Senior Juridisch Adviseur VTH Bouwen, Wonen en Milieu

Voor de sector Duurzame Omgevingskwaliteit van Gemeente Leeuwarden zoeken wij een senior juridisch adviseur VTH voor 32-36 uur per week.

Als senior juridisch adviseur VTH behandel en coördineer je (complexe) toezicht- en handhavingsvraagstukken op het gebied van het Omgevingsrecht. Het gaat dan met name om bouwen, strijdig gebruik, achterstallig onderhoud en monumenten.

Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor het handhavingstraject. Je bent daadkrachtig en besluitvaardig. Je kan je adviezen en besluiten in heldere taal uitleggen en verantwoorden. Je bent een stimulerende coach voor de minder ervaren juridisch medewerkers in het cluster en een sparringpartner voor collega’s. Ook denk je mee om de handhaafbaarheid van beleid en uitvoeringsprogramma’s te waarborgen en levert waar nodig een bijdrage aan het opstellen daarvan.

Je schakelt tussen verschillende disciplines en werkt in multidisciplinaire teams. Daarnaast handel je op het terrein van het Omgevingsrecht zelfstandig zienswijzen, bezwaarschriften, procedures bij de gemeentelijke bezwarencommissie en beroepsprocedures bij de rechtbank en Raad van State af. Wij zoeken een kandidaat met een brede en integrale blik.

Wie ben jij

  • Herken jij jezelf in de volgende punten?
  • Minimaal een relevante afgeronde juridische HBO- of WO-opleiding
  • Meerjarige ervaring in gemeentelijke organisaties
  • Deskundig in Omgevingsrecht en Algemene wet bestuursrecht en in staat om collega’s hierin te begeleiden/adviseren
  • Het signaleren en vertalen van landelijke en/of provinciale ontwikkelingen op juridisch gebied naar de gemeentelijke situatie (zoals Wkb en Omgevingswet)
  • In staat zijn te kunnen werken in Centric Applicaties (Key2 / CLO)
  • Uitstekende ontwikkelde politieke- en omgevingssensitiviteit
  • Initiatiefrijk en creatief, beschikt over visie en overtuigingskracht
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
  • Je lost conflicten niet alleen op met juridisch instrumentarium, maar ook met een goed gesprek

Waar ga je werken

Leeuwarden is een dynamische en bruisende stad waar het goed wonen, werken en recreëren is. Leeuwarden heeft een prachtig historisch centrum en fraaie dorpen. De gemeente Leeuwarden heeft ruim 123.000 inwoners. We zijn een energieke organisatie met een verscheidenheid aan boeiende vraagstukken. Leefbaarheid en een goed woonklimaat voor al onze burgers staat bij ons hoog in het vaandel.

Je gaat onderdeel uitmaken van het team Toezicht en Advies, bouw en milieu (onderdeel van de sector Duurzame Omgevingskwaliteit). Wij houden toezicht, handhaven en geven advies op het terrein van het Omgevingsrecht en doen dit in nauwe afstemming met onze collega’s van Plannen en Vergunningen en Juridische Zaken en Veiligheid. In toenemende mate worden wij geconfronteerd met complexe problematiek, waardoor wij vaak deel uitmaken van een brede gemeentelijke aanpak.
Het team bestaat naast juridische adviseurs (handhaving) uit vergunningverleners op het gebied van milieu en Omgevingsinspecteurs op het terrein van Bouw, Milieu, Monumenten, Brandveiligheid. In totaal bestaat het team uit circa 30 personen.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.372,- (functieschaal 11, salarisschaal 1-4-2022) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Tenslotte werk je in het centrum van Leeuwarden, waarbij je zo de binnenstad in loopt.

Contact

Enthousiast geworden? Reageren op deze vacature kan tot en met donderdag 1 december 2022.

Zolang deze vacature nog gepubliceerd staat op werkenbijleeuwarden.nl, zijn wij nog niet in overeenstemming gekomen met een kandidaat en is het nog mogelijk om te reageren.

Solliciteren

Voor meer informatie over de inhoud van deze vacature kun je contact opnemen met Janke Wiersma, telefoonnummer 058 233 8511, teamleider Toezicht en Advies of Johan Knossen, telefoonnummer 058 233 6184, Sr. Juridisch Adviseur VTH.

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.