gemeenten.

Wat breng jij mee?

Je bent integer, zelfstandig, daadkrachtig en benaderbaar. Je hebt ervaring in de zorg en kunt de kennis uit de praktijk goed vertalen in het onderzoeks- en advieswerk. Je hebt aantoonbare analytische en resultaatgerichte vaardigheden. Daarnaast voel je je thuis in een politiek- bestuurlijke omgeving. Je bent stressbestendig, weet wanneer iets gevoelig ligt en kan daarop handelen. Je kunt goed op de inhoud doorvragen en bent besluitvaardig. Je weet een uitgebreid onderzoek tot de kern te brengen en begrijpelijk uit te leggen aan meerdere doelgroepen.

Verder vragen we:

  • HBO werk- en denkniveau
  • Relevante werkervaring als toezichthouder kwaliteit, in het uitvoeren van audits of als kwaliteitsmedewerker.
  • Kennis van WMO en/of de Jeugdwet

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Jij bent verantwoordelijk voor de continue toetsing en verbetering van de Wmo-ondersteuning die onze inwoners ontvangen.

Je wilt impact maken

Als toezichthouder werk je aan een sociaal sterke samenleving.

Je wilt afwisseling

Als toezichthouder werk je aan meerdere onderzoeken en opgaves tegelijkertijd: geen werkdag is hetzelfde.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sociale en sterke gemeente. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst 24-36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 10 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan door middel van workshops, trainingen en ons eigen studie-platform. Natuurlijk krijg jij goede kantoorvoorzieningen voor thuis, een mobiele telefoon en laptop zodat jij jouw werkzaamheden hybride kan verrichten. Bovendien beschikken wij over voldoende gratis parkeergelegenheden rondom de werklocaties.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang. Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de vaardigheden en competenties die jij meebrengt

Omdat je nauw zult samenwerken met je collega toezichthouder is een goede match met je collega en de organisatie van belang. Daarom is onderdeel van een eventuele vervolgprocedure om een dag(deel) kennis te maken met de werkzaamheden en de collega’s bij de gemeente.