Kwaliteitsmedewerker AO/IC

Wil jij graag de kwaliteit van onze gemeente versterken? Deze functie geeft je de kans om vorm te geven aan de organisatie die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou?

Bij Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die z’n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. Het team Concern Control speelt hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door mee te denken en te ondersteunen bij het optimaliseren van processen waardoor werkzaamheden beter worden uitgevoerd. We adviseren alle organisatieonderdelen. Team concern control bestaat uit negen medewerkers met kennis van auditing, business control, programma- en projectcontrol, organisatieonderzoek, privacy en informatiebeveiliging.

We leveren als team een belangrijke bijdrage aan de bedrijfsvoering. Ook zijn onze specialisten betrokken bij allerlei projecten. Omdat we energie blijven stoppen in kwaliteit van onze organisatie zoekt het team een kwaliteitsmedewerker Administratieve organisatie/Interne controle (AO/IC).

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Hoofdzakelijk bestaan je werkzaamheden uit het analyseren van bedrijfsprocessen, werk je samen met de collega’s en proceseigenaren aan verdere optimalisatie van de processen en voer je interne controlewerkzaamheden uit. Je ondersteunt bij het opstellen van nieuwe processen en legt deze vast. Je deelt je kennis en ervaring ten aanzien van procesoptimalisatie in de organisatie en ondersteunt bij het implementeren van (nieuwe) processen in de organisatie. Samen met je directe collega’s maak je gezamenlijk een goede werkverdeling hierin. Daarnaast lever je een ondersteunende bijdrage aan het opstellen en onderhouden van crisismanagement- en bedrijfscontinuïteitsplannen en ondersteun je teamleiders in het opstellen en vastleggen van verwerkingsregisters.

Met wie werk jij samen?

Als kwaliteitsmedewerker AO/IC werk je natuurlijk intensief samen met jouw collega’s binnen het team Concern Control. Omdat onze advisering de gehele organisatie betreft, zul je ook veel samenwerken met collega’s uit andere delen van de organisatie, zoals bijvoorbeeld proceseigenaren, juridisch adviseurs, administratief medewerkers enz.

Wat breng jij mee?

Bij voorkeur heb je ervaring met een tool voor het beschrijven van processen. Je bent van nature resultaat- en servicegericht, je zoekt verbinding met anderen. Je mondelinge en schriftelijke communicatie is helder en overtuigend. Je houdt ervan de bedrijfsvoering continu te verbeteren.

Verder vragen we:

 • Een HBO werk- en denkniveau
 • Enige jaren werkervaring op het gebied van uitvoering interne controles en het beschrijven, analyseren en verbeteren van processen is een pre
 • Ervaring met lean management is een pre
 • Enige kennis van de AVG

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt uitdaging

Je gaat aan de slag in een gemeente die zich blijft ontwikkelen en waar er allerlei projecten op jouw pad komen.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke bedrijfsvoering. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in de functieschaal 9 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je bij ons volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?
Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar wacht niet te lang…. Wij maken graag kennis met jou en met het enthousiasme en de ervaring die jij meebrengt! Het kan zijn dat we vacature eerder sluiten zodra wij een kandidaat hebben gesproken.

Competenties

 • Analytisch vermogen
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
Solliciteer nu