Senior Financieel Beleidsmedewerker

Wat ga je doen

Wil jij je financiële en strategische skills inzetten voor een dynamische sector binnen het fysieke domein van de gemeente Leeuwarden?

Voor het fysieke domein, sector Duurzame Omgevingskwaliteit (DOK) , zijn wij op zoek naar een gedreven en gepassioneerde senior financieel beleidsmedewerker voor 32-36 uur per week.

De functie

Je bent werkzaam binnen het cluster Planning en Project Control van de sector Gebiedsontwikkeling, Economie en bedrijfsvoering. Dit is een cluster met 15 collega’s die zich bezig houden met Planning en Control, Project control en financieel beleid. Vanuit deze functie ben je van daaruit verantwoordelijk voor het financieel beleid van de sector DOk.

Je bent voor de Sector DOK in de lead voor de tijdige, volledige en juiste afhandeling van het financiële proces (begroting, tussenrapportages en jaarrekening). , je adviseert over financieel/ bedrijfseconomische consequenties van inhoudelijke thema’s, bedrijfsvoering en advisering en toezicht rondom verbonden partijen. Je verstrekt gevraagd en ongevraagd adviezen aan bestuur en management en neemt deel aan gemeentebrede platforms en (bestuurlijke) overleggen met en over verbonden partijen.

Je bent de (financiële) sparringpartner voor de beleidsmedewerkers en het sectormanagement. Je analyseert de gevolgen van het (landelijk) beleid en adviseert/ondersteund de collega’s binnen de sector DOK op het financiële vlak bij het opstellen en ontwikkelen van het beleid.

Binnen de sector DOK spelen de volgende thema’s: implementatie Omgevingswet (Omgevingsvergunningen, aanpassing Wet Gemeenschappelijke regeling ca, FUMO en Hus en Hiem), contractmanagement Omrin, duurzaamheid (o.a. Energietransitie en Biodiversiteit), Handhaving en Toezicht.

Samen met de financieel medewerker bewaak je de financiële budgetten binnen de sector DOK en ben je verantwoordelijk voor de berekening en bewaking van de legesinkomsten.

Wie ben jij

  • We zijn op zoek naar een professionele financial die ‘hands on’ en enthousiast is. Een teamspeler die gezamenlijk met collega’s zaken oppakt en mogelijk maakt. Je bent in staat om met een team tot een uitvoeringsplan te komen en slaagt erin om de activiteiten tot een goed einde te brengen.
  • Je beschikt over een afgeronde WO opleiding richting Financiën/ Economie;
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een bestuurlijk/politieke omgeving;
  • Je hebt ervaring/affiniteit met de thema’s die spelen binnen de sector is een pré;
  • Je kunt goed samenwerken
  • Je bent een goede gesprekspartner voor de collega’s en het management;
  • Je hebt affiniteit met financiële systemen;
  • Je hebt een sterk analytisch vermogen;
  • Je bent in staat zelfstandig te kunnen werken.

Je beschikt over de volgende competenties:
Klantgericht (voornamelijk intern maar ook extern), oplossingsgericht, nauwkeurig, flexibel en een team-player.

Waar ga je werken

Met ruim 125.000 inwoners is de gemeente Leeuwarden de grootste gemeente en het bestuurlijke, economische en culturele zwaartepunt van Fryslân. De gemeente strekt zich uit van vlak achter de Waddendijk ten noorden van Stiens, via de monumentale Leeuwarder binnenstad en het watersportgebied rond Grou, tot het Nationaal Park de Alde Feanen.

Leeuwarden is een bruisende centrumgemeente die met durf, ambitie en visie wil voortbouwen op de snelle ontwikkeling van de afgelopen jaren. De Friese hoofdstad is een echte hofstad met een prachtig, historisch centrum, een schat aan rijksmonumenten, verrassende winkels en gezellige terrassen.

We zijn een energieke organisatie en geven vorm aan het bestuur, het beleid en de ontwikkeling van de gemeente. Werken bij de gemeente Leeuwarden betekent een werkplek in hartje stad, een informele werksfeer en de kans om jezelf te ontwikkelen.

Wat bieden wij

Wij bieden een functie voor 32-36 uur per week met een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.372,- (functieschaal 11, salarisschaal 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Het betreft een structurele positie binnen het team waarbij we starten met een jaarcontract en je uitzicht hebt op een vaste aanstelling bij verlenging.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling

Enthousiast worden? Dan ontvangen we graag je motivatie en cv uiterlijk op dinsdag 25 april 2023.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ronald Hornstra, Cluster Coördinator Planning en Project Control op tel.: 058- 233 8294 of via .

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Adviseur Werving en Selectie, telefoonnummer 06 501 932 85 (ook Whatsapp) of .

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Solliciteren