Beleidsmedewerker VTH

Thuis op het gebied van VTH? Ben jij een echte teamspeler en gaat schrijven van beleidsstukken je gemakkelijk af?  En ben jij in staat om verbindingen te leggen, kansen en ontwikkelingen te zien en weet jij deze bij elkaar te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wij hebben ruimte voor een enthousiaste:


Beleidsmedewerker VTH
32 – 36 uur per week

Wat ga je doen?

In deze functie hou jij je bezig met beleid, samenwerking, projectleiding, de RUD Drenthe, Omgevingswet en de Wet Kwaliteitsborging. Je bent verantwoordelijk voor een gedragen VTH beleid binnen de gemeente Midden-Drenthe en bent daarin de schakel tussen het bestuur en het team Omgeving en Veiligheid. Ook zorg je voor verbinding met andere teams/beleidsvelden en ben je sparringpartner voor collega’s en bestuur bij de toepassing van beleid.  
Concrete producten die jij oplevert zijn  het VTH beleidsplan, het Uitvoeringsprogramma en het VTH jaarverslag. Daarnaast treedt je op als accounthouder voor de RUD Drenthe. Je zorgtvoor een optimale samenwerking zowel intern als met externe partijen. Je ontwikkelt beleid en bent vanuit je werkveld betrokken bij diverse projecten. Een belangrijke ontwikkeling die op ons afkomt is de invoering van de Omgevingswet, hieraan lever jij een actieve bijdrage.


Wat vragen wij?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een relevante opleiding in de richting van VTH afgerond.
 • Je bent bekend met VTH processen en op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van VTH.
 • Je hebt ruime beleidsmatige ervaring binnen de fysieke leefomgeving.
 • Je hebt actuele kennis van relevante wetgeving.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
 • Je hebt ervaring met ambtelijke en politieke processen.


Wie ben jij?

 • Je staat voor een helder beleid en een goede dienstverlening.
 • Je formuleert en communiceert makkelijk, je weet om te gaan met tegengestelde belangen en kan druk weerstaan.
 • Je hebt een proactieve houding, bent vernieuwend, denkt graag mee en gaat graag het gesprek aan met anderen.
 • Je kan goed samenwerken; je betrekt anderen actief en op een constructieve wijze. Dit doe je door te vragen naar en voort te bouwen op ideeën van anderen.
 • Je bent overtuigend, flexibel, omgevingsbewust en denkt in oplossingen.
 • Je voelt je thuis in een politiek georiënteerde omgeving.


Wie zijn wij?

De gemeente Midden-Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Met ongeveer 290 collega’s zorgen we voor een organisatie die er alles aan doet om haar inwoners optimaal te bedienen. Kenmerkend zijn de korte lijnen met het bestuur. Daarnaast werken we iedere dag hard om onze ambitieuze doelen te realiseren. Dat vraagt om inzet, creativiteit én samenwerking met mensen binnen en buiten het gemeentehuis.


Het team Omgeving en Veiligheid

Binnen het team werken zo’n 20 medewerkers. Het team Omgeving en Veiligheid bestaat uit een omgevingsdeel en een veiligheidsdeel. Het omgevingsdeel, bestaande uit vergunningverlening, toezicht en handhaving is voornamelijk gericht op de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en de Wet ruimtelijke ordening. Het veiligheidsdeel richt zich met name op de openbare orde, crisisbeheersing en veiligheid. We willen samen mooie resultaten neerzetten door onder andere integraal te werken en te staan voor een goede dienstverlening.


Wat bieden wij?

 • Een passend salaris in schaal 10 (CAO voor gemeenten), maximaal € 4.494,00 bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
 • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met intentie om deze daarna om te zetten naar een aanstelling voor onbepaalde tijd.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 17,05% van je jaarsalaris)
 • Fijne en ervaren collega’s die graag hun kennis met je delen en van jou leren.


Meer informatie en reageren?

Neem dan contact op met  Peter Smit, teamleider Omgeving en Veiligheid, via telefoonnummer 06-11259196. Wil je reageren op deze vacature? Solliciteer dan vóór 26 januari 2021. Je richt je brief met CV aan Peter Smit, teamleider Omgeving en Veiligheid.
De sollicitatiegesprekken vinden (online) plaats op woensdag 3 februari 2021.

solliciteren

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.