Inspecteur Buitenruimte

Wil jij een bijdrage leveren aan een leefbare en veilige gemeente Leeuwarden? Sta je stevig in je schoenen en wil je werken in een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is? Dan is dit misschien wel jouw droombaan!

Vanwege uitbreiding van de capaciteit is de eenheid Handhaving Veiligheidsdomein van de gemeente Leeuwarden op zoek naar een Inspecteur Buitenruimte. De functie is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de bedoeling dit daarna om te zetten naar een vast dienstverband.

Wat ga je doen
Als Inspecteur buitenruimte is geen dag hetzelfde. Je voert toezichthoudende en handhavende taken uit in de fysieke openbare ruimte waarbij je kijkt of de regels worden nageleefd op het gebied van bijvoorbeeld reclame, bomenkap, ligplaatsen, gebruik van gemeentegrond rond bouwplaatsen en evenementen. In geval van overtredingen treed je op. Afhankelijk van de situatie zul je in sommige gevallen zaken al kunnen oplossen met een goed gesprek met de overtreder en zul je in andere gevallen verder moeten gaan tot aan het opleggen van een last onder dwangsom toe. Je werkt niet in uniform of in een onregelmatig rooster, maar het kan wel nodig zijn dat je ook eens buiten kantoortijden werkt. Je staat stevig in je schoenen wanneer je handhavend moet optreden en blijft respectvol in de bejegening van de burger. Je werkt nauw samen met onder meer collega’s van de buitendienst als het bijvoorbeeld gaat om het afvoeren en opslaan van zaken. Je werkt hierbij ook intern samen met integraal handhavers die bij de uitvoering betrokken zijn. Waar nodig huur je externe bedrijven in, bijvoorbeeld voor het verslepen van een groot schip. Het maken van rapportages, analyses, planningen en adviezen maakt ook onderdeel uit van je werk.

Wie ben jij
Je bent een stevige persoonlijkheid die gaat voor resultaat en waar je collega’s op kunnen bouwen. Je hebt bij voorkeur ervaring op het gebied van toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Je kunt zelfstandig brieven opstellen en procedures opstarten waarvoor een goede kennis van het bestuursrecht nodig is. Je bent zelfstandig en je houdt het overzicht zodat op tijd de juiste stappen gezet worden. Je bent prettig in de samenwerking en kunt goed schakelen tussen alle betrokken partijen. Waar nodig pak je door en geef je aanwijzingen om te zorgen dat de uitvoering goed op orde is en blijft. Verder:

  • Kun je je goed inleven in anderen maar ook grenzen stellen als dat nodig is;
  • Ben je zelfstandig, maar kun je ook goed in teamverband opereren;
  • Ben je representatief en heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Ben je prettig om mee samen te werken en heb je een goed gevoel voor humor;
  • Beschik je over doorzettingsvermogen, ook als zaken langer duren;
  • Je beschikt aantoonbaar over een relevante Hbo-opleiding.


Waar ga je werken
Handhaving Veiligheidsdomein zorgt door toezicht en handhaving voor de veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte. De Inspecteurs Buitenruimte zijn ondergebracht in de staf samen met -onder meer- de juridisch adviseurs met wie zij regelmatig samenwerken bij de afhandeling van complexe dossiers. Daarnaast zijn in het Team Handhaving Openbare Ruimte (THOR) de Integraal Handhavers ondergebracht. Zij zijn voor de burger duidelijk zichtbaar als ‘blauw op straat’ en houden zich bezig met een veelheid aan taken.

Wat bieden wij
Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring van minimaal €2.878,- en maximaal €4.052,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. (functieschaal 8, salaristabel 2-1-2023 Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) boven op het bruto jaarsalaris.

Naast een goed salaris bieden we meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan een mobiele telefoon, laptop, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast kun je deelnemen aan specifieke activiteiten binnen de eenheid op het gebied van vitaliteit zoals groepsgerichte trainingen. Het betreft een fulltime functie, maar invulling in deeltijd is bespreekbaar.

We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven. Mocht je daar aan toe zijn, dan biedt de gemeente voldoende interne carrièrekansen met doorgroeimogelijkheden naar andere functies.

Bijzonderheden
Een assessment en het inwinnen van een referentie kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Ook het overleggen van een VOG-P is onderdeel van de procedure.

Belangstelling
De sluitingsdatum voor deze vacature is 1 oktober 2023. Solliciteren kan via deze link.

Voor meer informatie over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Anne van Marrum (Manager Handhaving). Dit kun je doen door een mail te sturen met jouw vraag naar handhaving@leeuwarden.nl.

Heb je vragen over de procedure dan kan je contact opnemen met Mandy Wietses (Adviseur Werving en Selectie), telefoonnummer 0650050485.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.