Senior planeconoom

Word jij enthousiast als het gaat over planeconomie in relatie tot grootschalige gebiedsontwikkeling? Wil jij zorg dragen voor de ontwikkeling van onze ruimtelijke toekomstvisie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het team Gebiedszaken van de afdeling Gebiedszaken, Economie & Bedrijfsvoering, onderdeel van het Fysiek Domein van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een

Senior Planeconoom

voor 36 uur per week.

Wat ga je doen? 

Als senior planeconoom ben je verantwoordelijk om de ruimtelijke toekomstvisie van de gemeente op een financieel gezonde manier werkelijkheid te maken. Je voelt je als een vis in het water aan de onderhandeltafel en weet politiek gevoelige projecten tot een succes te maken. 

Je bent verantwoordelijk voor de advisering over planeconomische (beleids-)vraagstukken bij complexe gebiedsontwikkeling- en vastgoedprojecten en je houdt je bezig met het ontwikkelen van beleid op het gebied van planeconomie, vastgoedeconomie en grondprijzen.

Financiële haalbaarheidsberekeningen, risicoanalyses en exploitatieberekeningen van ruimtelijke plannen worden zelfstandig door jou voorbereid, opgesteld en herzien. Je adviseert (op financieel gebied) bij grote ontwikkelings- en herstructureringsplannen en gebiedsontwikkelingsvraagstukken. Je onderhandelt in samenspraak met de projectmanager(s) en woningbouwcorporaties over de voorwaarden voor de uitgifte van gronden ten behoeve van de realisatie van woningbouw, kantoren en andere bestemmingen, over complexe exploitatie- en samenwerkingsovereenkomsten en over de ontwikkeling en realisatie van locaties.

Wie ben jij?

Je beschikt over minimaal academisch/hbo+ werk- en denkniveau. Je hebt ruime kennis van vastgoed- en grondbeleid en aantoonbare relevante werkervaring (minimaal 5 jaar) met het uitvoeren van planeconomische activiteiten binnen een complexe omgeving en grootschalige projecten. Ook heb je ervaring met het opstellen en beheren van grondexploitaties en exploitatieplannen.

Verder beschik je over sterke communicatieve- en adviesvaardigheden. Je bent proactief ingesteld en neemt initiatief. Daarnaast sta je stevig in je schoenen en kun je omgaan met verschillende en tegenstrijdige belangen. Ook heb je een sterk cijfermatig inzicht, beschik je over analytisch denkvermogen en werk je nauwkeurig. Je bent een planeconoom met een commerciële en resultaatgerichte houding. Tenslotte heb je een brede kijk op ruimtelijke ontwikkeling, nu en in de toekomst, en ben je in staat om hierop te anticiperen.

Waar ga je werken?

Leeuwarden is een dynamische, bruisende stad en de economische motor van Friesland. Daarnaast heeft Leeuwarden een prachtig, historisch centrum, verrassende winkels en horeca, een goed cultureel aanbod en de modernste voorzieningen voor bewoners, studenten en ondernemers. In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. Na de gemeentelijke herindeling heeft Leeuwarden ruim 122.000 inwoners en ca. 60.000 banen. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Met zo’n duizend medewerkers werken we aan de realisatie van de ambities van de stad en de uitvoer van diensten voor onze burgers en ondernemers. Economisch gezien heeft onze gemeente de wind in de zeilen, er wordt geïnvesteerd en gebouwd door bestaande én nieuwe ondernemers. Leeuwarden is onderscheidend op de economische terreinen van watertechnologie en melk, zichtbaar op de Watercampus en Dairy Campus. Met daarnaast de komst van de RuG Campus Fryslân en de Energiecampus heeft de stad een sterke kennisbasis voor de transitie naar de circulaire economie.

Je komt te werken bij het team Gebiedszaken. Het team Gebiedszaken (ongeveer 20 medewerkers) verricht alle werkzaamheden m.b.t. grond, pacht, contracten, strategisch vastgoed, locatieontwikkeling en vastgoedbeheer. Het team levert een belangrijke bijdrage aan de (fysiek) ontwikkeling van de gemeente en bestaat uit twee clusters: Locatie- en Planontwikkeling, en Vastgoedbeheer. 

Wat bieden wij?

Wij zoeken een collega voor de duur van één jaar, met kans op een vast dienstverband.

Dit is een nieuwe functie binnen onze organisatie. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring is het salaris maximaal €6.070,- bruto per maand op basis van 36 uur. Zodra de functie officieel gewaardeerd is, vindt definitieve inschaling plaats.

Naast een aantrekkelijk salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan een individueel keuzebudget van 17,05% van het jaarsalaris, flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling middels diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling

Reageren op deze vacature kan tot en met woensdag 21 oktober aanstaande.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Diane Prins, Teamleider Gebiedszaken, telefoonnummer 058-233 6124.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen Team werving en selectie van de gemeente Leeuwarden, bereikbaar via 058-233 6164 en/of .

Reageren

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.