Beleidsmedewerker Sociaal Domein (aandachtsgebied Participatie)

De gemeente Midden-Drenthe

De gemeente Midden-Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Er werken ongeveer 290 medewerkers. Kenmerkend voor onze organisatie is dat de lijnen met het bestuur kort zijn. Met elkaar zorgen we voor een organisatie die haar inwoners optimaal bedient. We hebben ambitieuze doelen waar we iedere dag hard aan werken. Dat vraagt om inzet, creativiteit én samenwerking met mensen binnen en buiten het gemeentehuis.

Midden-Drenthe is dé gemeente met ruimte om een leven lang te wonen en mee te doen. Wil jij hier graag een bijdrage aan leveren en weet jij de brug te slaan tussen beleid en uitvoering? Lees dan gauw verder, want ons team Beleid & Samenleving is op zoek naar een Beleidsmedewerker Sociaal Domein met aandachtsgebied Participatie voor 28 uur per week.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met het ontwikkelen, implementeren en monitoren van het gemeentelijk beleid binnen de Participatiewet. Het schrijven van beleidsnota’s, verordeningen en beleidsregels behoort tot jouw verantwoordelijkheden. Verder lever je een inhoudelijke bijdrage aan (strategisch) beleid en adviseer je het management en bestuur bij besluitvorming met betrekking tot de Participatiewet en ander beleid binnen het sociaal domein. Vanuit jouw rol als beleidsmedewerker heb je veel overleg met inwoners, belanghebbenden, organisaties, gemeenten en bestuur. Jij hebt oog voor de verschillende belangen en weet je goed te bewegen in dit dynamische speelveld.

Je gaat je met name focussen op de implementatie van het nieuwe armoedebeleid en op vraagstukken vanuit de Participatiewet. Het sociaal domein is volop in ontwikkeling en de kansen en uitdagingen die er zijn pakken we met beide handen aan! Dit betekent dat jij je ook gaat bezighouden met andere actuele onderwerpen en projecten.

Wat vragen wij?

  • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding (bachelor);
  • Bij voorkeur heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het sociaal domein en de Participatiewet kent voor jou geen geheimen.

Wie ben jij?

Wij zoeken een gedreven, flexibele en positief kritische collega met een maatschappelijke visie. Je bent communicatief sterk en klantgericht en beschikt over politieke sensitiviteit. Jij weet anderen te overtuigen en jouw proactieve houding wordt gewaardeerd. Je kunt uitstekend schakelen tussen beleidsmatige vraagstukken en de implementaties voor de uitvoering.

Het team

Ons team Beleid en Samenleving bestaat uit 22 collega’s. Zij werken aan beleid en opgaven in het sociaal en maatschappelijk domein, zoals sport, onderwijs, welzijn, cultuur, dorpenbeleid, armoedebeleid, WMO, jeugdhulp, inburgering en arbeidsparticipatie. Het team werkt met en voor onze inwoners aan het realiseren van een goed sociaal beleid binnen onze gemeente. Hierbij hebben we nauw contact met ons college van burgemeester en wethouders.

Wat bieden wij?

  • Een passend salaris in schaal 10 (cao Gemeenten), maximaal € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Een aanstelling voor de duur van een jaar, met daarna bij goed functioneren een aanstelling voor onbepaalde tijd;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 17,05% van je jaarsalaris).
  • Fijne en ervaren collega’s die graag hun kennis met je delen en van jou leren.

Wil je meer informatie?

Voor algemene vragen mag je contact opnemen met Mieke Heeringa, teamleider, via telefoonnummer (0593) 539352.Voor inhoudelijke vragen mag je Stephanie Blok, beleidsmedewerker Participatiewet en inburgering, benaderen via telefoonnummer (0593) 53 94 26.

Wil je solliciteren?

Word jij enthousiast van deze vacature en ben jij de beleidsmedewerker Sociaal Domein die wij zoeken? Solliciteer dan vóór 19 mei via de website www.vooruitindrenthe.nl.Je richt je motivatiebrief met CV aan Mieke Heeringa (teamleider Beleid & Samenleving).

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagmiddag 23 mei.

Solliciteren