Teamleider Wmo

De gemeente Midden-Drenthe is volop in ontwikkeling. Samen met ruim 300 medewerkers bouwt zij aan een organisatie die in beweging blijft, vernieuwend wil zijn en zo haar inwoners en het bestuur optimaal kan bedienen. De teamleiders spelen hierin een cruciale voortrekkersrol. De organisatie kent korte lijnen en de drempels zijn laag.

 Het team Wmo/Jeugd wordt de komende jaren aangestuurd door twee teamleiders, één voor Wmo en één voor Jeugd. Ieder voor zich zijn zij verantwoordelijk voor de ontwikkelingen op het eigen aandachtsgebied. Beide teamleiders weten elkaar feilloos te vinden, vullen elkaar aan en vervangen elkaar waar nodig.

Wij zijn op zoek naar een:

Teamleider Wmo

 32 - 36 uur per week

 Heb jij ervaring als leidinggevende en weet jij jouw medewerkers als geen ander te motiveren, te verbinden en verder te brengen als individu én als team? Ben je mensgericht, energiek en resultaatgericht? Dan ben jij wellicht de nieuwe Teamleider Wmo!

 Het team en haar opgave

Het cluster Dienstverlening bestaat uit vier teams, waaronder het team Wmo/Jeugd. Het team Wmo/Jeugd heeft voor zowel Wmo als voor Jeugd, de opgave om in te spelen op veranderende wetgeving, hervormingsagenda’s en verdergaande regionalisering. Daarnaast moet ondersteuning worden geboden aan inwoners met steeds complexer wordende zorgvragen. Het blijvend investeren in de kwaliteit van dienstverlening en het versterken van de sturing op de uitvoering vraagt de komende jaren extra inzet. Het team Wmo is verantwoordelijk voor het zorgvuldig inzetten van de juiste diensten en  (hulp)middelen en diensten, zodat de inwoners zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Het team Wmo bestaat uit 15 medewerkers.

 Wat ga jij doen?

Als Teamleider Wmo krijg je de kans om jouw visie uit te dragen en samen met jouw team te bouwen aan mooie, interessante opgaven. In deze functie fungeer je als vraagbaak én klankbord voor jouw collega’s. Je initieert en stimuleert de samenwerking en afstemming binnen het team en met de andere organisatieonderdelen binnen en buiten het cluster. Als Teamleider vervul je een sleutelrol in de continue ontwikkeling van het team en de processen waarvoor het team verantwoordelijk is. Je kent de ontwikkelingen binnen het vakgebied en herkent de opgaven van het team. Je vertaalt dit naar wat er nodig is in het team en voor de individuele medewerkers. Het verlenen van adequate dienstverlening aan de inwoners staat hierbij voorop.

 Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren o.a.:

 • Het samenstellen van teamplannen en het voeren van gesprekken met medewerkers in het kader van de HR-cyclus;
 • Het monitoren van de kwaliteit van de dienstverlening van het team en bijsturen wanneer dat nodig is;
 • Het leveren van een bijdrage aan teamoverstijgende projecten en beleidsvoorbereiding op jouw vakgebied;
 • Het vertegenwoordigen van de gemeente in externe overleggen met de partners in het sociaal domein;
 • Het leveren van een bijdrage aan de (inkoop) samenwerking met de Noord en Midden-Drentse gemeenten;
 • Het leveren van input in inkoop- en aanbestedingstrajecten en het maken van goede werkafspraken van de uitvoering van het inkoopbeleid op de werkvloer;
 • Het vertalen van wetten, wetswijzigingen, landelijke regelingen, hervormingsagenda’s en dergelijke naar beleid en werkprocessen voor de werkvloer.

In deze functie ben je onderdeel van het MT van het cluster Dienstverlening, dat bestaat uit de manager en 4 teamleiders. Je rapporteert in deze functie aan de Manager Dienstverlening.


 Wat is je profiel?

Je bent te typeren als een mensgerichte, energieke en daadkrachtige leider die energie krijgt van verandering. Je staat voor je team, bent zichtbaar, benaderbaar en stimuleert eigen verantwoordelijkheid en openheid. Je bent in staat om op natuurlijke wijze medewerkers te motiveren, te inspireren en aan te spreken. Als Teamleider geniet je van de groei en ontwikkeling van je team en draag je hier actief aan bij.

 Wat breng je verder mee:

 • Je beschikt over WO werk- & denkniveau en hebt minimaal een HBO(+) opleiding afgerond;
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een continu veranderende omgeving;
 • Inhoudelijke kennis van de opgaves van gemeenten in het sociaal domein;
 • Energiek, verbindend vermogen, toegankelijk, positief ingesteld en humor zijn prettige persoonskenmerken die bij dit profiel passen;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Ervaring met verandermanagement.

 Wat bieden wij?

 • Een brede, uitdagende en afwisselende positie;
 • De kans om te bouwen en impact te maken;
 • Samenwerken met een team van bevlogen en enthousiaste collega’s;
 • Een gemeente met korte lijnen en een informele werksfeer;
 • Er worden gezellige borrels, gezamenlijke lunches, kenniscafés en andere leuke activiteiten georganiseerd.

 Arbeidsvoorwaarden

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 12 van de CAO Gemeenten,  wat overeenkomt met een salaris tot maximaal € 6.470,- bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek.
 • Daarnaast bieden zij uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget (17,05% bovenop je salaris).  Dit budget kun je (fiscaalvriendelijk) gebruiken voor bv. kopen van extra verlof, eigen opleidingskosten, uitbetaling vakantiegeld, e.d. De pensioenvoorzieningen zijn ondergebracht bij het ABP.

 Wil je meer informatie of solliciteren?

Wij hebben de werving en selectie voor deze procedure uitbesteed aan Hunter Select. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Renée Nicolaï of Sylvana Iwema, via 050-3115882.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel, dan nodigt Hunter Select je graag uit te reageren! Stuur je CV (en motivatiebrief) voor 10 december per e-mail naar Hunter Select t.a.v. Renée Nicolaï, r.l.nicolai@hunterselect.nl of Sylvana Iwema s.f.iwema@hunterselect.nl. Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd.