Trainee Klimaataanpassing

Per 1 december 2021 is de sector ROI Wijkzaken op zoek naar een enthousiaste trainee klimaataanpassing!

Binnen het duurzaamheidsprogramma van de gemeente “Volhoudbaar” werkt de gemeente Leeuwarden aan de 3 thema’s: Energie, Klimaataanpassing en Circulaire Economie. Voor het aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering is een uitvoeringsagenda en plan van aanpak ‘Klimaataanpassing’ opgesteld. Hieruit vinden diverse activiteiten plaats. Heb jij een talent voor het verder brengen van deze opgave, kun je deze doelstelling naar praktische uitvoerbare activiteiten brengen Dan zijn we op zoek naar jou!

Je werkveld is breed en gericht op diverse taken die te maken hebben met klimaataanpassing. Je werkt samen met andere collega’s aan onze doelstelling om Leeuwarden zo in te richten dat de gemeente klaar is voor periodes van hitte, meer neerslag en meer droogte. Je draagt bij aan concrete projecten, je onderzoekt, adviseert, ondersteunt en organiseert o.a. op het gebied van wateroverlastknelpunten en vergroenen. Daarnaast geef je advies aan collega’s, bestuurders en andere samenwerkingspartijen 

Het programma

Het tweejarig programma van het traineeship staat in het teken van jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling. In twee jaar tijd werk je aan het opzetten en de uitvoering van onze klimaatopgaven in samenwerking met verschillende teams. Je leert hierdoor de rol van de gemeente. Het werken in een politieke context geeft een extra dimensie aan je werk. Je werkt samen met / ondersteunend aan de projectleider Klimaat. Samen zijn jullie de schakel tussen het team volhoudbaar en het bedrijfsbureau van de sector wijkzaken.

Wie ben jij

Je hebt minimaal een hbo-opleiding afgerond in de richting van bijvoorbeeld: ruimtelijke ontwikkeling, civiele techniek, watermanagement , stads of landschapsinrichting. Bij voorkeur met een afstudeeronderzoek richting klimaataanpassing vraagstukken. Je bent communicatief vaardig, een echte teamspeler en netwerker. Daarnaast beschik je over de creativiteit om opgaven vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Je bent ondernemend en kunt goed zelfstandig werken en organiseren zodat je de gevraagde resultaten op tijd af hebt. Je bent gemotiveerd om te werken aan de publieke zaak.

Waar ga je werken

Leeuwarden! Met ruim 120.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. De gemeente Leeuwarden is een boeiende organisatie met zo’n 1.500 medewerkers. Zij geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de stad. De gemeente Leeuwarden biedt een informele werksfeer en een werkplek in hartje stad.

Deze functie valt binnen de dienst Fysiek Domein, in de sector ROI/Wijkzaken. Deze sector verzorgt het ontwerp, inrichting en het beheer en onderhoud in de openbare ruimte. Jij werkt vanuit het team bedrijfsbureau. Dit team draagt zorg voor beheer, onderhoud en vernieuwing van onze assets in de openbare ruimte.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 2.685,- (functieschaal 8 trede 2) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast krijg je als trainee een vaste begeleider/coach. We bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging van nog een jaar. Het traineeship start op 1 december 2021.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact

De sluitingsdatum voor deze vacature is 26 september. Graag zien we een duidelijke motivatie over het onderwerp klimaataanpassing in je brief terug. De eerste gesprekken vinden 5 en 6 oktober plaats.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Diderick Niehof (sr. Adviseur bedrijfsbureau), bereikbaar op 06 30409013.

Heb je vragen over de procedure dan kan je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

Wij letten niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons zijn het jouw kwaliteiten die tellen.
Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren