Medewerker Vergunningen en Leefomgeving

Het team Vergunningen en Leefomgeving van de afdeling Publieke Dienstverlening is op zoek naar een Medewerker Vergunningen en Leefomgeving voor de duur van een jaar, met kans op een vast dienstverband. Het betreft een functie voor 28 tot 32 uur per week waarbij de werkdagen op woensdag, donderdag en vrijdag zijn en je deels thuis en deels op kantoor werkt. Ben jij op zoek naar een zelfstandige en afwisselende functie. En wil je daarnaast werken in een dynamische omgeving? Dan is dit misschien wel jouw ideale nieuwe baan!

Je bent het aanspreekpunt voor burgers, bedrijven en instellingen die (aan)vragen hebben over de publieke dienstverlening van de gemeente Leeuwarden (WABO en APV). Deze vragen kunnen over van alles gaan, van openingstijden van winkels, een vergunning voor het organiseren van een evenement tot het bouwen van een dakkapel of een garage. Samen met de klant ga je op zoek naar dé oplossing om een plan of idee uit te voeren. Je houdt hierbij rekening met individuele en collectieve belangen van inwoners van de gemeente Leeuwarden en met de bestaande wet- en regelgeving, je gebruikt je creativiteit om ook buiten de gebaande paden op zoek te gaan naar een oplossing. Jij helpt de inwoners en ondernemers van Leeuwarden om hun ideeën vorm te geven. ‘Kan niet’ is voor jou ‘Zo kan het wel’.

Wie ben jij

Je bent iemand die graag in verbinding staat met onze inwoners, je beschikt dus over goede contactuele en communicatieve eigenschappen. Je bent oplossingsgericht en dienstverlenend omdat je altijd samen met de klant zoekt naar de beste oplossing. Je werkt volgens de regels en procedures maar je gebruikt je gezonde verstand. Je bent overtuigend en consistent in de afhandeling van vragen. Je hebt er zin in en dat is te merken aan je energieke houding.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat je het volgende meebrengt:

  • Hbo werk- en denkniveau op het gebied van bouwkunde en/of planologie;
  • Je hebt ervaring met het toetsen aan bestemmingsplannen;
  • Kennis van vergunningsvrij bouwen is een pré.
  • Je bent bereid om afwisselend avonddiensten te draaien op donderdagavond. (tot 19:30 uur)

Waar ga je werken

In een dynamische omgeving maakt de afdeling Publieke Dienstverlening continu afwegingen tussen individuele en collectieve belangen. We streven ernaar dat contacten met inwoners, ondernemers, instellingen, bezoekers en partners soepel verlopen. We doen wat nodig is, zodat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Daar doen we het voor, niet meer en niet minder: dat iedereen mee kan doen. De bejegening door onze medewerkers is uitstekend en de afhandeltermijnen zijn kort. Een goede bejegening betekent deskundig, duidelijk, vriendelijk, snel en meedenkend zijn.

Het team

Je wordt onderdeel van ons Team Vergunningen en Leefomgeving van Publieke Dienstverlening. Ons team bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste collega’s, met verschillende verantwoordelijkheden en specialisaties. Wij zijn een hecht team, successen vieren we samen en wanneer iemand hulp nodig heeft, staan we voor elkaar klaar. Samen zorgen wij ervoor dat er veel werk verzet wordt, want het is druk bij ons op de afdeling. Ondanks die drukte stellen wij een goede dienstverlening richting onze klanten als prioriteit.

Wat bieden wij

Naast een goed salaris bieden we je een afwisselende baan met veel vrijheid en een enthousiast team van collega’s. Je krijgt de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Bij de gemeente Leeuwarden worden je ideeën en initiatieven op prijs gesteld en krijg je ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal €3.732 (functieschaal 8, salaristabel 1-04-2022) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Boven op jouw bruto jaarsalaris ontvang je 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB). Naast een aantrekkelijk salaris heeft de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. En daarnaast een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement.

Contact

Herken jij je in het gewenste profiel en wil je ons team graag komen versterken? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Zolang deze vacature nog zichtbaar is op www.werkenbijleeuwarden.nl, zijn we nog niet in overeenstemming gekomen met een kandidaat en is het nog mogelijk om te solliciteren.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie, dan kan je contact opnemen met
Rob van der Zouwen (senior), bereikbaar via 058 233 8764.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kan je contact opnemen de afdeling Werving en Selectie, bereikbaar via 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteren