Financieel adviseur

De afdeling Financiën & Administratie van de gemeente Leeuwarden is op zoek naar een twee enthousiaste Financieel Adviseurs (32-36 uur per week) voor een periode van één jaar, met kans op een vast contract.

Je verricht uitvoerende, adviserende en ontwikkelende werkzaamheden. Daarmee lever je een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de producten van het Shared Servicecentrum (SSC) en zijn partners (Publiek en Veiligheidsdomein, het RIEC, Sociaal Domein Fryslân en de griffie). Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden voor begroting en jaarrekening, financiële rapportages en prognoses, interne controle en personeelsmonitoring, maar ook aan procesverbetering, digitalisering en de het opstellen en doorrekenen van businesscases.

Het team maakt een ontwikkeling door, waarbij de focus op advisering toeneemt en administratieve taken worden overgedragen. We zoeken een collega die kritische vragen durft te stellen, mee kan denken en beschikt over goede adviesvaardigheden om bij te dragen aan deze ontwikkeling en het versterkt.

Wie ben jij

Je hebt

  • een afgeronde relevante opleiding, minimaal op Hbo-niveau (bijvoorbeeld richting Bedrijfseconomie);
  • specifieke kennis en ervaring op het gebied van gemeentefinanciën en BBV is een pré;
  • kennis van en affiniteit met automatisering op financieel administratief gebied (bij voorkeur CODA, CORSA, LIAS en Cognos);
  • ervaring met het doorvoeren van veranderingen en het creëren van draagvlak;
  • de vaardigheden om een actieve bijdrage te leveren aan verdere optimalisatie van werkprocessen en de informatievoorziening.

Je bent analytisch en cijfermatig sterk en hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Daarnaast ben je iemand met inlevingsvermogen, een oplossingsgerichte instelling met oog voor resultaat.

Ben je onlangs afgestudeerd, heb je de juiste opleidingsachtergrond maar ontbreekt bij jou nog specifieke kennis en ervaring? Ook dan nodigen we je uit te reageren!

Waar ga je werken

Financiën en Administratie is binnen de gemeente Leeuwarden de centrale afdeling die een groot aantal taken op financieel gebied uitvoert. Voorbeelden hiervan zijn het voeren van de financiële en salarisadministratie, het opstellen van de begroting en de jaarrekening, het beheer van verzekeringen en de afwikkeling van schadeclaims en de begeleiding van en advisering over Europese aanbestedingen.

Financiën en Administratie maakt deel uit van het Shared Servicecentrum Leeuwarden (SSC). Daarmee ondersteunen we niet alleen de gemeente Leeuwarden, maar ook verschillende andere overheidsorganisaties in de provincie Fryslân.

Binnen de afdeling zijn vier medewerkers actief in het team Advies & Ondersteuning. Dit team geeft zoals de naam al zegt advies en ondersteuning op financieel, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied aan verschillende vakafdelingen.

Wat bieden wij

Wij bieden een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van minimaal € 2.865,- (aanloopschaal 9) en maximaal € 4.671,- (functieschaal 10, salaristabel 1-4-2022 Cao Gemeenten) bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging van dit contract voor onbepaalde tijd.
Een extra aantrekkelijke voorwaarde is het gebruik kunnen maken van 17,05% Individueel Keuzebudget (IKB) bovenop het bruto jaarsalaris. Naast een goed salaris biedt de gemeente Leeuwarden meer aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden aan. Denk hierbij aan flexibele werktijden, een laptop, mobiele telefoon, gunstig pensioenfonds, kortingen op diverse verzekeringen en korting op jouw fitnessabonnement. Daarnaast investeren we in jouw persoonlijke ontwikkeling d.m.v. diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden. Je ideeën en initiatieven worden op prijs gesteld en je krijgt ruimte en vertrouwen om deze vorm te geven.

Contact

Enthousiast geworden? Reageren kan middels de sollicitatiebutton en je cv en motivatie te uploaden. De sluitingsdatum voor deze vacature is 16 mei 2022.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met:
Anja Reus, teamcoördinator, tel 058 233 8073 of Edgar Kuipers, afdelingshoofd, tel. 058 233 8375.

Voor meer informatie met betrekking tot de procedure kun je contact opnemen met Steven Jaasma, Adviseur Werving en Selectie, via 06 501 932 85 of .

De gemeente Leeuwarden let niet op leeftijd, sekse, afkomst, kleur of geaardheid. Bij ons tellen je kwaliteiten.

Solliciteren