Werkvoorbereider / Toezichthouder Groen

Help jij mee om Midden-Groningen net iets mooier en duurzamer te maken? Deze functie biedt jou de kans om samen vorm te geven aan een gemeente waarin onze inwoners fijn, veilig en gezond kunnen wonen en werken. Bouw jij met ons mee?

Waarom wij op zoek zijn naar jou

Of het nu gaat om groen, riolering, wegen en bruggen: in Midden-Groningen zijn we trots én zuinig op onze leefomgeving. De afdeling Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR) speelt hierin een belangrijke rol. Samen met de uitvoerende teams, het team afvalinzameling en het Bedrijfsbureau werk, het team afvalinzameling én het Bedrijfsbureau werk jij bij IBOR aan een veilige, aantrekkelijke en duurzame openbare ruimte. Het liefst zoveel mogelijk in overleg met inwoners, ondernemers en wijkverenigingen. Om onze gemeente mooi en van goede kwaliteit te houden zoeken we bij ons team IBOR Ondersteuning een werkvoorbereider/toezichthouder groen die ook als directievoerder aan de slag gaat.

IBOR bestaat uit een aantal teams en samen zorgen we voor het integrale beheer en onderhoud van de openbare ruimte zoals groenvoorziening, wegenonderhoud (asfalt, beton, (half)verharding), onderhoud bruggen en beschoeiingen, openbare verlichting, verkeersregelinstallaties, ondergrondse kabels en leidingen, riolering en afvalinzameling. We werken dagelijks aan de leefbaarheid (schoon, heel en veilig) van de buitenruimte. Daarnaast verzorgen wij een 24-uurs storingsdienst, beheren we begraafplaatsen en composteerterreinen en verzorgen de gladheidsbestrijding.

Het doel van onze gemeente is om te komen tot een duurzame en gelijkwaardige samenwerking tussen bewoners en IBOR.

Hoe ziet jouw werkdag uit

In deze afwisselende functie ben je één van de gezichten naar buiten van de gemeente. Grotendeels werk je zelfstandig, waarbij je de gemeente doorkruist om beheerprojecten te begeleiden of voor te bereiden, inventarisaties te verrichten of werkbesprekingen te houden. Verder vervul je in de projectvoorbereiding een rol binnen ons enthousiaste team vanaf de vestiging in Slochteren en Zuidbroek. Je werkt hierbij samen met ervaren beheer- en beleidsmedewerkers. Je herkent jezelf in het profiel van een teamspeler die daarnaast ook graag zelfstandig een uitdaging aan gaat. Ook ben je bezig met het voorbereiden van beplantingsplannen in de meest brede zin, zoals het calculeren van projecten in ontwerp-, beheer- en bestekfase. Je geeft ook advies over de uitvoering van deze werken. Je stelt bestekken op volgens de RAW-systematiek. Verder maak je technische tekeningen.

Met wie werk jij samen?

Als werkvoorbereider/toezichthouder groen en directievoerder werk je nauw samen met jouw collega’s van het IBOR team ondersteuning en andere collega’s binnen IBOR. Ook zit je regelmatig met externe partijen om tafel om zaken te bespreken.

Wat breng jij mee?

Je staat positief in het leven. Je werkt aan een goede klantbeleving en stuurt op verwachtingen van de klant. Je weet wanneer je zelfstandig kan handelen en wanneer je binnen je team moet overleggen. Je bent sterk in samenwerken en anderen meenemen in waar je mee bezig bent. Ook een advies opstellen is geen probleem voor je.

Verder vragen wij:

 • Een afgeronde opleiding HBO maar MBO Cultuurtechniek/groenvoorziening is ook van harte welkom.
 • Je hebt kennis van tekenprogramma's en besteksoftware (Bakker en Spees of GWW).
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de het groen.

Waarom je deze functie niet wil mislopen

Je wilt verantwoordelijkheid

Bij ons krijg je de ruimte en het vertrouwen om het werk op jouw manier in te richten.

Je wilt uitdaging

Je gaat aan de slag in een gemeente waarin uitdagende projecten op jouw pad komen.

Je wilt groeien

Je gaat aan de slag in een organisatie waar je veel kunt leren en waar jouw talenten op waarde worden geschat.

Wat bieden we jou

Samen zorgen we voor een aantrekkelijke, veilige en duurzame gemeente. Dat is niet alleen mooi en belangrijk werk. Daar staat ook iets tegenover. Daarom bieden wij je een arbeidsovereenkomst voor 36 uur per week en een modern voorwaardenpakket. De functie is ingedeeld in functieschaal 9 van de cao Gemeenten. Hierbij hoort een goede pensioenregeling en een Individueel Keuzebudget van 18,25% van jouw brutosalaris. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verlofdagen kopen of jouw brutosalaris fiscaalvriendelijk inzetten voor allerlei doeleinden. Bij onze gemeente krijg je volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dat kan middels workshops, trainingen en onze eigen studie-platform

Werken bij Midden-Groningen

Midden-Groningen is een organisatie die jou uitdaagt om het beste van jezelf te laten zien. En dat niet alleen. Bij ons werk je aan projecten die ertoe doen; in een organisatie waar jij ertoe doet. Samen halen wij meer uit elkaar en uit Midden-Groningen. En samen halen wij meer uit jouw talent. Dit doen wij in een professionele organisatie waarin we op elkaar vertrouwen. Waarin we ons verantwoordelijk voelen en onze vrijheid belangrijk vinden.

Enthousiast geworden?

Laat deze vacature gerust even bezinken. Maar, wacht niet te lang…Het kan zijn dat we de vacature eerder sluiten wanneer we geschikte kandidaten hebben gevonden. Wij maken binnenkort graag kennis met jou en de ervaring die jij meebrengt.

Competenties

 • Zelfstandigheid
 • Analytisch vermogen
 • Klantgerichtheid
 • Mondelinge communicatie
 • Samenwerken
 • Schriftelijke communicatie
 • Initiatief
 • Nauwkeurigheid
 • Plannen en organiseren
Solliciteer nu