Juridisch adviseur handhaving Veiligheidsdomein

Je houdt je bezig met handhavingskwesties en voert juridische procedures. Je draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van de handhaving en adviseert aan de leiding over het verbeteren van werkprocessen. Je fungeert als in- en externe vraagbaak voor de uitvoering en geeft gevraagd en ongevraagd aanwijzingen aan de handhavers. Op onderdelen fungeer je als trekker of projectleider en draag je zorg voor een goede afstemming, samenwerking en uitvoering en maak je werkplannen en in- en externe rapportages. Je werkt nauw samen met de collega’s in de uitvoering en de externe partners. Je steekt als toezichthouder ook zelf de handen uit de mouwen en werkt waar nodig ook buiten de reguliere kantoortijden.


Wie ben jij

We zoeken een enthousiaste persoonlijkheid die vasthoudend is en kan doorpakken, maar ook op de juiste momenten kan relativeren. Je vindt het een uitdaging om samen met alle betrokkenen in de uitvoering mooie resultaten neer te zetten. Je bent prettig om mee samen te werken, omdat je beschikt over een positieve basishouding en werkt vanuit het gezamenlijk belang.

  • Je hebt minimaal een hbo opleiding op juridisch gebied, bij voorkeur bestuursrecht (of bijv. rechten, MER, Thorbecke);
  • Je hebt enkele jaren juridische ervaring binnen een gemeente op het gebied van handhaving;
  • Ervaring als projectleider is een pre;
  • Je beschikt over zeer goede communicatieve en leidinggevende vaardigheden;
  • Je kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus en je bent goed in het organiseren van je eigen werk en dat van anderen;
  • Je hebt rijbewijs B.


Waar ga je werken

Handhaving Veiligheidsdomein is een professionele eenheid die door gericht toezicht en handhaving bijdraagt aan de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte. De medewerkers van de eenheid zijn voor de burger duidelijk zichtbaar als ‘blauw op straat’ en houden zich bezig met een veelheid aan taken rond bijvoorbeeld parkeeroverlast, huidige coronamaatregelen, ondermijning, overlast van honden, zwerfafval, hangjongeren, cameratoezicht, evenementen, drank- en horeca, illegaal gebruik van de openbare ruimte etc. Met partners waaronder de politie wordt intensief samengewerkt in de gezamenlijke aanpak van overlast onder meer in het toezicht model voor de binnenstad. In het Team Handhaving Openbare Ruimte (THOR) zijn verdeeld over vier groepen circa 35 medewerkers werkzaam. De juridisch adviseur werkt vanuit het cluster Ondersteuning van de Eenheid en valt rechtstreeks onder de manager handhaving.


Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring, maximaal € 4.494,- (functieschaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze inschaling is een indicatieve waardering.

Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.


Bijzonderheden

Een assessment en het inwinnen van een referentie kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie
De sluitingsdatum voor deze vacature is 22 april 2021.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Anne van Marrum, Manager, tel. 058 233 8774 of Mark Schellingerhout, juridisch beleidsadviseur, tel. 058 233 8411.
Heb je vragen over de procedure dan kan je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteren kan via de website van Gemeente Leeuwarden met onderstaande knop.

Solliciteren

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.