Verkeerskundige

Help jij mee om Midden-Groningen net iets mooier, veiliger en duurzamer te maken? Deze functie biedt jou de kans om samen vorm te geven aan de toekomstbestendige gemeente die wij voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou?

Net als de collega’s in het team Omgevingskwaliteit voel jij je thuis in een team met verschillende beleidsachtergronden waarin een gezonde werkhouding wordt afgewisseld met humor. Het team Omgevingskwaliteit speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van beleid op uiteenlopende terreinen voor het domein Ruimte. Samen met de 12 collega’s in dit team houd je je onder meer bezig met het beleid op het gebied van erfgoed, archeologie, bodem, milieu en verkeer. Het beleid vormt de basis voor uitvoering en dienstverlening die deels door de gemeente en deels door de Omgevingsdienst Groningen wordt verzorgd. Ook leveren we vanuit het team bijdrages aan initiatieven vanuit de gemeente. Dit kan gaan over woningbouw, mobiliteit of aardbevingsproblematiek, er vindt een integrale afweging plaats in samenwerking met andere teams binnen het domein Ruimte. Daarnaast ben je samen met collega’s verantwoordelijk voor het gehele (beleidsmatige) taakveld verkeer binnen de gemeente.

Gezien de uitdagingen die er liggen, willen wij dit team graag versterken met een Verkeerskundige.

Wat ga je in grote lijnen doen?

Je krijgt de verantwoordelijkheid voor het gemeente brede werkveld verkeer en vervoer. Je geeft uitvoering aan het gemeentelijke mobiliteitsbeleid en bent op verschillende onderdelen projectleider. Je bent betrokken bij de gemeentelijke integrale beleidsontwikkeling waar mobiliteit een onderdeel van is. Je adviseert over verkeer binnen grote projecten en aan collega’s. Verder beantwoord je vragen van collega’s over bestemmingsplannen en gebiedsregie en vanuit IBOR (integraal beheer openbare ruimte).

Je hoeft dit allemaal niet alleen te doen. In overleg met jou kijken we wat voor ondersteuning en coaching je nodig hebt om uit te groeien tot een zelfstandige verkeerskundige.

Met wie werk jij samen?

Als verkeerskundige werk je nauw samen met verschillende collega’s. Ook zit je regelmatig met de Provincie Groningen, de Regio Groningen-Assen, het OV-bureau en het verkeer en vervoer beraad om tafel. Tevens onderhoud je contacten met bewoners en ondernemers met betrekking tot mobiliteit.

Wat breng jij mee?

Je bent betrokken bij het vakgebied Verkeer en Vervoer en draagt dit ook graag uit! Je zoekt de mogelijkheden voor samenwerking op en bent nieuwsgierig naar ontwikkeling in je vakgebied. Je hebt ideeën over hoe je ontwikkelingen in je werkgebied kunt omzetten naar beleid. Je kunt zowel op beleidsmatig niveau als op uitvoeringstechnisch/verkeerskundig niveau je bijdrage leveren. Daarnaast houdt je van een grap op zijn tijd en ben je in staat om verbinding te leggen.

Verder vragen we:

 • Ervaring is mooi maar een starter geven we ook graag een kans.
 • Je hebt een (bijna) afgeronde hbo-opleiding verkeerskunde of mobiliteit.
 • Je bent creatief, vindingrijk en wilt graag leren.
 • Je hebt een positieve houding en kunt anderen meekrijgen.
 • Je bent zorgvuldig in je communicatie

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt het anders doen

Je gaat aan de slag in een gemeente waar ruimte is voor nieuwe ideeën en plannen.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een toekomstbestendige gemeente. Dat is niet alleen mooi en belangrijk werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in de functieschaal 10 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die er toe doen; in een organisatie waar jij er toe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?
Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar wacht niet te lang…. Wij maken graag kennis met jou en het enthousiasme en ervaring die jij meebrengt!

Competenties

 • Verantwoordelijkheid
 • Zelfstandigheid
 • Creativiteit
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
Solliciteer nu