Teammanager Advies

De gemeente Midden-Drenthe is volop in ontwikkeling. Samen met ruim 300 medewerkers bouwt zij aan een organisatie die in beweging blijft, vernieuwend wil zijn en zo haar inwoners en het bestuur optimaal kan bedienen. De leidinggevenden spelen hierin een cruciale voortrekkersrol. De organisatie kent korte lijnen en de drempels zijn laag.

Het team Advies heeft het afgelopen jaar een behoorlijke transformatie doorgemaakt, waarbij naast aan aantal nieuwe collega’s ook een structuuraanpassing is geweest. Het team is nu zo goed als ingevuld, het laatste stukje invulling is de rol van leidinggevende. We zetten ons vol overgave in voor onze belangrijkste taak: de advisering aan de organisatie en het bestuur.

Wij zijn op zoek naar een

Teammanager Advies

(aandachtsgebieden Inkoop, Juridische Zaken, Communicatie, Bestuurssecretariaat)

 

voor 32 - 36 uur per week

 

Heb jij ervaring als leidinggevende en weet jij jouw medewerkers als geen ander te motiveren, te verbinden en verder te brengen als individu én als team? Ben je ook nog eens mensgericht, een netwerker en weet je dit alles om te zetten in concrete resultaten? Dan ben jij wellicht de nieuwe Teammanager Advies!

Het team en haar opgave

Het team Advies bestaat uit een aantal clusters: Inkoop, Juridische Zaken, Communicatie, Bestuurssecretariaat en Ondersteuning, in totaal ruim 20 medewerkers. Een mooie mix van leeftijd, ervaring, geslacht en kennis. Het team staat voor de uitdaging om haar meerwaarde voor de organisatie te laten zien. Van ‘slechts adviserend’ naar ‘onweerstaanbaar adviseren’. Dit vraagt om een positionering waarin proactief en strategisch wordt bijgedragen aan de organisatie. Het team is actief in het speelveld tussen beleid en de uitvoering daarvan. Daarbij gaat het ook over de bevordering van het integraal werken van de diverse clusters binnen het team. Over ontwikkeling van werkprocessen om deze nog handiger en verstandiger laten worden, al dan niet met passende automatisering en (externe) samenwerkingsvormen. En op sommige vlakken (her)nieuw(d) beleid ontwikkelen en implementeren. Veelal behelst het organisatiebrede aspecten, waarin je dus teamoverstijgend acteert.

Wat ga jij doen?

Naast het leidinggeven aan en het ontwikkelen van het team, ben je ook de integraal adviseur en directiesecretaris binnen het directieoverleg. Samen met je collega leidinggevenden van Informatisering & Belastingen, Finance & Control en HRM maak je deel uit van het domein Bedrijfsvoering onder leiding van een Manager Bedrijfsvoering. Gezamenlijk ben je verantwoordelijk voor de totale bedrijfsvoering. Je maakt onderdeel uit van het MT van Bedrijfsvoering en zult regelmatig deelnemen aan het directieoverleg.

Tot jouw taken en verantwoordelijkheden behoren o.a.:

 • Het coachen, ondersteunen en stimuleren van je medewerkers in hun dagelijkse functioneren en hun ontwikkeling;
 • Het samenstellen van teamplannen en het voeren van gesprekken met medewerkers in het kader van de HR-cyclus;
 • Het optimaliseren van werkprocessen, je zorgt ervoor dat ze volwaardig blijven aansluiten op de organisatiebehoefte;
 • Het bouwen en onderhouden van een netwerk met relevante externe partijen om elkaar te helpen en de eigen organisatie beter te profileren;
 • Het ontwikkelen van beleid in samenspraak met het team en de daar aanwezige professionaliteit en dit vervolgens vertalen naar de tactische en operationele processen. Doordat het grotendeels organisatiebrede en teamoverstijgende vraagstukken zijn, heeft dit een sterk integraal en strategisch karakter;
 • Tenslotte zul je als vaste adviseur van de directie een rol van betekenis spelen in de kwaliteitsverbetering (integraliteit, professionaliteit, effectiviteit, e.d.) binnen het bestuurlijke proces en word je regelmatig uitgenodigd voor het directieoverleg, waarbij je o.a. adviseert bij de keuze, ontwikkeling en implementatie van beleid.

Wat is je profiel?

Jij bent te typeren als een daadkrachtige en mensgerichte verbinder met een flinke dosis positieve energie. Je stimuleert de samenwerking met andere teams en verliest het grote geheel niet uit het oog. Je combineert jouw strategisch en analytisch denkvermogen met het praktisch en doortastend opereren.

Wat breng je verder mee:

 • Je beschikt over WO-werk- & denkniveau en hebt minimaal een HBO(+) opleiding afgerond;
 • Je hebt de nodige ervaring opgedaan bij een maatschappelijke organisatie en hebt affiniteit met de vakgebieden;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als ook mondeling;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Zelfvertrouwen, energiek, rust bewaren en humor zijn prettige eigenschappen die passen.

 

Wat bieden wij?

 • Ruimte om mee te denken en om je ideeën uit te voeren;
 • Samenwerken met een team van bevlogen en enthousiaste collega’s;
 • Ruimte om je werk en tijd zelf in te delen om zoveel mogelijk tijd- en plaats onafhankelijk werken. Zichtbaarheid voor deze functie in de organisatie is echter wel belangrijk, zeker in de beginfase. Het gemeentehuis van Midden-Drenthe biedt voldoende passende werkplekken en andere voorzieningen, waar ontmoeting met collega’s goed wordt gefaciliteerd;
 • Een gemeente met korte lijnen en een informele werksfeer;
 • Er worden regelmatig gezellige borrels, gezamenlijke lunches en andere leuke activiteiten georganiseerd.

 

Arbeidsvoorwaarden

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 12 van de CAO Gemeenten,  wat overeenkomt met een salaris tot maximaal € 6.470,- bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek.
 • Daarnaast bieden zij uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget (17,05% bovenop je salaris).  Dit budget kun je (fiscaalvriendelijk) gebruiken voor bv. kopen van extra verlof, eigen opleidingskosten, uitbetaling vakantiegeld, e.d. De pensioenvoorzieningen zijn ondergebracht bij het ABP.

Wil je meer informatie of solliciteren?

Wij hebben de werving en selectie voor deze procedure uitbesteed aan Hunter Select. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Renée Nicolaï of Sylvana Iwema, via 050-3115882.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel, dan nodigt Hunter Select je graag uit te reageren! Stuur je CV (en motivatiebrief) voor 8 oktober per e-mail naar Hunter Select t.a.v. Renée Nicolaï, r.l.nicolai@hunterselect.nl of Sylvana Iwema s.f.iwema@hunterselect.nl. Uiteraard is vertrouwelijke behandeling van je gegevens gewaarborgd.