Tactisch Adviseur Inkoop

Wil jij je talenten inzetten als Tactisch Adviseur Inkoop (36 uur)? Sta je graag in contact met de organisatie, ben je in het bezit van een gezonde dosis overtuigingskracht en wil je elke dag leren? Het Shared Servicecentrum Leeuwarden (SSC) van gemeente Leeuwarden is dan op zoek naar jou!

Als tactisch adviseur inkoop word jij samen met je 5 naaste collega’s ‘het gezicht van Inkoop’ bij gemeente Leeuwarden. Je draagt actief bij aan de continu ontwikkeling van de inkoopfunctie in de organisatie. Jij als expert op het gebied van inkoop en aanbestedingen zet je kennis en kunde breed in. Het begeleiden en uitvoeren van (EU-)aanbestedingen hoort bij je takenpakket, naast de rol als adviseur op het gebied van inkoop en aanbesteden.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

 • Je bent procesbegeleider bij Europese aanbestedingen (gemeente breed) vanaf de vraag van de interne klant tot en met de archivering en alle stappen in het proces hier tussen in;
 • Je handelt de aanbestedingen en inkoopacties af in het aanbestedingsplatform Mercell;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd inkoopadvies;
 • Je werkt nauw samen met je collega inkoopadviseurs en de coördinator van ons team;
 • Je ondersteunt bij het opstellen en duiden van de Spend analyse en (het delen van) managementinformatie;
 • Je stelt (mede) aanbestedingsdocumenten op en gebruikt daarvoor de formats van de gemeente;
 • Je draagt je steentje bij aan de verdere implementatie van het inkoopbeleid, inkoopprocedures en informatievoorziening;
 • Je draagt bij aan het mede door ontwikkelen en onderhouden van tools voor inkoop en aanbesteden;
 • Je ziet toe op de uitvoering van het gemeentelijke inkoopbeleid en bewaakt (mede) dat aanbestedingen binnen de geldende wet- en regelgeving wordt uitgevoerd.

Wie ben jij

Als tactisch adviseur inkoop heb je een klantvriendelijke en dienstverlenende instelling. Communiceren doe je vlot en begrijpelijk op verschillende niveaus. Je bent goed in het bewaken van planning en voortgang. Je organiseert je werk op een efficiënte manier en vertrouwt op je werkwijze en gemaakte keuzes. Je bent leergierig en zoekt de uitdaging om samen met je collega’s inkoop verder op de kaart te zetten, maar ook jezelf verder te ontwikkelen. Je bent bereid je te verdiepen in de principes van de Circulaire Economie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je vindt het een uitdaging om met inkoop maatschappelijk impact te maken en hebt een brede interesse voor alle gemeentelijke beleidsterreinen.

Als persoonlijkheid kom je sterk naar voren als iemand die resultaat- en klantgericht kan opereren. Je voelt je verantwoordelijk voor de te behalen resultaten en je beschikt over creatief denkvermogen, alsmede het vermogen om te kunnen samenwerken met diverse partijen. Daarnaast ben je iemand die initiatiefrijk en servicegericht te werk gaat.

Daarnaast:

 • Heb je minimaal een afgeronde Hbo-opleiding en je bent in het bezit van Nevi 1 (publiek) of hebt een gelijkwaardige inkoopopleiding gevolgd. Nevi 2 (publiek) is een pré;
 • Heb je relevante werkervaring als adviseur inkoop of vergelijkbaar;
 • Heb je ervaring met het begeleiden en uitvoeren van EU-aanbestedingen;
 • Ben je een gedreven en verbindende teamspeler die weet in te spelen op nieuwe ontwikkelingen;
 • Ben je organisatiesensitief en hebt gevoel voor diversiteit in belangen;
 • Ben je communicatie sterk, mondeling én schriftelijk en voel jij je thuis in een adviseursrol;
 • Heb je ervaring met het opstellen van memo’s, nota’s, inkoopdocumenten en adviezen;
 • Heb je analytisch vermogen en kun je goed projectmatig werken;
 • Is ervaring met het aanbestedingsplatform Mercell is een pré.

Heb jij interesse in de functie maar voldoe je niet aan alle (of deels) aan de gevraagde eisen? Ook dan nodigen we je uit te reageren, neem voor meer informatie contact op met één van de contactpersonen onder aan de vacature.

Waar ga je werken

Leeuwarden! Met ruim 125.000 inwoners de tweede hoofdstad van Noord-Nederland. Kennisstad. Provinciehoofdstad met een uitgebreid voorzieningenpakket. Als gemeente Leeuwarden zijn we er voor onze inwoners en bedrijven. Dat is ons bestaansrecht. We richten ons werk en onze organisatie in binnen de bestuurlijke kaders en bewegen constant mee met ontwikkelingen in de samenleving. Dat doen we vanuit een publiek hart met aandacht voor de leef- en werkomgeving.

De gemeente Leeuwarden wil haar rol als centrumgemeente in de provincie Fryslân de komende jaren verder versterken. Daarom ondersteunt het SSC niet alleen de gemeente Leeuwarden op bedrijfsvoeringgebied, maar ook steeds meer andere overheidsorganisaties binnen de provincie Fryslân.Van onze medewerkers wordt de komende jaren veel gevraagd. Als organisatie zorgen we er met zijn allen voor dat wij hiertoe in staat zijn. Vanuit het SSC worden onze interne klanten, maar ook onze externe partners optimaal ondersteund bij het uitvoeren van de primaire processen, zodat zij in staat zijn goed te presteren in hun eigen kernactiviteiten. Doordat er steeds meer wordt samengewerkt met de regiogemeenten nemen de werkzaamheden toe. Onder het Shared Servicecentrum vallen 7 serviceteams waaronder de afdeling Financiën & Administratie, waar de centrale inkoopfunctie is ondergebracht.

De inkoopfunctie binnen de gemeente Leeuwarden is sterk in beweging. De organisatie werkt conform een hybride – gecoördineerd – inkoopmodel, met een decentrale verantwoordelijkheid en centrale coördinatie en ondersteuning. In de komende jaren vindt verdere professionalisering -een continu verbetering - plaats door de juridische en vakinhoudelijke kennis rond inkoop- en aanbesteding te versterken. Daarnaast zal de centrale inkoopfunctie een trekkersrol vervullen in het periodiek analyseren van de inkoopspend en het uitzetten van gemeente brede inkoopstrategieën. Het beheren en managen van leverancierscontracten op zowel centraal- als decentraal niveau zal tevens worden geprofessionaliseerd.

Wat bieden wij

Het betreft een structurele functie voor 36 uur per week. Wij bieden een salaris, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, van maximaal € 5.009,- (functieschaal 10, salarisschaal 2-1-2023 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. We starten met een jaarcontract waarbij we de intentie hebben dit te verlengen voor onbepaalde tijd wanneer de samenwerking van beide kanten bevalt.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en ga jij graag als Tactisch Adviseur Inkoop bij gemeente Leeuwarden aan de slag? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatiebutton door een recent cv en motivatie in te dienen. De sluitingsdatum voor deze vacature is maandag 12 juni 2023.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 21 juni.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Henk de Vries, Coördinator Inkoop via 06-39666400.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Adviseur Werving en Selectie via 06-50193285 (ook Whatsapp) of .

Wil je meer weten over hoe het werken bij de gemeente eraan toe gaat? Kijk dan eens op www.werkenbijleeuwarden.nl.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren