Beleidsmedewerker Cultuur en Jeugd

Wij zoeken een enthousiaste

Beleidsmedewerker Cultuur en Jeugd

22 uur per week

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker Cultuur en Jeugd ben je verantwoordelijk voor beleid op het gebied van Cultuur en Jeugd.  De gemeenteraad heeft begin 2021 de nieuwe Cultuurnota ‘Iedereen verdient een podium’ vastgesteld. Jij houdt je bezig met de uitvoering daarvan. Dit doe je in samenwerking met partijen als het Onderwijs, de Bibliotheek en natuurlijk het culturele veld zelf. Ook het volgen van de resultaten en het schrijven van de evaluatie behoort tot je takenpakket. Intern weet je goed de verbinding te leggen met je collega’s van bijvoorbeeld sport, economische zaken en het sociaal domein.

Je neemt deel aan overleggen met collega’s in de regio en bereidt de wethouder Cultuur voor op zijn (regionale) overleggen. Je bent verantwoordelijk voor de subsidies binnen de culturele sector waaronder Herinneringscentrum Kamp Westerbork, cultuureducatie voor de scholen en nieuwe ontwikkelingen tijdens het Van Goghjaar.

Je werkt nauw samen met de Strateeg jeugd en de beleidsmedewerker onderwijs. Je bent verantwoordelijk voor uitvoering van het jeugdbeleid. Je onderhoudt nauw contacten met lokale welzijnsorganisaties en de jongeren zelf en betrekt hun bij de plannen en de uitvoering daarvan.

Wat vragen wij?

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding.
  • Passie voor cultuur en op de hoogte van relevante ontwikkelingen.
  • Kennis van landelijke en Provinciale wet- en regelgeving op het gebied van cultuur.
  • Een heldere schrijfstijl.
  • Je bent resultaatgericht.
  • Je draait je hand niet om voor uitvoerende werkzaamheden.

Wie ben jij?

Wij zoeken een gedreven, flexibele en verbindende collega. Je bent communicatief sterk, samenwerkingsgericht, initiatiefrijk en klantgericht. Je hebt visie en ideeën die bijdragen aan een succesvolle uitvoering van het cultuur- en jeugd beleid in Midden-Drenthe. Je kunt goed schrijven en je denkt in mogelijkheden. Je kunt een verbindende rol pakken in de samenwerking met en tussen onze partners op het gebied van cultuur. 

Wie zijn wij?

De gemeente Midden-Drenthe is voortdurend in ontwikkeling. Met ongeveer 290 collega’s zorgen we voor een organisatie die er alles aan doet om haar inwoners optimaal te bedienen. Kenmerkend zijn de korte lijnen met het bestuur. Daarnaast werken we iedere dag hard om onze ambitieuze doelen te realiseren. Dat vraagt om inzet, creativiteit én samenwerking met mensen binnen en buiten het gemeentehuis.

Het team Beleid en Samenleving

Ons team Beleid en Samenleving bestaat uit 22 mensen. Wij werken aan beleid en opgaven in het sociaal en maatschappelijk domein, zoals sport, onderwijs, welzijn, cultuur,  dorpenbeleid, armoedebeleid,  WMO, jeugdhulp, inburgering en arbeidsparticipatie. Het team werkt met en voor onze inwoners aan het realiseren van een goed sociaal beleid binnen onze gemeente. Hierbij hebben we nauw contact met ons college van burgemeester en wethouders.

Wat bieden wij?

Het betreft een structurele functie, waarop je eerst voor de periode van één jaar wordt aangesteld.

  • Een passend salaris in schaal 10 (Cao Gemeenten), maximaal € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
  • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Uitstekende, flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden zoals het Individueel Keuzebudget (ter hoogte van 17,05% van je jaarsalaris) en de mogelijkheid je uren flexibel in te delen, dan wel thuis te werken.
  • Fijne en ervaren collega’s die graag hun kennis met je delen en van jou leren.

Meer informatie en reageren?

Neem dan contact op met Mieke Heeringa, teamleider, via telefoonnummer 0593 539 352.

Ben jij de persoon die wij zoeken?

Solliciteer dan voor 19 mei via www.vooruitindrenthe.nl
Je richt je motivatie aan Mieke Heeringa, teamleider Beleid & Samenleving.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 24 mei.

Solliciteren