Informatiemanager

Bedrijfsonderdeel: Informatiemanagement
Functie: Beleid en Staf
Uur per week: 36

Wat ga je doen

De afdeling Informatiemanagement (IM) van het Shared Servicecentrum van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een Informatiemanager.

Als informatiemanager ben je op inhoud bezig met ontwikkelen en regisseren van gemeentelijk informatiebeleid. Met andere woorden; je geeft handen en voeten aan de bestaande informatievoorziening en zet je in voor het breder benutten van grote bestaande applicaties en informatiesystemen binnen de gemeente Leeuwarden. Dit doe je in onderlinge afstemming met diverse collega’s waaronder de Chief Information Officer, de informatie adviseurs, Security Officer, maar ook met de samenwerkingspartners. Ook ben je gesprekspartner/adviseur voor het management.

Je bent de schakel en aanjager tussen de organisatie en de afdeling informatiemanagement (IM) en jij kunt vraagstukken op het gebied van informatievoorziening verbinden aan de doelstellingen van de gemeente Leeuwarden die de basis zijn voor praktische IM-oplossingen. Hierbij houd je focus en rekening met de nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied.

Wie ben jij

Als informatiemanager heb je een sterke klantbetrokkenheid, ben je gericht op het maken van verbinding en gefocust op samenwerking. Je geeft advies op maat, omdat je je goed kunt verplaatsen in de interne klant. Daarnaast heb je sterke communicatieve vaardigheden, zowel in woord als op papier. Ook werk je analytisch en systematisch, om knelpunten op te lossen. Je weet draagvlak te creëren, kunt strategisch denken en bent goed op de hoogte van IM processen.

Verder vragen we van jou:

  • Hbo / wo werk- en denkniveau met een relevante afgeronde opleiding (bijvoorbeeld: bedrijfskundige informatica, bestuurskunde i.c.m. IT studie, informatiewetenschappen);
  • Aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je (her)kent het technische landschap bij een gemeente en je bent op de hoogte van de ontwikkelingen, maar ook de uitdagingen. Ervaring bij een gemeente is niet vereist, maar voorkennis op het gebied van informatisering binnen de (gemeentelijke) overheid wel.

Waar ga je werken

Het Shared Servicecentrum van de gemeente Leeuwarden ondersteunt de werkzaamheden van het bestuur en het ambtelijk apparaat, maar ook van de samenwerkingspartners (o.a. de Waddeneilanden, Waadhoeke, Noard-East Fryslân).
De afdeling Informatiemanagement (IM) is binnen het Servicecentrum verantwoordelijk voor het functioneel applicatiebeheer, advisering en ondersteuning op het gebied van informatievoorziening.

Het team

Dynamisch, in ontwikkeling, transformatie naar een regiefunctie en een prettige werksfeer zijn de begrippen voor de omgeving waar je in terecht komt. De kernwoorden van afdeling Informatiemanagement zijn; creativiteit, focus, samen, openheid en lef.

Wat bieden wij

Wij zoeken voor deze structurele plek een nieuwe collega. Als uitgangspunt bieden wij een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband.

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.872,- (functieschaal 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Belangstelling

Zolang deze vacature nog gepubliceerd staat op werkenbijleeuwarden.nl, zijn wij nog niet in overeenstemming gekomen met een kandidaat en is het nog mogelijk om te reageren.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Elsbeth van Haselen, hoofd Informatiemanagement, bereikbaar op 058 – 233 9063 en/of .
Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met het team werving en selectie, telefoonnummer 058 233 6164.

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteer voor deze baan