Strategisch Informatiemanager

De afdeling Informatiemanagement (IM) van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een strategisch Informatiemanager.

De afdeling Informatiemanagement (IM) beheert de applicaties van de gemeente, adviseert en geeft ondersteuning op het gebied van informatievoorziening. Als strategisch informatiemanager bij onze organisatie heb je een sleutelrol in het optimaliseren van de informatiehuishouding en het waarborgen van de beschikbaarheid, veiligheid en vertrouwelijkheid van onze informatie en data. Dit doe je vanuit de bestaande ‘i -strategie’ in onderlinge afstemming met diverse collega’s, waaronder de Chief Information Officer, de informatie adviseurs, Security Officer en de overige samenwerkingspartners. Tevens heb je een adviserende rol richting het management,

Je werkt nauw samen met diverse interne en externe stakeholders. Je bent verantwoordelijk voor het verbeteren en ontwikkelen van visie en strategie op het gebied van informatiemanagement. Ook zorg je ervoor dat deze in lijn zijn met onze kaders, richtlijnen en wet- en regelgeving. Daarnaast ben je de schakel en aanjager tussen de organisatie en de afdeling informatiemanagement. Je kunt vraagstukken op het gebied van informatievoorziening verbinden aan de doelstellingen van de gemeente Leeuwarden, die de basis zijn voor praktische IM-oplossingen. Hierbij houd je focus en rekening met de nieuwe ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Binnen deze functie denk en werk je mee aan de doorontwikkeling van de afdeling informatiemanagement, op het gebied van de benodigde kennis, competenties en rollen.

Wie ben jij
Als Strategisch informatiemanager heb je een sterke klantbetrokkenheid, ben je gericht op het maken van verbinding en gefocust op samenwerking. Je geeft advies op maat, omdat je je goed kunt verplaatsen in de interne klant. Daarnaast heb je sterke communicatieve vaardigheden, zowel in woord als op papier. Ook werk je analytisch en systematisch, om knelpunten op te lossen. Je weet draagvlak te creëren, kunt strategisch denken en bent goed op de hoogte van IM processen. Jij schakelt moeiteloos tussen verschillende gesprekspartners. Je zoekt van nature de verbinding, bent ‘zacht’ op de relatie en scherp op de inhoud, waarbij je innovatief te werk gaat.

Je beschikt over:
  • HBO/WO werk- en denkniveau met een relevante afgeronde opleiding, zoals bijvoorbeeld Bedrijfskundige informatica, HBO ICT, IDM en Bedrijfskunde;
  • Aantoonbare uitgebreide werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis van de ontwikkelingen op het gebied van informatisering (binnen de gemeentelijke en provinciale overheid);
  • Uitstekende adviesvaardigheden en overtuigingskracht.

Waar ga je werken
Leeuwarden is een dynamische, bruisende stad en de economische motor van Friesland. De Friese hoofdstad is een echte hofstad met een prachtig, historisch centrum, een schat aan rijksmonumenten, verrassende winkels en gezellige terrassen. Maar tegelijk met de modernste voorzieningen voor bewoners, bezoekers, studenten en ondernemers. In 2018 was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Een jaar met veel dynamiek en met een enorme positieve promotie van de stad en regio. Dat houden we vast of nog liever willen we versterken in de komende jaren. Leeuwarden, een complete stad met - sinds de gemeentelijke herindeling van 2018 - zelfs 35 dorpen. In de nieuwe gemeente wonen ruim 128.000 inwoners. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met bijna 2.000 medewerkers werken we in verschillende rollen en samenwerkingsverbanden aan de realisatie van de ambities van de gemeente en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers.

Wat bieden wij
Het betreft een structurele functie. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging van het contract voor onbepaalde tijd en een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 6777,00 (functieschaal 12, salarisschaal 1-1-2024 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling
Interesse? Leuk, dan horen we graag van jou! Solliciteren kan via deze link. 

Vragen? We vertellen je graag wat je wil weten en horen graag wie jij bent. Voor vragen verzoeken wij je om contact op te nemen met Elsbeth van Haselen, hoofd Informatiemanagement, bereikbaar op 058 – 233 9063 en/of elsbeth.vanhaselen@leeuwarden.nl of Jeroen Kremer, CIO via 058 - 233 8826.

Heb je vragen over de procedure of abeidsvoorwaarden, dan kun je contact opnemen met Karin Vink, Corporate Recruiter, telefoonnummer 06 - 152 016 33 (ook Whatsapp) / 058 - 233 6164 of karin.vink@leeuwarden.nl.

De sluitingsdatum voor deze vacature is woensdag 14 februari 2024. De eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op 26 februari 2024.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.
Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.