Medewerker Vergunningen en Leefomgeving

Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie? Wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? Dan is dit misschien wel jouw ideale nieuwe baan!
Het team Vergunningen en Leefomgeving van de afdeling Publieke Dienstverlening is op zoek naar een Medewerker Vergunningen en Leefomgeving, voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging. Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week waarbij je deels thuis en deels op kantoor werkt.

Je bent het aanspreekpunt voor burgers, bedrijven en instellingen die vragen hebben aan de gemeente (Wabo en APV). Deze vragen kunnen over van alles gaan, van openingstijden van winkels, een vergunning voor het organiseren van een evenement tot het bouwen van een dakkapel of een garage. Deze vragen komen op verschillende manieren binnen: per mail, telefoon of fysiek aan de balie.Samen met de klant ga je op zoek naar dé oplossing om een plan of idee uit te voeren. Je houdt hierbij rekening met individuele en gezamenlijke belangen van inwoners van de gemeente Leeuwarden. En met de bestaande wet- en regelgeving. Je gebruikt je creativiteit om ook buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar een oplossing. Jij helpt de inwoners en ondernemers van Leeuwarden om hun ideeën vorm te geven. ‘Kan niet’ is voor jou ‘Zo kan het wel’.

Wie ben jij

Je bent iemand die graag in verbinding staat met onze inwoners. Je beschikt daarom over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent oplossingsgericht en dienstverlenend. Je zoekt altijd samen met de klant naar de beste oplossing. Je werkt volgens de regels en procedures en je gebruikt je gezonde verstand. Je bent overtuigend in de afhandeling van vragen. Je hebt er zin in en dat is te merken aan je energieke houding.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

  • Hbo werk- en denkniveau op het gebied van bouwkunde / vastgoed & makelaardij, planologie of rechten;
  • Je bent creatief, omgevingsbewust, digitaal vaardig en kunt goed samenwerken;
  • Kennis van vergunningsvrij bouwen is een pré:
  • Je bent bereid om afwisselend avonddiensten te draaien op donderdagavond. (tot 19:30 uur).

Waar ga je werken

Binnen Publieke Dienstverlening zorgen we dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. De omgang door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede omgang betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Het team

Je wordt onderdeel van ons Team Vergunningen en Leefomgeving van Publieke Dienstverlening. Ons team bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste collega’s, met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties. Wij zijn een hecht team, successen vieren we samen en wanneer iemand hulp nodig heeft, staan we voor elkaar klaar. Samen zorgen wij ervoor dat er veel werk verzet wordt, want het is druk bij ons op de afdeling. Ondanks die drukte stellen wij een goede dienstverlening richting onze klanten als prioriteit.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van € 2.581,00 en maximaal € 3.732,00 (functieschaal 8, salarisschaal 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Naast een goed salaris bieden we je een afwisselende baan met veel vrijheid en een enthousiast team van collega’s. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
Bij de gemeente Leeuwarden worden je ideeën en initiatieven op prijs gesteld en krijg je ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Boven op jouw bruto jaarsalaris ontvang je 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB). Naast een aantrekkelijk salaris heeft de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement.

Contact

Interesse? Leuk, dan horen we graag van jou. Vragen? We vertellen je graag wat je wil weten en horen graag wie jij bent. Voor vragen verzoeken wij om contact op te nemen met Rob van der Zouwen, Senior medewerker aanvraag en antwoord via 058-233 8764 of met Karin Vink, Adviseur Werving en Selectie via 06-15201633 of

Procedure

Wij maken graag kennis met jou! Stuur je cv of een linkje naar je LinkedIn- profiel naar . Een motivatie of toelichting mag, maar hoeft niet. We nemen vervolgens telefonisch contact met je op. Bij voldoende aanknopingspunten voor deze functie nodigen we je graag uit om elkaar beter te leren kennen. Wanneer we beide enthousiast zijn, volgt er een tweede gesprek.

De vacature sluit wanneer wij een nieuwe collega hebben gevonden en deze vacature niet langer gepubliceerd staat. De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren