Medewerker Geo-informatie (WOZ-gegevensbeheerder)

Voor het team Geo-informatie van gemeente Leeuwarden zoeken wij twee enthousiaste Medewerkers Geo-informatie – WOZ Gegevensbeheerders voor 32-36 uur per week.

Wat ga je doen

In deze functie draag je samen met je collega’s zorg voor de inventarisatie, registratie, volledigheid en juistheid van de objectgegevens van alle woningen en niet-woningen. Op basis van onder meer deze objectgegevens bepalen de WOZ-taxateurs, werkzaam bij de afdeling Belastingen, de WOZ-waarde van die objecten. Het team Geo-informatie is overigens niet alleen verantwoordelijk voor het WOZ-gegevensbeheer van de gemeente Leeuwarden, maar ook voor dat van de gemeenten Vlieland en Texel. Daarnaast ben je mee verantwoordelijk voor de kwaliteit van de WOZ-administratie. Je werkt daarbij nauw samen met je collega’s binnen het team voor een optimale afstemming.

Het takenpakket is als volgt samengesteld:

 • Het verwerken van kadastrale was-wordt-mutaties en daarmee samenhangende werkzaamheden (onder meer inzake objectafbakening en de cultuurgrondvrijstelling);
 • Het uitvoeren van kwaliteitscontroles op de juistheid van de geregistreerde delen en primaire kenmerken van zowel woningen als ook niet-woningen en het zo nodig aanpassen daarvan;
 • Het vergelijken van de kenmerken van te koop dan wel te huur staande (niet-)woningen met wat er in de WOZ-administratie staat geregistreerd en het zo nodig aanpassen daarvan;
 • Het inventariseren en registreren van de delen en primaire kenmerken van zowel woningen als ook niet-woningen, waaronder ook het inmeten van het gebruiksoppervlak van WOZ-objecten (nieuw- en verbouw);
 • Het verder optimaliseren van de BAG-WOZ-koppeling alsmede het uitvoeren van kwaliteitscontroles op onder meer de relaties tussen de BAG en de WOZ en het doorvoeren van wijzigingen;
 • Het leveren van een bijdrage aan het verzamelen en analyseren van gegevens voor de beoordelingsprotocollen van de Waarderingskamer;
 • Het beantwoorden van vragen van interne en externe klanten.

Wie ben jij

De WOZ kent voor jou geen geheimen. Je hebt een proactieve instelling en je bent in staat om zelfstandig de verschillende typen WOZ-mutaties te beoordelen en te verwerken. Daarbij ben je je er van bewust dat op basis van de gegevens die jij registreert dan wel muteert, de taxateur een WOZ-waarde moet bepalen. Je hebt oog voor kwaliteit en werkt accuraat. Je bent toekomstgericht wat betreft de ontwikkeling van de WOZ en staat open voor eventuele andere, binnen de WOZ voorkomende werkzaamheden.

Verder breng je het volgende mee:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je bent bekend met de wet- en regelgeving van de Wet WOZ;
 • Je hebt bij voorkeur een relevante opleiding afgerond (cursus WOZ-gegevensbeheerder);
 • Je beschikt over aantoonbare meerjarige, relevante en recente werkervaring in de WOZ;
 • Je hebt ruimtelijk en bouwkundig inzicht;
 • Je hebt ervaring met gemeentelijke belasting- en waarderingsapplicaties;
 • Het is een pre als je bekend bent met de wet- en regelgeving van de BAG en ervaring hebt met BAG-werkzaamheden.

Waar ga je werken

Team Geo-informatie valt onder de sector Inrichting en Beheer Buitenruimte (IBB); één van de sectoren binnen
de dienst Fysiek Domein. Naast het team Geo-informatie bestaat de sector uit Civiele Techniek, Stedenbouw, Verkeer & Vervoer, Ondersteuning, Bedrijfsbureau, Begraafplaatsen en Buitendienst.

Het team Geo-informatie, bestaande uit 22 medewerkers, houdt zich onder andere bezig met het beheren van diverse Kern- en Basisregistraties en met landmeetkundige werkzaamheden. Ook het uitvoeren van GIS-analyses en het maken en het beheren van hoogwaardige geografische producten behoort tot de taken van het team.

Vanuit het team zorgen we uiteraard voor scholing en begeleiding om je taken te kunnen uitvoeren.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 4.208,- (functieschaal 9, salarisschaal 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Bij de gemeente Leeuwarden werken we hybride, je bent waar het werk is, wat bij jou past en in overleg met het team. De praktijk laat zien dat het meestal 50/50 op het gemeentehuis en thuis is. We hebben goede faciliteiten om je werkplek thuis in te richten.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling, we horen graag hoe jij dit ziet. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling

Enthousiast geworden? Reageren op deze vacature kan door je cv en motivatie in te dienen via onderstaande sollicitatiebutton. De sluitingsdatum van deze vacature is zondag 2 april 2023.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Rienk Kuipers, Teamleider Geo-informatie, tel. 06 8683 5811

Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Adviseur Werving en Selectie, telefoonnummer 06 501 932 85 (ook Whatsapp) of .

Deze vacature staat tegelijkertijd intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne medewerkers van gemeente Leeuwarden een voorrangspositie.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Om in dienst te kunnen treden bij de gemeente Leeuwarden is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren