Teammanager HRM

De gemeente Midden-Drenthe is volop in ontwikkeling. Samen met ruim 300 medewerkers bouwt zij aan een organisatie die in beweging blijft, vernieuwend wil zijn en zo haar inwoners en het bestuur optimaal kan bedienen. De leidinggevenden spelen hierin een cruciale voortrekkersrol. De organisatie kent korte lijnen en de drempels zijn laag.

Het team HRM heeft het afgelopen jaar een behoorlijke transformatie doorgemaakt, waarbij veel nieuwe collega’s zijn binnengekomen. Het team is nu compleet, de laatste invulling is de nieuwe rol van leidinggevende. Het team zet zich vol overgave in voor het belangrijkste kapitaal en hart van de organisatie: de mens en de medewerkers en willen graag hun meerwaarde laten zien als die welbekende businesspartner.

Wij zijn op zoek naar een

Teammanager HRM

voor  32 - 36 uur per week

 

Wil je werken in, met en aan een nieuw op te bouwen team? Heb jij ervaring als leidinggevende en weet jij jouw medewerkers als geen ander te motiveren, te verbinden en verder te brengen als individu én als team? Ben je ook nog eens mensgericht, een netwerker en weet je dit alles om te zetten in concrete resultaten? Dan ben jij wellicht de nieuwe Teammanager HRM!

Het team en haar opgave

Het team HRM bestaat uit drie HR-adviseurs, een beleidsmedewerker HR (Arbo-coördinator), een medewerker Werving & Selectie en twee medewerkers HR Dienstverlening en een medewerker Salarisadministratie. Een mooie mix van leeftijd, ervaring en kennis.

Het team is nu op volle sterkte en staat voor de mooie uitdaging om haar meerwaarde voor de organisatie (nog meer)  te laten zien. Eigenlijk grotendeels vanuit een nieuw fundament. Dit vraagt om een positionering waarin proactief en strategisch wordt bijgedragen aan de organisatiedoelstellingen. De afgelopen periode heeft de afdeling HRM al mooie stappen gemaakt. Het is nu tijd om verder te professionaliseren en te bouwen. De operationele processen nog handiger en verstandiger inrichten, bijvoorbeeld met passende automatisering of (externe) samenwerkingsvormen. Daarnaast zal de ontwikkeling en implementatie van een geheel (ver)nieuw(d) strategisch HRM-beleid een belangrijk speerpunt zijn. De afdeling HRM zal zich steeds meer gaan bewegen in organisatie-ontwikkelingsvraagstukken.

 

Wat ga jíj doen?

Je hebt een mooie en brede combi rol. Naast het leidinggeven aan en het verder ontwikkelen van het team,  ben je ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van HRM-beleid & -strategie. Samen met je collega- leidinggevenden van Informatisering & Belastingen, Finance & Control en Advies maak je deel uit van het domein Bedrijfsvoering onder leiding van een Manager Bedrijfsvoering. Gezamenlijk ben je verantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering. Als Teammanager HRM krijg je de kans om jouw visie uit te dragen en de afdeling te positioneren als strategische sparringpartner binnen de organisatie. Je zorgt ervoor dat de afdeling goed op de kaart wordt gezet en wordt aangehaakt bij de strategische thema’s van de gemeente. Je maakt onderdeel uit van het MT van Bedrijfsvoering en zult op basis van een ‘standing invitation’ regelmatig deelnemen aan het directieoverleg.

Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het coachen, ontwikkelen en ondersteunen van een team van betrokken en gedreven HR-professionals in hun dagelijks functioneren en hun groei en ontwikkeling;
 • Het ontwikkelen en implementeren van HRM-beleid, - en strategie. Uiteraard  doe je dit samen met jouw team. Doordat het grotendeels organisatiebrede en teamoverstijgende vraagstukken zijn, heeft dit een sterk integraal en strategisch karakter;
 • Het fungeren als adviseur en strategische sparringpartner van het bestuur, de directie en het management bij vraagstukken op het gebeid van HR en organisatieontwikkeling;
 • Het zorgdragen voor inrichting en optimalisering van de HR-processen en -systemen zodat deze blijven aansluiten bij de behoefte van de organisatie;
 • Het zorgdragen voor een goede bedrijfsvoering en het onderzoeken van samenwerking met andere organisaties om de continuïteit te borgen;
 • Het deelnemen aan overleggen met de Ondernemingsraad als vaste adviseur van de WOR-bestuurder.

Wat is je profiel?

Jij bent te typeren als een mensgerichte en resultaatgerichte HR-leidinggevende met een flinke dosis positieve energie. Je bent een aanjager en verbinder die mensen graag enthousiast maakt en meeneemt in veranderingen en verbeteringen.

Je combineert jouw strategisch en analytisch denkvermogen met het praktisch en doortastend opereren. Bovendien ben jij een stevige gesprekspartner voor de organisatie.

 

Wat breng je verder mee:

 • Je beschikt over WO-werk- & denkniveau en hebt minimaal een HBO(+) opleiding afgerond
 • Je hebt ervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen een maatschappelijke organisatie en hebt bestuurlijke affiniteit.
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als ook mondeling.
 • Zelfvertrouwen, energiek, verbindend vermogen, daadkracht, authenticiteit en humor zijn prettige eigenschappen die bij dit profiel passen.

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige en diverse HR-positie;
 • De kans om te bouwen en écht impact te maken;
 • Samenwerken met een team van bevlogen en enthousiaste collega’s;
 • Ruimte om je werk en tijd zelf in te delen om zoveel mogelijk tijd- en plaats onafhankelijk werken. Zichtbaarheid voor deze functie in de organisatie is echter wel belangrijk, zeker in de beginfase. Het gemeentehuis van Midden-Drenthe biedt voldoende passende werkplekken en andere voorzieningen, waar ontmoeting met collega’s goed wordt gefaciliteerd;
 • Een gemeente met korte lijnen en een informele werksfeer;
 • Er worden regelmatig gezellige borrels, gezamenlijke lunches en andere leuke activiteiten georganiseerd.

Arbeidsvoorwaarden

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 12 van de CAO Gemeenten,  wat overeenkomt met een salaris tot maximaal € 6.470,- bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek.
 • Daarnaast bieden zij uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget (17,05% bovenop je salaris).  Dit budget kun je (fiscaalvriendelijk) gebruiken voor bv. kopen van extra verlof, eigen opleidingskosten, uitbetaling vakantiegeld, e.d. De pensioenvoorzieningen zijn ondergebracht bij het ABP.

Wil je meer informatie of solliciteren?

Wij hebben de werving en selectie voor deze procedure uitbesteed aan Hunter Select. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Renée Nicolaï of Sylvana Iwema, via 050-3115882

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel, dan nodigt Hunter Select je graag uit te reageren! Stuur je CV (en motivatiebrief) voor 8 oktober per e-mail naar Hunter Select t.a.v. Renée Nicolaï, r.l.nicolai@hunterselect.nl of Sylvana Iwema
s.f.iwema@hunterselect.nl. Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd.