Starters Midden-Groningen

Een prachtige start in je loopbaan maken? Aan de slag in een organisatie waar we jouw talenten zien? Dan is dit jouw kans. Wij bieden starters een waardevolle kans om onze gemeente te ontdekken, inwoners verder te helpen én te werken aan hun eigen ontwikkeling.

Dit is waarom we jou nodig hebben

In Midden-Groningen willen we telkens blijven vernieuwen. Collega's met nieuwe ideeën én een frisse blik zijn daarom altijd welkom. Als starter ga je aan de slag met uitdagende onderwerpen. Dankzij een talentprogramma krijg je alle ruimte jezelf te ontwikkelingen én te ontdekken waar jouw hart ligt. Zo help je onze inwoners, onze organisatie én jezelf verder.

Wij werken bij de gemeente in verschillende domeinen. Binnen de twee onderstaande domeinen hebben wij interessante opdrachten voor enthousiaste trainees.

Ruimtelijke Domein:

  • Trainee IBOR

Domein Dienstverlening/participatie:

  • Trainee Contactplein
  • Trainee Combinatiefunctionaris Sport

Hoe ziet jouw werkweek er uit?

Hoe jouw werkweek er precies gaat uitzien, hangt natuurlijk af van het team waarin jij aan de slag gaat. Eén ding kunnen wij je wel beloven: jouw weekagenda zit vol afwisseling. Als starter word je echt onderdeel van jouw team. Dit betekent dat je meedraait met de projecten en programma’s in het team. Daarnaast werk je tijdens dit jaar aan je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je volgt hiervoor cursussen en trainingen: intern en extern. Op maat voor jou gemaakt.

Met wie werk jij samen?

Als starter werk je nauw samen met jouw collega’s binnen het team maar net zo goed met collega’s van andere teams. Je krijgt tijdens deze periode een mentor: iemand die je op weg helpt en waarmee je alles kan bespreken. Bij sommige projecten waarin je meedraait heb je ook samenwerken met inwoners en samenwerkingspartners.

Wat breng jij mee?

Ben je enthousiast, leergiering en ondernemend? En wil je graag ontdekken waar jouw hart ligt? Dan ben je zeker geschikt voor een baan bij Midden-Groningen.

Verder vragen we:

Een opleiding op MBO niveau en maximaal twee jaar werkervaring

Voor een traineeplek bij IBOR gebiedsbeheer is het van belang dat je minimaal in het bezit bent van een groen-opleiding op niveau 2. Daarnaast vinden we het erg belangrijk dat je van aanpakken weet en leergierig bent. Je bent gemotiveerd en enthousiast om je handen uit de mouwen te steken en houdt van werken in de buitenlucht.

Voor een traineeplek binnen het team contactplein zoeken wij iemand die het leuk vindt om veel contact te hebben met inwoners van onze gemeente maar ook de interne organisatie wordt door jou goed ondersteund en geholpen. Je bent innovatief, flexibel en communicatievaardig. In deze functie word je het eerste aanspreekpunt voor onze inwoners. Je gaat werkzaamheden uitvoeren bij onze centrale balie (receptie), telefonie en burgerzaken.

In het team sport en bewegen zoeken wij een trainee als combinatiefunctionaris die aan de slag gaat met taken in sportstimuleringsprojecten, de aansturing van buurtsportcoaches, het initiëren van beweeg en sportprojecten en als vraagbaak voor buurtsportcoaches en verenigingen. Heb je een goed gevoel voor ontwikkelingen in werk en de omgeving, ben je flexibel, innovatief en heb je goede communicatieve vaardigheden? Solliciteer dan!

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt impact maken

Je gaat aan de slag binnen projecten en programma’s waarmee je zichtbaar helpt aan een sociale sterke samenleving.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten worden gezien.

Je houdt graag zelf de regie

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Wat bieden we jou

Samen bouwen aan een veerkrachtige gemeente. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je arbeidsovereenkomst van 1 tot 2 jaar voor in principe 32 uur per week en een modern arbeidsvoorwaardenpakket. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ook wordt je lid van de Young Professionals klik op de link voor meer informatie.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die er toe doen; in een organisatie waar jij er toe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een inclusieve organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin het niet uitmaakt waar je bent geboren, waar je in gelooft of van wie je houdt.

Enthousiast geworden?

Laat deze kans gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang… Wij maken binnenkort graag kennis met jou. Graag in je motivatiebrief vermelden in welke traineefunctie(s) je geïnteresseerd bent.

Wil je eerst meer weten over de inhoud van deze functies? Klik dan op de link naar ons https://werkenbij.midden-groningen.nl/vacature/221/starters-midden-groningen/ waar je de functieprofielen als bijlage kunt vinden. Wanneer je nog meer wilt weten of vragen hebt, neem dan contact op met de betrokken HR adviseurs.

Ruimtelijk Domein - IBOR en Sport

Margo Wesseling, 0598-373876, margo.wesseling@midden-groningen.nl

Domein Dienstverlening/participatie - Contactplein

Simon Springer, 0598-425524, simon.springer@midden-groningen.nl