Projectleider sociale basis

Wat ga je doen

De gemeente Leeuwarden is op zoek naar een Projectleider (32uur) voor de duur van minimaal een jaar.

Je krijgt de projectleiding voor de verdere uitwerking en uitrol van de ontwikkelopgaven uit de visie versterken sociale basis. Met daaronder:

  • Als projectleider ben je de accounthouder en eerste aanspreekpunt voor de welzijnsorganisaties in de sociale basis en heb je een regiefunctie zowel binnen de gemeente als daarbuiten.
  • Daarnaast vertaal je de signalen in beleid en concrete acties op het terrein van het vrijwilligersbeleid, jongerenwerk, mantelzorg, buurt en dorpskamers, wijk en dorps accommodaties.
  • Hierin werk je samen met onze interne collega’s en externe partners. Je adviseert aan wethouder(s), managementteam en directieteam.
  • Je gaat je kennis over samenlevingsopbouw, vrijwilligerswerk inzetten, zodat er een stevige sociale basis komt te staan
  • Je bewaakt het overzicht op de sociale basis, zowel inhoudelijk als op het gebied van financiën. Je houdt daarbij de financiële consequenties van de inhoudelijke keuzes in ogenschouw.
  • Je beoordeelt en monitort de subsidie aanvragen in het brede kader van de sociale basis.


Wie ben jij

Je bent een medewerker die out of the box kan denken en prikkelend kan adviseren. Je bent een verbinder die moeiteloos schakelt tussen de diverse beleidsafdelingen en de buitenwereld. Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en je hebt inhoudelijke aantoonbare kennis en ervaring binnen het Sociaal Domein met name de basisvoorzieningen.   
Het is een pré als je ervaring hebt met werken binnen de overheid.
Je kan goed zelfstandig werken en je bent resultaatgericht. Dit betekent dat je zaken afrondt en ervoor zorgt dat er ook daadwerkelijk een ‘eindproduct’ staat. Ook ben je creatief en kan je goed omdenken. De woorden ‘kan niet’ buig jij om naar, hoe kan het wel?
Daarnaast ben je daadkrachtig in je optreden en heb je lef om zaken voor elkaar te krijgen. Je kunt schakelen tussen strategisch, bestuurlijk, inhoudelijk en uitvoerend perspectief.
Je kunt goed projectmatig werken en bent in staat om een goede analyse te geven, om de handen op elkaar te krijgen en je kunt de werkzaamheden verzilveren.
Je bent in staat om in een netwerkorganisatie te opereren, zonder vaste bureauplek en bent bereid op flexibele dagen te werken.
 


Waar ga je werken

De inwoners van Leeuwarden hebben baat bij een sterke sociale basis. Met de sociale basis wordt het geheel van informele contacten en netwerken van bewoners(organisaties) en vrijwilligers(organisaties) bedoeld (notitie van Movisie “De sociale basis: terug van weggeweest”, 2018). Onze visie is dat een sterke sociale basis de ruggengraat vormt van de Leeuwarder samenleving. Een sterke sociale basis bestaat uit inwoners die zich inzetten voor elkaar en voor hun wijk of dorp. De ondersteuning geboden door beroepskrachten sluit hierop aan.

De gemeente Leeuwarden wil deze sociale basis verstevigen. Met de betrokkenen wordt nu gewerkt aan het concretiseren van onze visie en aan het opstellen van een uitvoeringsprogramma sociale basis. Wij zijn op zoek naar een ervaren projectleider Sociale Basis die zich bezighoudt met deze inhoudelijke vertaling en de coördinatie en implementatie daarvan.

Het Sociaal Domein van de gemeente Leeuwarden bestaat uit drie sectoren, namelijk Beleid en Strategie, Bedrijfsvoering en Advies en Sociale Zaken. Binnen het Sociaal Domein werken ongeveer 400 medewerkers.


Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.494, - (functieschaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. We zoeken een projectleider (32u) voor minimaal 1 jaar.

Naast een aantrekkelijk salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan een individueel keuzebudget van 17,05% van het jaarsalaris, flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Een goede werksfeer vinden we belangrijk. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijk ontwikkeling middels diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.
 

Belangstelling

De sluitingsdatum voor deze vacature is 31 januari.

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Annette Geurden, sectormanager Zelf en Netwerk, telefoon 06- 43365038 of annette.geurden@leeuwarden.nl.
Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteren


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.