Teamleider BWRI Re-integratie

Aan de slag in een gemeente waar grote sociale uitdagingen liggen? Waar jouw ideeën, enthousiasme en leidinggevende kwaliteiten meer dan welkom zijn? Deze functie biedt jou de kans om mee te bouwen aan de sterke samenleving die wij voor ogen hebben.

Dit is waarom we jou nodig hebben

Midden-Groningen is een gemeente met een groot sociaal hart. En dit is nodig. Armoede, mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, gezinnen waarin meerdere problemen spelen... Hoewel het met veel inwoners goed gaat, staan er ook mensen op achterstand. Met een vernieuwende aanpak bouwen wij aan een sterke samenleving. Het Bedrijf voor Werk, Re-integratie en Inkomen en voorzieningen (BWRI) speelt hierin een belangrijke rol. Het team werkt op basis van inhoud in verschillende subteams samen. Met deze teams - jongeren, jobcoaching, nieuwkomers en reintegratie - helpen wij inwoners om werk te vinden en te houden. Hierbij willen we mensen niet alleen mee laten doen, maar ook meer zelfredzaam maken.

Omdat er in onze gemeente én bij BWRI volop uitdagingen liggen, zoeken wij een teamleider Re-integratie die ons helpt om hierin de volgende stap te zetten.

Hoe ziet jouw werkweek er uit?

Als teamleider van het team Re-integratie is je werkweek afwisselend. Het ene moment heb je een gesprek met een medewerker uit je team of met een collega teamleider en het andere moment heb je een overleg over inhoudelijke zaken of een project. Het team telt 45 medewerkers, waaronder coördinatoren, werkcoaches, leerplichtambtenaren en RMC casemanagers. Maar ook de wet inburgering wordt door dit team uitgevoerd. Afstemmen, coördineren en besluiten nemen van team overstijgende zaken is erg belangrijk in jouw functie. Doordat op dit moment een aantal grote veranderingen op ons afkomen heb je een belangrijke rol in bijvoorbeeld het project Nieuwbouw en het project Ontwikkelbedrijf. Regelmatig heb je overleg met de projectleider over te nemen stappen. Er komen mooie ontwikkelingen op je af die vragen om jouw sturing.

Met wie werk jij samen?

Als teamleider Re-integratie werk je nauw samen met de collega’s van BWRI en de adviseurs binnen het Sociaal Domein. Ook zit je geregeld met externe partijen zoals Werkpro en Kwartier zorg en Welzijn of de collega’s vanuit WIZ (Werk in Zicht) om tafel.

Wat breng jij mee?

Je gaat aan de slag binnen een gebied dat volop in ontwikkeling is. Daarom zoeken wij een teamleider die knopen door kan hakken en besluitvaardig is. Je kunt belangentegenstellingen tussen personen en organisaties onderkennen en verbinden. Je kunt adequaat schakelen tussen verschillende niveaus (uitvoering, beleid, management en bestuur) en bent enthousiasmerend. Je geeft op een relaxte manier sturing en ruimte voor groei en ontwikkeling van het team en de individuele medewerkers.

Verder vragen we:

 • een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau
 • ruime ervaring met leidinggeven binnen het sociaal domein
 • bij voorkeur kennis en ervaring met reintegratie

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Als teamleider werk je aan projecten en programma’s die zichtbaar bijdragen aan een sociaal sterke samenleving.

Je wilt afwisseling

Als teamleider werk je aan meerdere projecten en uitdagingen tegelijkertijd: geen werkdag is hetzelfde.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sociale en sterke gemeente. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De inschaling van het salaris is volgens CAO gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij er toe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid
 • Visie
 • Coachen
 • Leidinggeven
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Besluitvaardigheid
 • Initiatief
 • Resultaatgerichtheid
Solliciteer nu