Inkoopadviseur

Wil jij graag de kwaliteit en kracht van onze inkooporganisatie versterken? Deze functie geeft je de kans om vorm te geven aan het team Inkoop zoals wij die voor ogen hebben. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Bij Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die z’n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. De verschillende stafafdelingen spelen hierin een belangrijke rol. Bijvoorbeeld door er elke dag voor te zorgen dat collega’s hun werk goed kunnen doen.

Vanwege het vertrek van een collega en omdat we energie blijven stoppen in de kwaliteit en innovatiekracht van onze organisatie zoekt het team Juridische Zaken en Inkoop een stevige inkoopadviseur.

Hoe ziet jouw werkweek er uit?

Willen collega’s diensten en/of producten inkopen? Dan kunnen ze bij jou als geen ander terecht! Of het nu gaat om ICT, gebouwenbeheer, beheer openbare ruimte of een schoonmaakdienst? Jij adviseert en ondersteunt vanuit een diverse portefeuille, zodat het meest passende product en/dienst op een dito manier kan worden ingekocht! Jij realiseert daarvoor de juiste marktbenadering strategie en regisseert zelfstandig aanbestedingstrajecten. Van Europees, naar nationaal of meervoudig onderhandse procedures. Ze kennen voor jou geen geheimen en je denkt pro-actief mee en adviseert - de veelal interne klant - vanuit je eigen ervaring en expertise. Je borgt de rechtmatigheid en bent daarvoor een expert op het gebied van sourcing strategiën, optimaliseringsvraagstukken met betrekking tot het ketenproces inkoop en de organisatieontwikkeling bij de klant. Je weet hoe digitalisering kan bijdragen aan de versterking van de inkoop- en contractmanagementfunctie en draagt bij aan innovatieve oplossingen.

Met wie werk jij samen?

Samenwerken is in deze functie cruciaal. Als inkoopspecialist werk je nauw samen met jouw collega’s van het team Juridische Zaken en je directe collega’s van team Inkoop. Gezamenlijk bepalen jullie de te volgen koers met de organisatie. Het team zit in een bouwfase waarin er veel ruimte is voor jouw inbreng en ontwikkeling waardoor je veel van jouw waarde kan toevoegen aan het team en aan de inkoopdienstverlening. Je zult in de projecten ook veel samenwerken met collega’s uit andere delen van onze organisatie. Je zit geregeld met teamleiders van andere teams om tafel om te adviseren bij het opstellen en bewaken van (complexe) inkooptrajecten. Daarnaast heb je contact met externe partijen binnen jouw vakgebied.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken we iemand die sterk is in het plannen en organiseren van werkzaamheden en heb je overtuigingskracht om de doorontwikkeling van Inkoop stevig neer te zetten. Je hebt ruime vakkennis en vaardigheden als het gaat om inkoop- en contractmanagementprocessen en je hebt kennis van inkoopmodellen- en strategieën en de toepassing ervan. Je bent in staat om mee te denken aan de strategische doelstellingen die de organisatie wil bereiken met een inkoopproces en adviseert de interne klant hierover. Je brengt excellente kennis van aanbestedingsprocessen en beoordelingsmethodieken mee.

Verder vragen we:

 • HBO+ werk- en denkniveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring als inkoopadviseur
 • HBO+/Nevi2 of gelijkwaardig en CATS CM strekt tot de aanbeveling

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Jij bent verantwoordelijk voor inkoop(processen) waarmee je zichtbaar bijdraagt aan de klantgerichtheid en innovatiekracht van onze gemeente.

Je wilt het anders doen

Je gaat aan de slag in een organisatie waar ruimte is voor nieuwe ideeën en plannen.

Wat bieden we jou

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingeschaald in schaal 10 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan middels workshops, trainingen en ons eigen studie-platform.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Integriteit
 • Oordeelsvorming
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Overtuigingskracht
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Plannen en organiseren
 • Resultaatgerichtheid
Solliciteer nu