Casemanager Ruimtelijke Ordening

Ben jij klantgericht, flexibel en dienstverlenend? Wil jij je inzetten voor de kwaliteit van de woon- en leefomgeving in Midden-Drenthe? Werk jij resultaatgericht en vind je het leuk om oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken waarbij verschillende belangen een rol spelen? Dan maken we graag kennis.

Voor het team Omgeving en Veiligheid zijn we op zoek naar:

4 casemanagers Ruimtelijke Ordening

Voor 28 - 36 per week

Wat ga je doen?

Als casemanager RO beoordeel en begeleid je principeverzoeken en bestemmingsplannen op perceelsniveau en ben je verantwoordelijk voor het proces vanaf de eerste oriënterende gesprekken tot de uiteindelijke besluitvorming. Je adviseert over omgevingsvergunningen, ruimtelijke vraagstukken en onderbouwingen bij procedures met politieke, financiële en maatschappelijke impact. Hierbij handel je vanuit een open houding, de zogenaamde “ja, mits” houding, om zo te faciliteren en mee te denken vanuit alle betrokken belangen.

Wie zoeken wij?

Als casemanager coördineer je de afstemming met initiatiefnemers, win je advies in en stem je af met onze vooroverlegpartners en adviseer je vanuit je rol het college van burgemeester en wethouders over de voorliggende initiatieven. Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken, denkt in creatieve en praktische oplossingen en hebt een proactieve houding. Je hebt er lol in om (complexe) aanvragen tot een goed einde te brengen en hebt politiek-bestuurlijke affiniteit. Tevens draag je bij aan de werkgroep voor de invoering van de Omgevingswet en de verdere uitrol daarvan.

In het licht van de Omgevingswet is participatie ook een belangrijke pijler van je werkzaamheden. Je voert gesprekken over potentiële verzoeken en treft voorbereidingen van ambtelijk en/of bestuurlijk overleg. Het samenwerken en het zoeken van verbinding/afstemming met verschillende collega’s, initiatiefnemers en organisaties, zowel intern als extern, gaat je daarbij makkelijk af. Dat je initiatief toont, hoofd- en bijzaken goed kan scheiden, je zowel mondeling als schriftelijk goed kunt uitdrukken, is voor jou vanzelfsprekend.

Wat verwachten we verder:

  • Je hebt een relevante MBO/HBO opleiding;
  • Een aantal jaar werkervaring in een vergelijkbare functie is een pré;
  • Kennis van relevante wetgeving zoals de Omgevingswet of de bereidheid dat snel eigen te maken;
  • Politieke en bestuurlijke sensitiviteit;
  • Goede communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk.

Wie zijn wij?

De gemeente Midden-Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Er werken ongeveer 300 medewerkers. Kenmerkend voor onze organisatie is dat de lijnen met het bestuur kort zijn. Met elkaar zorgen we voor een organisatie die haar inwoners optimaal bedient. We hebben ambitieuze doelen waar we iedere dag hard aan werken. Dat vraagt om inzet, creativiteit én samenwerking met mensen binnen en buiten het gemeentehuis.

Het team Omgeving en Veiligheid

Als casemanager RO maak je deel uit van het team Omgeving en Veiligheid. Het team bestaat uit vergunningverleners op het gebied van Bouw, RO, APV, evenementen en bijzondere wetten. Daarnaast zijn er juridisch medewerkers, een toezichthouder en een beleidsmedewerker werkzaam. Op veiligheidsgebied hebben we drie adviseurs Veiligheidszaken en twee Boa’s. Het werk binnen het team is erg afwisselend en geen dag is hetzelfde waarbij we staan voor een veilig en toekomstbestendig woon-, leef- en werkklimaat.  

Wat bieden wij?

  • Een mooie afwisselende functie waarin je de ruimte krijgt om je zelf te ontwikkelen.
  • De functie is ingeschaald in schaal 9 (cao Gemeenten), maximaal € 4.208,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Afhankelijk van je kennis en ervaring krijg je een passend salaris
  • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met de intentie om je een vast contract aan te bieden.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 17,05% van je jaarsalaris).
  • Fijne en ervaren collega’s die graag hun kennis met je delen, maar ook graag van jou willen leren.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Peter Smit (teamleider Omgeving en Veiligheid) via telefoonnummer 0593 539 301. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op Paul Bossina (recruiter) via telefoonnummer 0593 539 231.

Reageren?

Ben je enthousiast geworden voor de vacature en ben jij de persoon die wij zoeken? Solliciteer dan, we hebben geen einddatum voor deze procedure. We nodigen doorlopend kandidaten uit. Je richt je brief met CV aan Peter Smit, teamleider Omgeving en Veiligheid en mail deze naar p.bossina@middendrenthe.nl
 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.