Beleidsmedewerker duurzame Warmte

Ben jij gepassioneerd over duurzame warmte en klaar om jouw expertise in te zetten voor een groene toekomst? Bij de gemeente Midden-Drenthe zoeken wij een:

Beleidsmedewerker duurzame warmte

32-36 uur

Wat ga je doen als Beleidsmedewerker duurzame warmte?

Als beleidsmedewerker duurzame warmte kom je in het team ruimtelijk beleid en projecten, jij bent de brug tussen onze gemeente, externe partners en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame warmte.

Je onderhoudt contacten met belangrijke spelers zoals het Drents Energieloket, provincie Drenthe, andere gemeente, wijkinitiatieven en woningbouwcorporaties en intern zorg je voor een soepele afstemming van het sociaal domein en het woonbeleid.

Je krijgt de kans om de herziening van de visie op warmtetransitie te begeleiden en je fungeert als projectleider voor de aanpak van energiearmoede in Midden-Drenthe.

Met jouw expertise zet je diverse regelingen in zoals het nationaal isolatieprogramma en de verzilververlening, waarmee we concrete stappen zetten naar een energiezuinige en duurzame toekomst.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde op de functiegerichte, minimaal, hbo-opleiding
 • Kennis van de warmtetransitie en energiebesparing
 • Meerdere jaren ervaring op het werkterrein
 • Communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling
 • Het vermogen om aan te pakken en om je collega’s te enthousiasmeren
 • Je kunt uitstekend zelfstandig werken en zoekt waar nodig de samenwerking met collega’s, inwoners en relevante externe organisaties
 • Een creatieve, proactieve- en flexibele houding

Het team:

Wil jij werken in een team waarin je je thuis voelt? Kom dan bij ons! Team Ruimtelijk Beleid en Projecten zet zich dagelijkse vol overgave in voor een mooie fysieke leefomgeving in de gemeente Midden-Drenthe. Ons team bestaat uit een leuke mix van jong en oud, man en vrouw en alles er tussenin. Bij ons ben je welkom en kan je jezelf zijn! We werken hard en hebben daarbij oog voor elkaar. We organiseren regelmatig borrels, gezamenlijke lunches en andere leuke activiteiten. We staan te popelen om jou te leren kennen, wellicht tot snel in ons team!

De gemeente Midden-Drenthe:

De gemeente Midden-Drenthe is een mooie, relatief kleine gemeente waar het motto is: we doen het samen, met en voor de inwoners! Dit is een doorlopend proces dus er is volop ruimte voor ontwikkeling. Dit doen we met ongeveer 330 medewerkers. Kenmerkend voor de gemeente is dat de lijnen kort zijn. Met elkaar zorgen we voor een organisatie die haar inwoners optimaal bedient.

Wat bieden wij jou?

 • Veel ruimte voor ontwikkeling en plezier met je collega’s
 • Een salaris in schaal 10 (cao-gemeenten), maximaal € 5.247 bruto per maand bij een 36-urige werkweek
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 17,05% van je jaarsalaris)
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst voor drie jaar
 • Een laptop en telefoon van de gemeente in bruikleen

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Melanie Gils- Van der Loo, Teamleider Ruimtelijk Beleid en Projecten. Via het telefoonnummer 0593 -53 93 47. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Ilse Wolf, Werving en Selectie medewerker via i.wolf@middendrenthe.nl

Solliciteren?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij reageren? Leuk! Wij zijn benieuwd naar jou.

Maak eenvoudig een account aan op www.vooruitindrenthe.nl, upload je CV en schrijf een motivatie. Je richt je motivatie en Cv aan Melanie Gils- Van der Loo. Solliciteren kan via de volgende link: https://www.vooruitindrenthe.nl/vacatures/160d3f86-80e5-4806-88d3-f02339b02bf6

Graag zien wij jouw sollicitatie tegemoet vóór 26 februari.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij de selectie van kandidaten handelen wij volgens onze werving en selectieprocedure.