Secretaresse

Wil jij graag de dienstverlening van onze gemeente versterken? Deze functie geeft je de kans om vorm te geven aan de organisatie die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou?

Team secretariaat is hét aanspreekpunt van de gemeente Midden-Groningen voor de organisatie van het werk en staat voor een volledige, servicegerichte en kwalitatieve dienstverlening waarin de organisatie zo veel mogelijk wordt ontzorgd. Als secretaresse speel je een belangrijke rol in de ondersteuning van de verschillende organisatieonderdelen en help jij mee vanuit een pro-actieve, kritisch en servicegerichte houding. Dit doen we onder andere met behulp van een secretariaatspool waarin vragen, opdrachten en klussen vanuit een front-office verdeeld worden over het team. Jij ziet de opdracht, pakt deze op en denkt zowel mee als vooruit.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Team secretariaat is er zoals gezegd voor iedereen en werkt multidisciplinair voor alle teams, programma's en projecten in de organisatie. We hebben verschillende taken, van ondersteunend en administratief, tot aan het meer inhoudelijk meewerken aan programma's, projecten en de OR. Zo ben je bijvoorbeeld het eerste aanspreekpunt voor teamleiders en hun teams. Regelmatig heb je overleg/afstemming en ondersteun je hen bij het plannen van de nodige afspraken in de agenda’s, organiseer je bijeenkomsten, notuleer je en bied je support bij projecten en evenementen. Ook help je bij de introductie en zachte landing van nieuwe medewerkers. Kortom, je bent de administratieve steun en toeverlaat voor de teams.

Met wie werk jij samen?

Als secretaresse werk je nauw samen met 6 directe collega’s in dezelfde functie. Maar je zult in de diverse programma’s en projecten ook veel samenwerken met collega’s uit andere delen van onze organisatie. Ook zit je geregeld om de tafel met de teamleider(s). Daarnaast heb je contact met externe partijen binnen jouw vakgebied. Denk aan leveranciers, trainers en faciliterende partijen.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken we een zelfstandige en proactieve ondersteuner met organisatietalent. Je verricht je werkzaamheden met grote nauwkeurigheid, ook wanneer de druk toeneemt. Je staat stevig in je schoenen, bent flexibel en hebt een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.

Verder vragen we:

 • MBO-opleiding niveau 4 richting secretarieel of gelijkwaardige, relevante ervaring;
 • Je bent digitaal vaardig en hebt ervaring met het Microsoft Office pakket.

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt uitdaging

Je gaat aan de slag in een gemeente die zich blijft ontwikkelen en waar er allerlei projecten op jouw pad komen.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 28 uur per week eerst voor een jaar met de intentie tot omzetting naar vast en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 6 van de CAO Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je bij ons volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Zelfstandigheid
 • Creativiteit
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Nauwkeurigheid
 • Plannen en organiseren
Solliciteer nu