Teamleider Beleid en Strategie Sociaal Domein

Wil jij meewerken aan de toekomst van Leeuwarden? Ben jij klaar om vol enthousiasme de verantwoordelijkheid te nemen voor het leiden van een succesvol team? Ben jij een leidinggevende die echt het verschil kan maken? Dan is dit je kans! Binnen de sector Beleid & Strategie van het Sociaal Domein zoeken we een Teamleider Beleid & Strategie(32-36 uur).

Wat ga je doen
Als teamleider geef jij leiding aan, coach en enthousiasmeer je jouw medewerkers. Je weet de kennis en vaardigheden in het team optimaal te benutten en benut daarbij je ervaring met verandermanagement. Vanuit je rol als integraal MT lid loop je mee voorop in de organisatieontwikkeling van de gehele sector Beleid & Strategie.

Je stuurt een team aan met 20 – 25 vakspecialisten op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling/sociaal domein. Inhoudelijk kun je daarbij bijvoorbeeld denken aan het beleid op het gebied van bestaanszekerheid. Zo stellen we momenteel een nieuwe beleidsvisie gezondheid en een lokale jeugdagenda op. In de ontwikkeling en uitvoering van beleid verenigen zich de vele maatschappelijke belangen op individueel en collectief niveau. Dit is niet alleen een kwestie van passen en meten, maar vraagt om afwegingen, een luisterend oor en creativiteit.

‘Samen doen wat nodig is voor een krachtige samenleving’. Binnen het Sociaal Domein is het onze opgave om ervoor te zorgen dat mensen zelfredzaam kunnen zijn en dat ook zo lang mogelijk blijven. De veranderingen in de samenleving vragen om een overheid die in netwerken kan samenwerken. Dus niet meer vóór maar sámen zaken inregelen. Om grip te houden moeten we over de volle breedte van het sociaal domein ontwikkelen en innoveren. De sector Beleid & Strategie levert een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning en het effectief functioneren van het Sociaal Domein (variërend van de beleidsthema’s onderwijs, jeugd, werk, cultuur, ondersteuning, zorg, participatie, gezondheid tot gebiedsgericht werken).

Je vervult een dubbele rol: je bent manager van het team én coach van de medewerkers. Jij bent als teamleider sparringpartner voor je medewerkers en geeft hen richting en kaders mee. Zo zorg je voor een solide basis en duidelijkheid over de rolverdeling, verantwoordelijkheden en hun takenpakket. Je stuurt op samenwerking, zodat deze groep professionals de komende jaren op een succesvolle wijze de toon blijft zetten voor de maatschappelijke ontwikkelingen binnen de gemeente. Er zijn nu nog 3 aparte beleidsclusters en deze worden samengevoegd tot twee teams, ieder onder verantwoordelijkheid van 1 teamleider. Deze samenvoeging vindt plaats onder aanvoering van jou en je collega teamleider.
We zetten je taken en verantwoordelijkheden op een rij:

 • Je geeft als teamleider integraal leiding aan het team.
 • Je bent verantwoordelijk voor de bezetting, resultaten en HR-agenda van het team. Taken die je oppakt bestaan onder ander uit het voeren van gesprekken (aangaande werkverdeling, ziekteverzuim, prestaties, functioneren etc).
 • Je vertaalt de strategie van de organisatie naar doelen en concrete activiteiten voor jouw team tot op medewerkersniveau.
 • Je geeft volop aandacht aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Je gaat voor het resultaat én het werkplezier.
 • Je bevordert de samenwerking binnen het team. Je bent bewust van je voorbeeldrol, onder andere geef je hier invulling aan door in verbinding te staan met relevante interne en externe contacten.
 • Je bent lid van het managementteam van de sector.


Wie ben jij
Jij bent een teamleider die verbindt, makkelijk schakelt tussen onderwerpen, gemotiveerd de samenwerking opzoekt en ook anderen daartoe aanzet. Je weet de koers inspirerend over te dragen op de mensen om je heen. Je hebt goede contactuele eigenschappen en maakt zaken zowel met interne als externe partners makkelijk bespreekbaar.
We vragen van jou het volgende:

 • Je hebt WO of HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO - opleiding;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en het versterken van de sociale infrastructuur;
 • Je bent een bewezen leidinggevende. Je hebt een aantal jaren ervaring met het aansturen van collega’s en hebt laten zien dat je verantwoordelijkheid kunt dragen voor het te behalen resultaat en de ontwikkeling van personeel. Je hebt ervaring met de toepassing van verandermanagement;
 • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor organisatorische verhoudingen, bij voorkeur door ervaring binnen een (overheids-)organisatie;
 • Je bent je bewust van de politiek-bestuurlijke omgeving waarbinnen je opereert en kunt daar adequaat naar handelen.


Waar ga je werken
Leeuwarden is een prachtige, dynamische en bruisende stad waar het goed wonen, werken en recreëren is. We hebben een prachtig historisch centrum en vele fraaie dorpen. De gemeente Leeuwarden is een Global goals gemeente en heeft de doelstelling om samen te zorgen we voor een gezondere, rechtvaardiger en duurzamere wereld. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende en ambitieuze vraagstukken.
Met bijna 2.000 medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.
De sector Beleid & Strategie is één van de sectoren binnen het Sociaal Domein. De sector draagt bij aan het bouwen van een krachtige, inclusieve samenleving waarin iedereen mee telt en mee doet, veilig en gezond kan leven en zich kan ontwikkelen. We zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van beleid op het gebied van bijvoorbeeld jeugd, migratie, opvang, bestaanszekerheid, meedoen, onderwijs en cultuur. Binnen de sector heerst een geheel eigen dynamiek: We zijn betrokken, omgevingsbewust, proactief denkend en werken met veel plezier samen aan de maatschappelijke opgaven waar we voor staan. Leren en innoveren zijn voor ons belangrijke kernwaarden. In de sector werken circa 60 medewerkers.

Wat bieden wij
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 6.470,00 (functieschaal 12, salarisschaal 1-2-2023) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Naast een goed salaris en een dynamische werkomgeving bieden we je een jaarcontract, bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Belangstelling
Het Sociale Domein wil iedereen, die gegrepen wordt door het profiel, aanmoedigen om te solliciteren. Graag ontvangen we jouw CV en motivatiebrief via deze link. De sluitingsdatum van de vacature is donderdag 14 december de eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 20 december.
Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Wij streven naar een uiterlijke ingangsdatum van 1 februari 2024.

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen Annette Geurden, sectormanager Beleid & Strategie, tel 06-43365038
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Annemarie van der Weerd van het team Werving & Selectie, tel 06-43365567.

Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl.
De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.
Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.