Projectleider Versterkingsopgave Overschild

Met ruim 60.000 inwoners is Midden-Groningen de derde gemeente van de provincie. Een ambitieuze gemeente waar iedereen met plezier kan wonen, leven, recreëren, ondernemen en werken. Samen met inwoners, bedrijven en organisaties maakt de gemeente deze ambitie mogelijk. Een ruimtelijke sfeer met pittoreske dorpen, stoere boerderijen en prachtige natuur. Maar ook een gemeente met een stedelijk karakter, nog geen kwartier rijden van de stad Groningen. Ons nieuwe Huis van Cultuur en Bestuur is voorzien van een theater, bibliotheek, muziekschool en grand café, kortom een prachtige ontmoetingsplek voor zowel inwoners als collega's. Een gemeente met grote kwaliteiten, maar ook met uitdagingen, zoals sociale achterstanden en aardbevingsproblematiek.

Wat ons bijzonder maakt, is de ruimte die je krijgt om Midden-Groningen mooier, veiliger en socialer te maken. Dit biedt jou een unieke kans om samen de toekomst van de gemeente vorm te geven. Gemeente Midden-Groningen: klein genoeg om persoonlijk het verschil te kunnen maken. Groot genoeg om jou de uitdagingen te bieden die aansluiten op jouw talenten.

Batch 1588 Versterkingsopgave Groningen

In het hele aardbevingsgebied worden gebouwen versterkt zodat mensen er veilig kunnen wonen en werken. Een bijzondere groep adressen in de versterking is batch 1588. Dat gaat in onze gemeente om 89 adressen in het dorp Overschild. In 2018 zijn afzonderlijke afspraken gemaakt tussen de betrokken gemeenten en het Rijk over deze groep adressen. Daarbij is afgesproken dat de financiering van de versterkingsprojecten (grotendeels sloop-nieuwbouw) via de gemeenten loopt in de vorm van subsidies ter grootte van het bouwbudget. Dat betekent dat de gemeente hier een belangrijke organisatorische rol heeft.

Dit is waarom we jou nodig hebben

Anders dan in de rest van het versterkingsprogramma is binnen batch 1588 de eigenaar verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van de versterking. De betrokken gemeenten en het Rijk hebben hiervoor een convenant gesloten. Het gaat vaak om situaties van sloop-nieuwbouw, maar in beperkte mate ook om versterking van de woning. Het budget dat de eigenaar hiervoor heeft komt via een gemeentelijke subsidieregeling bij de eigenaren.

In 2021 zijn er aanvullende afspraken gemaakt waarin een aantal aanvullingen op de budgetten zijn geregeld. In de praktijk zijn er veel eigenaren die aanspraak maken op meer budget waardoor het aantal verzoeken fors is gestegen. Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider die het convenant batch 1588 (inclusief addendum) en de bijbehorende subsidieregeling batch 1588 uit kan voeren.

Wat doet de Projectleider Versterkingsopgave Overschild

Je vervult een coördinerende, motiverende en faciliterende rol binnen batch 1588. Medewerkers maak je enthousiast voor het project, je geeft richting en kaders met betrekking tot de te verwachte resultaten die behaald moeten worden. Dit met als doelstelling dat verzoeken van eigenaren snel opgepakt worden. Je bent het aanspreekpunt voor de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en de andere gemeenten in batch 1588. Je stuurt de inzet van KUUB als externe ingehuurde partij voor de bewonersbegeleiding aan. Je bent de inhoudelijke sparringpartner voor KUUB bij advisering en je verzorgt de eerste opschaling bij discussiepunten tussen KUUB en eigenaren. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden en opstellen van adviezen voor het Dagelijks Bestuur, de stuurgroep en het college over budgetwijzigingen en andere toepassingen van de hardheidsclausule. Je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de voortgang en (laten) invullen van de (financiële) voortgangsrapportages. Je adviseert de programmamanager, portefeuillehouder, stuurgroep 1588 en college over budgetwijzigingen en andere toepassingen van de hardheidsclausule en over de voortgang. Je neemt zitting in de ambtelijke regionale werkgroep batch 1588 (samen met gemeente Groningen en Eemsdelta). Je verzorgt de voorbereiding en advisering van de regionale stuurgroep batch 1588. En tot slot stem je af met de gebiedsmanager vanwege de samenhang tussen batch 1588 en de rest van Overschild.

Met wie werk je samen?

Je werkt samen met je collega's uit het Team Gaswinning, KUUB, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). Ook werk je samen met de programmamanager en de strategisch adviseur Gevolgen Gaswinning.

Wat breng jij mee?

De projectleider die wij zoeken heeft bestuurlijke ervaring, is omgevingssensitief en heeft aantoonbare en relevante ervaring in het werken in een complex krachtenveld tussen bestuur en ambtelijke organisatie. Je creëert beweging. Dit doe je door helder te communiceren en te doen wat je zegt en door te zeggen wat je doet. Je weet dat dit de manier is om mensen op allerlei niveaus mee te krijgen. Wij verwachten dat je goed kunt samenwerken en coördineren, maar je bent ook besluitvaardig. Je bezit veel doorzettingsvermogen en voelt je betrokken bij de problematiek van de gaswinning. Je kunt je inleven in de inwoners en samen met hen werken aan passende oplossingen. Je hebt een flexibele en doortastende werkhouding waarbij je samenwerken ziet als een kans om resultaten te behalen. Je hebt de bereidheid om in de avonden bijeenkomsten bij te wonen.

Verder vragen we:

 • HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over een relevante HBO opleiding en staat open om relevante (innovatie)methodieken eigen te maken en eventueel een cursus of opleiding te volgen op dit gebied.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als projectleider in projecten, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Ervaring met coördinatie van werkzaamheden en/of processen.
 • Kennis en ervaring in het bewaken van financiële stromen.

Drie redenen om voor deze functie te kiezen:

Je wilt van betekenis zijn

Jij coördineert een onderdeel van het programma Gevolgen Gaswinning dat van grote betekenis is voor Midden-Groningen en haar inwoners.

Je wilt verantwoordelijkheid

Die krijg je zeker! Als gezicht en eerste aanspreekpunt voor batch 1588 ben je voor onze inwoners en medewerkers enorm belangrijk.

Jij wilt impact maken

Je gaat aan de slag in een organisatie die klaar staat om met jou aan de toekomst van Midden-Groningen te bouwen. Enthousiast én ambitieus. Een team waarmee jij het verschil kunt maken.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 32 tot 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingeschaald in schaal 11 van de Cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan door middel van workshops, trainingen en ons eigen studie-platform. Natuurlijk krijg jij goede kantoorvoorzieningen voor thuis, een mobiele telefoon en laptop zodat jij jouw werkzaamheden hybride kan verrichten. Bovendien beschikken wij over voldoende gratis parkeergelegenheden rondom de werklocaties.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de vaardigheden en competenties die jij meebrengt.

Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Bekijk hier het verhaal van Yasmin Niamut, Programmamanager Gevolgen Gaswinning.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid
 • Zelfstandigheid
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Rolbewust
Solliciteer nu