Assistent schulddienstverlener

Wil jij met jouw kennis en ervaring graag een bijdrage leveren om inwoners van Midden-Groningen te ondersteunen richting een toekomst zonder geldzorgen? Dan ben je bij de Kredietbank Midden-Groningen op je plaats.

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Bij Midden-Groningen stellen wij alles in het werk om onze inwoners zo goed mogelijk te ondersteunen en te helpen. Dit begint bij een professionele en klantgerichte organisatie die z’n zaken goed op orde heeft en zichzelf blijft verbeteren. De Kredietbank speelt hierin een belangrijke rol.

De Kredietbank Midden-Groningen werkt vanuit de overtuiging dat iedereen in Midden-Groningen recht heeft op een toekomst zonder geldzorgen. Samen met onze klanten zorgen we voor rust in geldzaken. We zijn een betrouwbare en professionele dienstverlener die de dingen aanpakt passend bij de persoonlijke situatie van de klant.

‘Samen zorgen voor rust in geldzaken’

Per 1 april 2024 (of mogelijk eerder) zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die met een frisse blik bij ons start en die zich wil ontwikkelen als assistent schulddienstverlener. Deze functie is momenteel tijdelijk uitgezet voor de duur van één jaar.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Je ondersteunt je collega schulddienstverleners in schuldhulptrajecten. De werkzaamheden zijn onder andere het opvragen van stukken, brieven versturen, schuldeisers (na)bellen. Daarnaast ondersteun je bij het financieel ontzorgen van statushouders. Hierover heb je intensief contact met het BWRI of Humanitas.

Je beheert je eigen caseload van klanten (zonder schulden) met budgetbeheer. Verder heb je contact met klanten en beantwoord je hun vragen per mail, per telefoon tijdens het telefonische spreekuur of in een persoonlijk gesprek. De gesprekken heb je in het Huis van Cultuur en Bestuur of bij inwoners thuis. Ook signaleer je knelpunten in het budget en samen met de klant bedenk je oplossingen. Dat kan ook zijn het doen van een aanvraag voor een aanvullende regeling of een fonds.

Met wie werk jij samen?

Als assistent schulddienstverlener werk je nauw samen met je collega ̕s van de Kredietbank. Daarnaast onderhoud je veel andere contacten die belangrijk kunnen zijn voor de ondersteuning van de inwoner, bijvoorbeeld met BWRI, sociale teams of Humaniats, maar ook met de voedselbank of Schuldhulpmaatje.

Wat breng jij mee?

Voor deze functie zoeken we een collega met uitstekende communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt een klantgerichte en open houding naar zowel inwoners als ketenpartners. Om te komen tot oplossingen is een respectvolle en motiverende houding naar klanten erg belangrijk.

Je bent een collega met de nodige dosis humor, die flexibel is, verantwoordelijkheid toont, goed kan plannen en initiatiefrijk is. Je bent in staat om zelfstandig en nauwkeurig te werken.

Verder vragen we:

  • Je hebt MBO werk- en denkniveau
  • Dat je bereid bent om op de vrijdag te werken
  • Je hebt affiniteit met de klanten van de Kredietbank
  • Je kunt goed overweg met de computer en nieuwe systemen kun je snel je eigen maken.

Waarom je deze functie niet wil mislopen?

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt impact maken

Als assistent schulddienstverlener ondersteun je klanten bij het bedenken van oplossingen en om knelpunten te herkennen.

Je wilt afwisseling

Als assistent schulddienstverlener doe je veel verschillende werkzaamheden tegelijkertijd: geen werkdag is hetzelfde.

Wat bieden we jou?

Samen bouwen we aan een sterke en klantgerichte organisatie. Dat is niet alleen mooi werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor een jaar en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 7 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Natuurlijk krijg je bij ons volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. Dit doen wij samen in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?
Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmorgen 28 februari 2024.