Griffiemedewerker

Alles wat er in de gemeente toe doet komt op de agenda van de gemeenteraad. Het gaat ergens over. En jij zit daar met je neus bovenop.

 De gemeente Midden-Drenthe zoekt een: 

Griffiemedewerker

32-36 uur. Minder uren zijn eventueel bespreekbaar gezien de verdere samenstelling van het team.

 Ben jij de Griffiemedewerker die ervoor zorgt dat onze raads- en commissieleden goed zijn geïnformeerd en de vergaderingen vlekkeloos verlopen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 Het team:

De griffie bestaat op dit moment uit vier collega’s, het team wordt binnenkort uitgebreid met een commissiegriffier en een communicatieadviseur. Wij ’ zijn een klein en hecht team. Daardoor zijn de lijntjes altijd kort.

De griffie valt rechtstreeks onder de gemeenteraad, werkt onafhankelijk van de ambtelijke organisatie en is de schakel tussen de gemeenteraad, het college en de organisatie. Zij is een zelfstandige afdeling die de gemeenteraad in brede zin adviseert en ondersteunt. De gemeenteraad bestaat uit 23 raadsleden nu verdeeld over acht fracties. De dynamiek in deze baan zit ‘m vooral in het contact met onze 23 raadsleden. Die raadsleden ondersteun je. Geen dag is daardoor hetzelfde. Want alles wat je doet is gelinkt aan de politieke actualiteit.

Werkzaamheden:

Het mooie aan deze functie is dat het gaat over alle beleidsterreinen van de gemeente. In deze functie gaat het niet alleen over de politieke zaken waarover je in de krant leest. Het gaat om dingen die ertoe doen. Dat is heel breed. Over toeristenbelasting, over woningbouw of over opvang van mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en ga zo maar door. En het gaat erover hoe de politieke partijen daar in zitten. Kortom, alles wat ertoe doet komt op de agenda van de raad en daar zit jij met je neus bovenop. Hoe leuk is dat?

 De gemeente doet natuurlijk van alles voor onze inwoners en die inwoners vinden daar ook wat van. Soms zetten zij dan de politiek in, want dat is hun volksvertegenwoordiging. Die volks vertegenwoordigende rol van de raad (en hoe raadsleden die uitoefenen) zorgt voor de nodige dynamiek. Dat merk je elke dag opnieuw. Door vragen van raadsleden, door vragen van inwoners, of door mensen die over een onderwerp willen inspreken. Het is dan aan jou om het allemaal in goede banen te leiden. Er moet dus bij jou ook een lampje gaan branden bij bepaalde vragen. Als een soort schakelkastje weet je dan welke verbindingen je allemaal moet leggen. Dit werk kun je alleen met plezier doen als je accuraat kunt werken, vriendelijk en attent bent, het overzicht weet te houden en graag samenwerkt. Ook als de agenda van iemand overvol is, durf jij keuzes te maken. Daarmee ben je een proactieve informatie-uitwisselaar en een snelle schakelaar. Je informeert raadsleden en zorgt ervoor dat wij vragen vanuit de raad efficiënt worden doorgezet binnen onze ambtelijke organisatie.

 Daarnaast speel je een cruciale rol in de voorbereiding en begeleiding van informatiebijeenkomsten. Het bewaken van de tijdige beantwoording van raadsvragen en het inzetten van je politieke antenne behoren ook tot jouw taken.

Denk mee met de vernieuwing

We werken met een raadsprogramma. één van de onderwerpen daarin is een nieuw bestuursstijl. Daar hebben wij als griffie direct mee te maken: nieuwe manieren van vergaderen, als raad meer naar buiten, etc. Je komt hier aan het begin van die vernieuwing en kunt hier zelf actief over meedenken. Dit maakt deze functie extra leuk.

 Wat verwachten wij?

Heb je een achtergrond als griffiemedewerker of bijvoorbeeld directiesecretariaat of projectsecretariaat, dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.

 Verder vragen wij:

 • Je hebt minimaal een opleiding op MBO+ niveau
 • Je bent zowel mondeling als schriftelijk communicatief vaardig
 • Je bent digitaal vaardig
 • Je bent flexibel inzetbaar; omdat de raad ’s avonds vergadert komt het regelmatig voor dat je in de avond werkt
 • Je bent accuraat, houdt overzicht en kan verbanden leggen
 • Je bent vriendelijk en attent en werkt graag samen
 • Je durft keuzes te maken
 • Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen
 • Je hebt inzicht in gemeentelijke besluitvormingsprocessen

Dit bieden wij:

 • De functie is volgens de CAO Gemeenten gewaardeerd in functie schaal 8, afhankelijk van je ervaring bieden wij een salaris van maximaal € 4.052, - bruto per maand bij een volledige werkweek.
 • Aanstelling voor een periode van 1 jaar met zicht op een vaste aanstelling.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 17,05% van je jaarsalaris)
 • Mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken
 • Je bouwt pensioen op via het ABP
 • Je krijgt de beschikking over een laptop en iPad

Wil je meer weten over de functie?

Neem dan contact op met Carin Bodewes, Raadsgriffier via het telefoonnummer 0593- 539 289. Bij vragen over de sollicitatieprocedure, kun je terecht bij Ilse Wolf, Medewerker werving en selectie, via i.wolf@middendrenthe.nl

 Solliciteren?

Wij zijn benieuwd naar jou! Maak eenvoudig een account aan op www.vooruitindrenthe.nl, upload je CV en schrijf een motivatiebrief. Je richt je motivatiebrief met CV aan Carin Bodewes. Graag zien wij jouw sollicitatie tegemoet uiterlijk 27 november. De eerste gesprekken vinden plaats op 4 december, tweede gesprekken op 6 december gelieve hier rekening mee te houden.  

Solliciteren kan via de volgende linkhttps://www.vooruitindrenthe.nl/vacatures/a7c52a80-8510-4d1c-8bbb-122e37148ac0